10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Început de noiembrie și o săptămână încărcată de evenimente. Clujul îmbracă hainele unei toamne reci, însă nu-și pierde năravul de a ne oferi motive cool să ieșim din casă. Petreceri, show-uri de stand-up comedy, maratonuri de filme sau board games, în zilele care urmează ne bucurăm de toate. Și nu numai. Te simt nerăbdător să descoperi noi modalități prin care îți poți petrece timpul liber, așa că nu mă lungesc cu vorba și trec direct la subiectul principal: 10 evenimente pe care să nu le ratezi săptămâna aceasta.

De luni până miercuri – Învățăm cum să punem în practică ideile mărețe

Studenți creativi, fiți pregătiți pentru Best Training Week. Ce-i drept, evenimentul a început încă din weekend-ul trecut, însă noi suntem aici să îl scoatem în atenția ta în cazul în care l-ai ratat până acum. Ce mai e și asta, te întrebi? Nimic mai simplu: training-uri diverse, ateliere menite să îți ofere noi viziuni asupra industriilor pe care le studiezi la facultate și oameni cu experiență care te vor ajuta să gândești în plan strategic. Toate acestea vor fi oferite în regim gratuit, ca tu să descoperi cum te poți dezvolta profesional. Mai multe detalii legate de orar și cum poți participa la activități găsești aici.


 

Marți – Facem maraton de filme

Pregătiți-vă popcornul, cinefili adevărați și fiți gata de o noapte plină de filme premiate la nivel internațional. Allnighter vă propune 3 proiecții din lumea cinematografiei contemporane, numai bune să vă relaxați după o zi lungă. Terminator, Ready or Not și Joker, toate lansate în 2019, vă vor ține în suspans și nu veți dori să părăsiți sala Cinematografului Florin Piersic până la terminarea maratonului. Bilete se găsesc la casieria din incinta cinemaului.


 

De miercuri până sâmbătă – Ne antrenăm mușchii cu exerciții… de râs

N-am mai participat la un spectacol de stand-up comedy de la începutul verii, așa că vă dați seama cât de entuziasmată am fost când mi-am dat seama că FISC se desfășoară săptămâna aceasta. Festivalul Internațional de Stand Up Comedy ne promite patru zile în care nu ne vom putea opri din râs. Comedianți români, îndrăgiți de publicul larg, vor urca pe scena de la Casa de Cultură a Studenților pentru a ne face să dăm uitării stresul cotidian. Raul Gheba, Unguru’ Bulan, Sasha, Varză, Natanticu, Nicu Bendea, Maria Popovici, Banciu, Mincu sunt doar câteva nume care ne vor amuza cu glumele lor bune. Programul și biletele sunt disponibile aici.


 

Miercuri – Devenim părtași la misterele lui Botticelli

Unul dintre cei mai controversați pictori renascentiști, Botticelli, este protagonistul unui documentar artistic în care vom cunoaște misterele din spatele tablourilor. „Infernul lui Botticelli” prezintă povestea fascinantă ascunsă în schițele pictorului, dar și o latură întunecată a celebrului artist pe care nu multă lume o cunoaște. Fie că ești un iubitor al artei, ori vrei să-ți lărgești orizontul de cunoaștere, haide la Cinema Victoria și lasă-te fascinat de creatorul unor picturi precum „Nașterea lui Venus”, „Primăvara” sau „Marte și Venus.” Biletele se găsesc aici.


 

De joi până în 24 noiembrie – Discutăm despre arhitectura viitorului

Bienala de Arhitectură Transilvania vine în 2019 cu noi proiecte arhitecturale care ne vor oferi o viziune proaspătă asupra comunității în care trăim. Tema acestei ediții se numește Viitorul/Acum și are drept scop încurajarea tuturor cetățenilor să participe activ la deciziile arhitecților, peisagiștilor și autorităților, deoarece numai o bună comunicare poate crea o societate pe placul tuturor. Bienala aduce în prim plan subiecte precum arhitectura verde, armonica habitatului, protejarea mediului înconjurător și integrarea elementelor tradiționale în arhitectura modernă. Care vor fi proiectele premiate? Vom descoperi curând.


 

Vineri – Petrecem… din fidelitate pentru Hi Fi

Hi Fi Fi is back in town! Știi ce înseamnă acest lucru, nu-i așa? Nu contează dacă te-a enervat șeful la muncă, ori ai planuri mărețe în weekend, important este ca vineri seara să îți strângi prietenii alături de care te distrezi cel mai bine și să… petreceți, evident! Bt Arena se va transforma pentru o noapte în casa iubitorilor de muzică electronică. Ricardo Villalobos b2b Raresh, Mihigh, Petre Inspirescu și K.D.Chriss vor fi gazdele pregătite să-ți transmită cele mai bune vibe-uri. Cine-i gata de party își poate achiziționa biletele de aici.


 

De vineri până duminică – Ne transformăm în „geeks”

Noiembrie cel friguros este dat uitării în acest weekend, pentru că The Guild Hall se pregătesc să lanseze trei zile de evenimente care să-ți amintească de serile plăcute ale verii. Spre exemplu, dacă ești pasionat de board games și consideri că nu ai o colecție suficient de vastă acasă, poți participa la un târg dedicat acestor jocuri. Sau ai ocazia să vii la un turneu Cards Against Humanity și să-i amuzi pe toți cu răspunsurile tale. Ori te poți înscrie la un geeky quiz și să te clasezi pe primul loc. Activitățile interesante se desfășoară tot weekendul, iar tu decizi care ți se potrivesc cel mai bine. Descoperă-le aici.


 

Sâmbătă – Facem noapte albă cu publicitate

Noaptea Devoratorilor de Publicitate ne așteaptă la cea de a 24-a ediție cu noi povești despre trendurile actuale. Evenimentul va avea doi invitați, pe Mircea Bravo și bunica lui, pe care sigur îi cunoașteți deja. Aceștia ne vor dezvălui care este secretul unui video viral pe social media și cum au reușit ei să aibă un impact asupra internauților. La Cinema Florin Piersic ne vom bucura de mai multe discuții din sferele comunicării, dar până atunci nu uita să-ți achiziționezi biletul.


 

Duminică – Ne tragem sufletul la Syndicate Bar

Poate tu nu știi încă, însă eu presimt că vei avea o sâmbătă noapte furtunoasă pe care o vei simți abia duminică dimineața. Nici să petreci nu-i ușor, mai ales dacă te lovește din plin valul distracției. Din fericire, ultima zi a săptămânii a fost lăsată pentru odihnă, iar această activitate devine mai plăcută la Hangover Brunch. Timp de două ore ai la dispoziție ce vrei tu ca să tratezi nemiloasa durere de cap: cheesburgeri de vită, clătite americane, cartofi prăjiți, cafea, ceai, chiar și murături sau muzică în surdină. Evenimentul se desfășoară la Syndicate Bar, tariful acestuia fiind de 109 lei/persoană. Rezervările se fac la numărul de telefon 0751 193 597.


 

Duminică – Încheiem săptămâna cu haz

Am spus înainte că nu am luat parte la un show de stand up comedy de ceva vreme, însă în această săptămână chiar am de unde alege. După ce FISC se încheie sâmbătă cu ultimul spectacol, în seara de duminică distracția se mută la BT Arena, acolo unde Partidul Comedianţilor Români promit publicului prosperitate, fericire şi mai multă comedie. Bordea și Micutzu au pregătit „discursuri” umoristice, numai bune să te convingă să-ți descrețești fruntea și să râzi fără să-ți pese de cei din jurul tău. Oricum și ei vor face la fel. Eu, una, nu vreau să ratez acest show, așa că am plecat să-mi cumpăr un bilet.


 

La ce evenimente ne întâlnim în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!