Cum a fost la…We Love Retro

Home $ Articole $ Cum a fost la…We Love Retro

Când am văzut line-up-ul din acest an de la We Love Retro, știam că va reuși să adune la un loc toate generațiile și toți iubitorii de muzică retro din țară. Exact așa cum ne așteptam, nu ne-am înșelat.

We Love Retro este un proiect marca Spotlights și reprezintă încă din 2014 cel mai mare party din România dedicat muzicii retro, eveniment care vine în fiecare an cu unii dintre cei mai iubiți artiști ai anilor ’80 -’90 -’00.

Anul acesta, la cea de-a șasea ediție, evenimentul a avut loc pe data de 23 noiembrie la BT Arena din Cluj, unde timp de 6 ore au urcat pe scenă artiști precum Down Low, C-Block, E-Rotic, Captain Hollywood Project, Coolio, Culture Beat și Rednex. Am fost și noi prezenți acolo, pentru a putea descrie cât mai bine această experiență în cele ce urmează.

Down Low, celebra trupă de hip-hop formată în 1995, a început cu piesa “Johnny B”, una dintre cele mai cunoscute cântece ale anilor ’90, dând astfel și startul serii. Au urmat celebrele melodii ale lor: “So Long Goodbye”, “Vision of Life” și “Once Upon A Time”. Trupa a avut și un întreg moment dedicat faptului că au împlinit 25 de ani de la înființare. Aceștia au încheiat cu un tribut pentru fratele lor de suflet, Tupac, cântând piesa “California Love” a artistului.

Celebrul duo de la C-Block a urmat pe scenă și a energizat sala cu hit-ul “Time Is Tickin Away”. Aceștia au reușit să transmită energie mulțimii prin cântecele lor cele mai cunoscute: “Shake That Azz”, “So Strung Out”, “Keep movin’”. Artistul a uimit publicul atunci când a coborât de pe scenă chiar în mulțime și a început să interacționeze cu lumea, făcând poze și discutând. Acesta a rămas printre public până aproape de finalul serii și a purtat un fular cu steagul României după el în permanență.

Trupa E-Rotiq a făcut un show inedit cântând piesele ”Max Don’t Have Sex With Your Ex” și “Sex on the Phone” și interacționând cu publicul într-un mod foarte deschis, lucru care a fost foarte apreciat de cei prezenți în sală.

Captain Hollywood Project a ridicat sala în picioare cu cunoscuta lor piesă “More and more”. Aceștia au făcut mare atmosferă când, în timpul pieselor, au folosit confetti către public, luând prin surprindere mulțimea.

A urmat un Surprise Performance, în care câștigătorul de la Vocea României, Bogdan Ioan, a cântat și a dansat pe un set de piese aparținând lui Michael Jackson. Acesta a fost foarte apreciat de către mulțime și a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți în sală pentru sprijinul pe care i l-au acordat atât pe parcursul competiției, cât și după aceasta.

Coolio a făcut mega-show din momentul în care a urcat pe scenă și până a coborât. Momentul de vârf a fost când a început să cânte “Gangsta’s paradise”, piesa care a avut foarte mare succes încă din anul în care a apărut: 1995. Acesta a afirmat la final că iubește țara noastră și a chemat pe scenă mai multe fete din public, pe care le-a invitat să danseze alături de el. La fel ca trupa Down Low, artistul a reamintit într-un moment de reculegere, de Tupac și de Eazy-E, celebrii cântăreți de rap.

Penultimii artiști au fost cei de la Culture Beat. Aceștia au energizat mulțimea cu ritmurile lor de eurodance și au interpretat cele mai cunoscute melodii ale lor: “Got to Get It” și “Mr Vain”.

Rednex au încheiat seara cu una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor: “Cotton Eye Joe”. Mulțimea a fost mai mult decât încântată de piesele auzite și a dansat până la final alături de celebra trupă.

Cei care s-au ocupat cu întreținerea atmosferei în pauze și la scena cu numărul doi sunt Dj Lupașcu, Dj Raul Rusu și Dj Alex + Bogdan. Aceștia au relaționat foarte bine cu cei prezenți și au reușit, împreună cu artiștii, să organizeze o seară de neuitat pentru iubitorii de retro.

Participanții s-au putut bucura de experiență în orice mod și-au dorit, fiind puse la dispoziție două ringuri de dans și trei etaje, care au fost umplute la capacitatea lor maximă. De asemenea, organizatorii au pus la dispoziție multiple locații pentru baruri, standuri de mâncare și chiar o a doua scenă, pentru o experiență completă. Anul acesta s-a realizat și o zonă de merchandising, unde s-au vândut tricouri personalizate cu brandul și CD-uri cu cele mai tari hituri ale anilor 90’, marca We Love Retro.

La We Love Retro au fost persoane de toate vârstele: tineri doritori să asculte piesele copilăriilor lor, dar și părinții și bunicii acestora, care au venit să își reamintească cu nostalgie de ritmurile cu care au crescut. Evenimentul a oferit publicului o călătorie veritabilă în timp, plină de nostalgie și a reușit să ridice o întreagă sală în picioare și să o facă să danseze până dimineața.

Cu alte cuvinte, noi știm unde vom fi la anul. Voi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!