S-a deschis cel mai nou club de dresaj canin prin metode pozitive din Cluj-Napoca, K9 Club Ham Ham

Home $ Articole $ S-a deschis cel mai nou club de dresaj canin prin metode pozitive din Cluj-Napoca, K9 Club Ham Ham

by | Feb 12, 2020 | Articole

S-a deschis cel mai nou club de dresaj canin prin metode pozitive din Cluj-Napoca, K9 Club Ham Ham. Clubul se situează chiar la marginea orașului, pe Dealul Fânațelor, în aceeași locație cu cel mai modern hotel pentru căței și pisici din localitate, Hotel Ham Ham.

K9 Club Ham Ham a luat naștere din dorința de a educa și a promova cât mai mult relația om – câine fericit, un aspect care de multe ori este neglijat. Pentru a avea o relație fericită alături de câinele nostru trebuie să începem prin a vedea lumea prin ochii lui, iar pentru o perspectivă cât mai apropiată de modul de gândire canin trebuie să înțelegem cum funcționează el în mod natural. Câinele în mod natural este instinctual, în timp ce omul este rațional și emoțional. O soluție care poate fi utilă pentru om, poate fi total greșită în rezolvarea problemelor unui câine.

Este important să ne stimulăm cățelul încă de pui, deoarece creierul lui este ca un burete și absoarbe toate informațiile (mirosurile, imaginile și experiențele) din lume cât de repede poate. Un cățel bine stimulat va crește având un creier mai bine dezvoltat cu mai multe celule și mai multe interconexiuni. Un câine nestimulat poate deveni nu doar nefericit, dar și plicticos și lipsit de viață.

K9 Club Ham Ham acoperă o gamă largă de dresaj canin: dresaj de bază, dresaj de pază – apărare, dresaj de expoziție, dresaj de detecție, urmă, aport, dresaj de probleme comportamentale, dresaj de agilitate (dresaj agility), dresaj de salvare, căutare persoane.

În funcție de tipul de dresaj se poate opta pentru dresaj la domiciliu sau pentru dresaj la club. Dresajul la domiciliu este disponibil pentru Cluj-Napoca, Florești, Baciu, Apahida, Borhanci. Pentru clienții care optează pentru dresaj la club există pachete care includ serviciul de taxi pentru căței și cazare indoor sau outdoor la Hotel Ham Ham pe perioada de dresaj.

Cursurile de dresaj canin din Cluj sunt alcătuite din 16 ședințe, o ședință durând între 15 și 45 de minute, în funcție de nivelul de concentrare al câinelui. Pentru rezultate optime sunt recomandate 4 ședințe/săptămână.
Pregătirea câinilor se face prin tehnici pozitive de dresaj, iar antrenamentele sunt conduse și coodronate de către Dan Negru, instructor canin avizat.

Pe parcursul ședințelor de dresaj stăpânului îi sunt explicate pas cu pas tehnicile folosite și este învățat cum să le aplice într-un mod corect asupra câinelui. Pentru a menține câinele în formă, stăpânul trebuie să pună în practică și acasă cunoștințele pe care le acumulează în timpul ședințelor de dresaj.

K9 Club Ham Ham vă pune la dispoziție și cursuri de dresaj de grup pentru cățeii care au deja încheiat un curs individual de dresaj. De asemenea, clubul oferă consultanță gratuită după încheierea unui curs de dresaj.

BINE DE ȘTIUT
Programarea ședințelor de dresaj se face de comun acord între stăpân și dresor cu minim 24 ore înainte. Pe toată durata stagiului de pregătire câinele are un program special de masă stabilit de către dresor. Nerespectarea programului de masă scade eficiența ședințelor de dresaj. Deoarece câinele este în primul rând animal, acesta, instinctiv, simte nevoia de a își procura mâncarea. Tocmai, din acest motiv, câinele este mai fericit și învață mai repede când este recompensat cu mâncare în urma unui exercițiu.
Pentru a dezvolta o relație sănătoasă cu cățelul dumneavoastră trebuie să continuați exercițiile învățate de la dresorul canin și după finalizarea cursurilor de dresaj. Câinele trebuie antrenat constant pentru ca informațiile asimilate să fie executate și după finalizarea cursului. Dacă aveți o energie calmă și fermă și sunteți coerent în explicarea și aplicarea regulilor, atunci veți câștiga încrederea câinelui, iar el vă va urma și va aștepta de la dumneavoastră să îl conduceți.

Mai multe informații despre clubul de dresaj canin, cât și despre hotelul pentru căței și pisici găsiți pe pagina hotelului de animăluțe sau pe pagina lor de facebook.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!