Albirea dintilor – totul despre estetica dentară

Home $ Diverse $ Albirea dintilor – totul despre estetica dentară

by | Nov 7, 2019 | Diverse

Estetica dentară devine un trend din ce în ce mai căutat de societatea contemporană și se poate aborda cu ușurință în cabinet stomatologic Cluj.
Albirea și îngrijirea dinților devine un factor din ce in ce mai important în rândul majorității populației, beneficiile acesteia fiind clare din punct de vedere medical și nu doar un moft care conferă un anumit statut social. Un zâmbet luminos poate avea un rol important în multe meserii din ziua de astăzi, de aceea tot mai mulți oameni aleg să opteze pentru acest procedeu în cabinetele stomatologice.

Asociațile profesionale europene încurajează acest aspect, punându-ne la dispoziție tot mai multe materiale auxiliare aprobate, cu scopul albirii dinților.

Cum rămâne cu sensibilitatea dentară?
Probabil aceasta este cea mai frecventă întrebare în rândul pacienților și un motiv de îngrijorare, însă, metodele contemporane sunt sigure. Unele produse de albit pot cauza o anumită sensibilitate de scurtă durată, mai mult asemanată unui disconfort, dar aceasta este, precum am spus, trecătoare.
Produsele profesionale conțin doza optimă de săruri de fluor, realizând o remineralizare, pe lângă albirea propriu-zisă.

Dentist Cluj – recomandarea noastră
Trebuie să țineți cont de faptul că acest proces poate avea loc numai în urma unui consult la medicul dentist. El va trebui să stabilească metoda potrivită de albire pentru fiecare pacient în parte.
Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este tratarea oricărei afecțiuni gingivale sau dentare, înainte de începerea operațiunii. Procesul de albire se raportează strict structurilor dentare naturale. Acest lucru înseamnă că, în urma lui, toate lucrările vizibile (precum plombele) vor trebui înlocuite cu unele noi, în funcție de noua culoare a dinților.

Ce presupune albirea dinților la un cabinet stomatologic Cluj?
În cadrul clinicilor dentare, există mai multe tehnici de albire profesionistă. Probabil cele mai practicate de dentist sunt albirea activată de o sursă de lumină și albirea internă sau intradentară.
|Prima metodă, cea a albirii activată de o sursă de lumină, implică aplicarea unui gel de albire pe suprafața dinților, fiind expus mai apoi asupra unui fascicul luminos.
Cea de a doua tehnică, respectiv cea a albirii interne sau intradentare, se aplică doar în cazul dinților care au trecut anterior printr-un proces de scoatere a nervului. În general, acești dinți iși pierd din culoarea originala și se încearcă renuanțarea acestora în mod invers primului procedeu, și anume, din interior spre exterior. Practic, se introduce un agent de albire în camera pulpară a dintelui, fiind apoi inchis cu ajutorul unei obturații provizorii și lăsat timp de câteva zile.

În cazul în care vă doriți să faceți acest pas sau chiar să aflați mai multe despre beneficiile acestor tratamente, vă recomandăm o vizită clinica Alverna Dental Studio.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!