MadeInCluj.ro – prima platformă online care aduce laolată micii producători din Cluj

Home $ Știri Cluj $ MadeInCluj.ro – prima platformă online care aduce laolată micii producători din Cluj

by | Apr 1, 2020 | Știri Cluj

Realitatea momentului ne-a forțat să ne regândim comportamentul de zi cu zi. De la băut cafea până la cumpărat alimente de bază, cum ar fi legume pentru o supă. Dacă până acum să mergem în piață și să ne alegem morcovii pe care îi vinde o bunicuță din Mihai Viteazu era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu. Astfel, ideea de digitalizare a pieței a trecut de la stadiul de vis, la cel de necesitate.

Platforma MadeInCluj.ro este gândită ca un magazin clasic online. Clientul plasează comanda, care mai apoi este transmisă către producător. Comanda este primită, procesată și livrată de către producător. Clientul plătește direct producătorului, prin instrumentele de care acesta dispune: numerar sau card bancar. Este o platformă pusă la dispoziție cu titlu gratuit, pentru ambii jucători, astfel încât economia locală, micii producători să nu intre în faliment.

Cine se poate înscrie pe platforma MadeInCluj.ro?

Platforma este destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate. Cu toate că platforma este disponibilă online doar de câteva zile, și-au listat produsele o serie de mici întreprinzători din varii industrii, dintre care vă amintim: apicultură, panificație, berării artizanale, croitorie, carmangerie, lactate și produse derivate etc.

Puteți să vă bucurați chiar și de produsele proaspete, obținute cu drag și grijă la Ferma Cojocna – USAMV Cluj-Napoca și Stațiunea de Cercetări Horticole – USAMV Cluj-Napoca, pe care de altfel le puteați cumpăra de la magazinul Gourmeticus Academicum de pe calea Mănăștur.

Sunt producător, cum îmi listez produsele?

Extrem, extrem de simplu! Platforma a fost gândită în special pentru categoriile de oameni care nu sunt familiarizate cu tehnologia, tocmai pentru a veni în sprijinul acestora. Aici vă puteți înscrie și apoi lista produsele.

De ce să cumperi produse locale?

Cumpărând local, de la producători / mici întreprinzători / antreprenori ajuți dezvoltarea economică a zonei și, totodată, crești competitivitatea, ceea ce se traduce în creșterea calității și scăderea prețului.

Cine se află în spatele platformei MadeInCluj.ro?

Doi tineri antreprenori care au realizat că acum, mai mult ca niciodată avem nevoie să ne susținem unii pe ceilalți. Banii trebuie să se învârtă în economia locală astfel încât să nu intrăm în colaps. Micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie, nu au posibilitatea să intre în piața pe care o deschide un lanț de magazine sau supermarket. Ceea ce îi face mai greu accesibili.

MadeInCluj.ro este o platformă online care reunește sub aceeași umbrelă întreaga comunitate a producătorilor din Cluj. Indiferent că vorbim de o brutărie de familie, o fermă mică, un antreprenor floral sau o berărie artizanală. Aceștia au posibilitatea să-și listeze afacerea și produsele, iar clienții au posibilitatea să vizualizeze facil oferta fiecăruia.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!