10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Nov 11, 2019 | Articole, Recomandări

Să găsești inspirație într-o dimineață de luni poate fi un lucru imposibil, mai ales dacă încă suspini după weekendul relaxant ce tocmai a trecut. Din păcate, nu ne pricepem foarte bine să-ți oferim energie și chef de muncă, însă suntem aici să ne ocupăm de viața ta socială. Nu te lăsăm la greu atunci când vrei să descoperi ce se întâmplă nou în Cluj-Napoca, de aceea revenim săptămânal cu idei cool de evenimente. Zece sunt la număr, suficiente să te țină activ în toate cele 7 zile. Ce recomandări am pregătit de această dată? It’s time to discover!

Toată săptămâna – Viitorul/Acum prin ochii arhitecturii

Bienala de Arhitectură Transilvania a dat startul celei de-a patra ediții și vine cu un program proaspăt de evenimente dedicate publicului larg. Fiecare zi a săptămânii aduce noi activități, însă dacă ar fi să mă întrebi pe mine, eu nu aș lipsi de la discuțiile despre Via Transilvanica, de la prezentarea proiectului Ambulanța pentru monumente și nici de la serile de film Urban Eye. BATRA se desfășoară până în data de 24 noiembrie, timp suficient să descoperi cel puțin un eveniment din lista lor generoasă.


 

Luni – Bryan Adams la Cluj

Deschidem săptămâna cu un concert pe care simt că multă lume îl așteaptă de ceva vreme. Bryan Adams va concerta la Sala Polivalentă în cadrul turneului de promovare a noului album, Shine a light. Rock, sentimente, ritmuri ale secolului trecut, dar și acorduri din epoca contemporană, toate acestea se vor reuni într-un spectacol dedicat tuturor generațiilor. Cine s-a îndrăgostit iremediabil de melodii precum Please Forgive Me, Everything I Do, sau Heaven, nu trebuie să stea acasă în această seară. Grăbește-te și cumpără un bilet de aici.


 

Marți – Înțelegem publicitatea

Da, da, cu toții dăm skip la reclame și avem momente în care ne dorim ca publicitatea să nu se fi inventat vreodată, însă trebuie să înțelegem că există persoane pasionate de acest domeniu. În caz contrar, nu s-ar organiza evenimente specifice, precum Maratonul Publicității. Tema ediției din 2019 este cultura, iar timp de două ore vom urmări cum publicitatea se modelează după obiceiuri, tradiții, limbă și alte valori ale unei societăți. Evenimentul se desfășoară la Cinema Mărăști, iar intrarea este liberă.


 

Miercuri – What a beautiful night for a party!

La mijloc de săptămână s-ar putea să obosești după atâtea cursuri la facultate sau task-uri la job, deci e timpul să lași stresul deoparte și să… petreci! Dacă e să mă întrebi pe mine, dansul se numără printre modurile cele mai bune prin care să-ți reîncarci bateriile, așa că haide la Euphoria Music Hall și arată-ne cele mai bune mișcări. Miercuri, Omnipass celebrează lansarea propriei aplicații mobile destinată studenților și anunță un College Party așa cum nu s-a mai văzut până acum. Toți utilizatorii OmniPassAPP beneficiază de intrarea gratuită, plus un drink. Iar dacă vă prezentați cu ștampila ”votat” pe buletin, aveți și un shot din partea casei. Oh, da, vor fi organizate concursuri, iar premiul cel mare sună cam așa: intrare gratis pe viață la petrecerile College Party. Încă nu ai descărcat aplicația? Ce mai aștepți? O găsești atât pe Android, cât și pe IOS.


 

Joi – Lache în harem își găsește coloana sonoră

Lache în harem este una dintre cele mai vechi producții cinematografice românești. A fost nevoie de ”doar” 92 de ani pentru ca acest film mut să primească o interpretare sonoră. Așteptarea a meritat, căci doar muzica celor de la Karpov not Kasparov reușește să meargă mână în mână cu fiecare scenă. Filmul interbelic românesc se combină cu sound-ul electro-oriental într-un spectacol pe care cu greu îl poți imagina. De aceea, curiozitatea se astâmpără doar în sala Cinema-ului Dacia. Bilete, bilete, unde sunt biletele? Chiar aici!


 

Vineri – Lecturăm la The Guild Hall

Întrebare rapidă: Science Fiction sau Fantasy? Răspunsurile sunt multiple și variază de la SF la Fantasy la Greu de ales sau Dă-mi puțin timp să mă gândesc. Eu aș răspunde cu Ce-i întrebarea asta? Ambele, desigur! Cei de la The Guild Hall sunt în tabăra mea, căci organizează împreună cu librăria Cărturești un eveniment lunar intitulat Sci-Fi & Fantasy Book Club. În cadrul întâlnirii informale te vei putea bucura de discuții interminabile despre cărți, vei auzi de noi autori și vei putea să-ți reîmprospătezi biblioteca cu noi volume. Pentru a participa la eveniment va trebui să achiziționezi un Geek Weekend Special Day Pass în valoare de 20 lei pe care îl găsești odată ajuns la locație.


 

Vineri și sâmbătă – Ne aventurăm în discuții despre noile tehnologii

Pasionați de IT, fiți pregătiți pentru un nou eveniment interactiv dedicat vouă! Cluj Tech Society organizează două zile de conferințe, cu invitați internaționali, workshop-uri, sesiuni de învățare pentru antreprenori și turnee de Esports. Dacă știi ce anume presupune un hackathon sau un editathon, atunci cu siguranță trebuie să te afli la Sala Polivalentă în acest final de săptămână. Intrarea la eveniment este gratuită, însă trebuie să ai descărcată aplicația eJobs. Mai multe detalii legate de program se găsesc aici.


 

De vineri până duminică – Adăugăm stiluri noi în garderoba noastră

Dacă paragraful anterior a fost dedicat iubitorilor universului IT, recomandarea de față se adresează celor care sunt mereu în pas cu moda. Galeria de Stil se desfășoară în acest weekend la Muzeul de Artă și te așteaptă cu obiecte de îmbrăcăminte nou-nouțe din colecția toamnă-iarna. Haide să faci cunoștință cu designeri vestimentari aflați la început de carieră sau consacrați, admiră-le creațiile, iar la final alege acele haine și accesorii care se potrivesc stilului tău. Ori, și mai bine, creează-ți un outfit care iese din zona ta de confort. Nu se știe niciodată când vei avea nevoie de el.


 

Sâmbătă – Cine este Cardinalul?

De fiecare dată când observ că Cinema Victoria are în program o avanpremieră, o și trec repede în lista de recomandări pentru acest articol. Cui nu-i place să fie primul în sala de cinema atunci când se lansează un film, iar mai apoi să stea la discuții cu regizorul și actorii? Eu, cu siguranță, sunt mare fană, așa că voi participa sâmbătă la proiecția Cardinalul, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma. Filmul spune povestea preoților greco-catolici persecutați în timpul regimului comunist și ni-l prezintă în prim plan pe episcopul Iuliu Hossu care se impune în fața torționarilor. La final vom înțelege mai bine viziunea artistică printr-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Nicolae Mărgineanu și actorul Radu Botar.


 

Duminică – Citim scrisorile lui Van Gogh

Cu peste 15 premii și nominalizări la concursuri internaționale, filmul Cu drag, Van Gogh trebuie, fără doar și poate, să se încadreze pe lista ta de ­to-do-this-week. Producția cinematografică este unică în lume, deoarece 125 de pictori profesioniști au pictat scenele în întregime. Mai apoi, acestea au prins viață cu ajutorul tehnicilor de animație digitală. Firul narativ al filmului ne transpune în viața tumultoasă a lui Vincent Van Gogh și ne oferă o incursiune în corespondența acestuia cu fratele lui, Theo. Eu am avut ocazia să-l văd deja și pot să garantez că vei fi impresionat de ideea artistică, indiferent dacă ești pasionat de picturile lui Van Gogh, ori pur și simplu îți place să te afli într-o sală de cinema. Nu contează în ce categorie te încadrezi, ci doar să fii prezent la Cinema Arta, duminică. Biletele online se găsesc aici.


 

Tu ce evenimente ai notat în agenda ta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!