5 locuri din Cluj unde te poți bucura de bucătăria tradițională românească

Home $ Articole $ 5 locuri din Cluj unde te poți bucura de bucătăria tradițională românească

by | Dec 17, 2019 | Articole, Restaurante

Atenție, iubitori ai preparatelor tradiționale românești! Acest articol va depăși cu mult numărul de calorii permise zilnic. În Cluj poți găsi o mulțime de tipuri de restaurante, fiecare dintre ele încercând să fie cât mai atractiv din punct de vedere culinar și vizual. În cazul în care ești în căutare de o mâncare tradițională, făcută ca la mama acasă, vin cu vești bune. Mai jos îți voi prezenta 5 locuri din Cluj unde te poți bucura de minunata bucătărie românească. Să începem!

1. Hugo
Pornind de la deviza: “Bucătăria tradiţională românească, o nostalgie în farfurie!” , cei de la Hugo vă propun o adevărată călătorie în lumea celor mai sofisticate preparate cu specific românesc. Pentru un plus de inventivitate, rețetele tradiționale au fost reinterpretate într-o notă modernă, fără a pierde însă din gustul autentic, știți voi, “ca la mama acasă”. Printre deliciile culinare din meniu care vă pot încânta simțurile putem găsi: ciuperci sote cu mămăliguță, ceafă de porc cu sos de hrean sau, pentru desert, papanași cu dulceață de casă. Mmmm, sună bine, nu-i așa?

Adresă: Hugo The Office Cluj-Napoca: Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 77,
Hugo City: Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 13-15

2. Casa Maramureșeană
Dintre toate regiunile României, Maramureșul are un specific aparte. Pe lângă costumele populare spectaculoase și tradițiile de sărbători renumite în lumea întreagă, maramureșenii au în zestrea lor rețete de bucate alese, păstrate din moși-strămoși. Cei de la Casa Maramureșeană promit să-și primească musafirii cu drag și veselie, într-un decor tradițional românesc, iar mâncarea din meniu va fi pe măsura așteptărilor. Pentru cei care merg cu prietenii, un platou ar fi o alegere ideală. Ce-ți poate încânta mai mult simțurile decât un “Praznic Împărătesc” cu cele mai bune preparate din carne, costițe, mititei, cartofi și mămăliguță? (Bineînțeles, la pachet vine și salata de sezon, pentru cei care vor să nu exagereze cu grăsimile)

Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989 82

3. Casa Dacilor
Papară ardelenească cu șuncă sau cârnați, sărmăluțe-n foi de viță, fasole cu ciolan, costițe afumate sau mămăliguță cu brânză. Nu-i așa că vă face poftă? Mâncarea de la Casa Dacilor este pentru toate gusturile și buzunarele. Fie că mănânci de 35 de lei sau de 200, vei face o călătorie în timp, în România culinară de demult. Meniul ofertant este completat de o atmosferă la fel de tradițională: mobilierul și decorurile din restaurant sunt realizate de meșteri autohtoni. Nu știu despre voi, dar eu chiar m-aș simți ca într-o poveste de demult, una în care oamenii mănânca bine și se veselesc.

Adresa: Str. Brâncusi Constantin, 86A, sau la Iulius Mall, Strada Alexandru Vaida Voevod 53-55

4. Restaurant Boierul
“Oricine se poate simți boier. Doar să vrea!” – astfel ne întâmpină cei de la Boierul, un restaurant inedit cu aspect de han domnesc. Decorul este realizat minuțios: prin întreaga locație veți găsi oale din lut, linguri din lemn și diverse elemente de tâmplărie cu aspect tradițional. Felurile de mâncare sunt inspirate din rețetele vechi, dar pregătite în stil modern, și cu siguranță veți găsi ceva ce vă place. Cu o ciorbă bună nu poți da greș, și ai de unde alege: de văcuță, rădăuțeană, de hribi, saaaau… supă cremă de broccoli cu nuci și brânză de capră. Dacă preparatele pretențioase nu sunt pentru tine, atunci ce-ai zice de “mititei uriași”? Sună bineee? Pentru mai multe detalii, puteți consulta meniul de pe site.

Adresa: Calea Florești 2

5. 1568 Bistro
Când am aruncat un ochi prin meniul de la 1568 Bistro, am găsit câteva preparate al căror titlu m-a dat pe spate: pipote confiate cu piure de năut, cocoș de munte cu arpacaș, burger de miel, costiță de porc la cuptor cu glazură de ghimbir și miere. Ingrediente aparent simple își găsesc locul în aceste preparate sofisticate, cu un gust aparte. Masa poate fi completată cu un vin bun românesc, din selecția specială a meniului. Locația are un vibe prietenos, aducând împreună arhitectura veche a clădirii cu elementele moderne de decor.

Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989 14

Tu unde mergi atunci când ai poftă de bucătăria tradițională românească?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!