Cum s-au adaptat saloanele pentru redeschidere

Home $ Articole $ Cum s-au adaptat saloanele pentru redeschidere

by | May 15, 2020 | Articole

Cu toții am fost entuziasmați de încheierea stării de urgență. Nu pentru că pericolul a trecut și suntem coronavirus-free, nu pentru că mergem la adunări de 500+, nu pentru că putem să ne vizităm bunicii. Pentru că încă nu avem cum să facem toate lucrurile acestea. Dar ne-am bucurat pentru că putem face liniștiți o drumeție în munți, o plimbare în parc, pentru că putem ieși în jurul blocului fără declarație, pentru că putem să ne vopsim rădăcinile, să ne tundem, să ne facem unghiile! Știm că ați așteptat și asta, și e normal. E demoralizant să nu stai în auto-izolare cu o persoană cu triplă certificare: hair styling, manichiură și cosmetică, dar de azi avem acces la toate aceste lucruri. Haideți să vedem cum s-au pregătit câteva saloane din Cluj pentru redeschidere.

Vizita la coafor nu va mai fi la fel ca până acum, cel puțin o perioadă. Nu o spunem noi, ci Pop Salon, care reia începând de astăzi activitatea în salon. Desigur, s-au pregătit temeinic în acest sens, atât prin instruirea personalului și pregătirea spațiului pentru revenirea voastră, cât și prin informarea clară a publicului. Măsurile luate de ei vizează până și cele mai mici detalii privind parcursul oaspeților în cadrul vizitei. Le puteți citi pe îndelete aici, la ei pe blog. Trebuie să fim mai precauți ca niciodată, iar toate regulile sunt gândite atent pentru siguranța tuturor celor implicați în proces.

În cadrul salonului veți găsi, pe lângă o echipă profesionistă, un circuit bine pus la punct, astfel încât toate serviciile de coafor să se desfasoare la cele mai înalte standarde și în condiții de maximă siguranță.

Pentru un timp nedefinit încă au decis să își extindă programul de funcționare de luni până sâmbătă în intervalul: 09:00 – 21:00. Pentru a vă programa, sunteți invitați să îi contactați la numărul de telefon 0751 688 775 sau online.

Extinderea orelor de lucru face parte și din măsurile implementate de Privée Salon de Beauté pentru a rămâne un spațiu sigur. În modul de desfășurare a activității au inclus un interval de 15 minute între programari, timp în care dezinfectează și aerisesc zona de lucru. De asemenea, clientele sunt rugate să nu vină însoțite de alte persoane care nu au programare la serviciile oferite de ei.

Emoția redeschiderii cu respectarea măsurilor sporite de siguranță, atât pentru cliente, cât și pentru personalul salonului ne cuprinde pe toți. Dorim să le mulțumim pentru susținere celor care ne-au scris și telefonat cât timp Privee a fost închis. Am fost mereu cu gândul la clienții noștri și abia așteptăm momentul revederii, motiv pentru care am și luat toate măsurile de precauție, pentru a ne asigura că ei sunt în completă siguranță!

Printre măsurile de igienă pe care le vor respecta cu strictețe începând de astăzi se numără: dezinfectarea clienților și a personalului la intrarea și ieșirea din salon, oferirea de măști și mănuși pe parcursul șederii, verificarea temperaturii, curățarea ustensilelor și a zonelor de lucru după fiecare client, dezinfectarea tuturor suprafețelor de minimum 2 ori pe zi folosind substanțe profesionale de spectru larg superior de acțiune bactericid, fungicid, virucid, purtarea unei uniforma speciale. Programarea nu se realizează în prezența simptomelor de răceala, gripa, dificultăți respiratorii.

Dorul de a lucra, de a ne perfecționa in domeniu, ne-a determinat să participăm la foarte multe seminarii online. Suntem inspirați și pregătiți pentru o nouă provocare.

Nici echipa Barber Society nu a avut timp să se plictisească cât timp au fost nevoiți să țină ușile închise. Au renovat locația, deci aveți un motiv în plus să le faceți o vizită – desigur, pe lângă coama luxuriantă pe care ați dobândit-o și/sau barba încâlcită. Pentru ”marea” redeschidere s-au echipat cu și mai multe soluții dezinfectante și mănuși decât până acum, dar și măști chirurgicale și termometru non-contact.

Am realizat protocoale de sterilizare clare, definite cu personalul barber shop-ului, am modificat timpii de realizare a serviciilor, în sensul că i-am marit pentru a permite suficient timp de sterilizare a instrumentarului și suprafețelor de contact după fiecare client. Am informat clienții în prealabil despre regulile impuse de guvern și procedura de lucru, faptul că trebuie să se spele și dezinfecteze pe mâini înainte de începerea serviciului și să poarte mască pe durata vizitei. Ne așteptăm la multe programări chiar în primele săptămâni de funcționare și sperăm să trecem cât de repede și cu bine peste această pandemie.

Programul lor de lucru nu s-a modificat, deoarece lucrau deja în două schimburi, acoperind intervalul orar 8-22. Programări online pot fi făcute direct aici.

Având în vedere cererea mare existentă după încheierea stării de urgență, și cei de la Nail Art Exclusive Studio au hotărât să onoreze cererile clientelor cu mare atenție, adică gândind și luând măsuri pentru siguranța fiecărei persoane în parte și efectuând programări astfel încât să evite aglomerarea salonului. Atuul lor este suprafața mare a salonului, care le permite să lucreze după cerințe, păstrând distanța necesară. Zona de așteptare nu va exista în perioada următoare.

Sterilizarea instrumentarului se realizează în autoclav deja de multă vreme, iar dezinfectarea suprafeței de lucru era și până acum o practică sănătoasă. Printre măsurile de igienizare noi, putem preciza dezinfectarea obligatorie la intrarea în salon a oaspeților și a noastră, verificarea temperaturii, aerisirea și dezinfectarea tuturor zonelor după fiecare client, folosirea prosoapelor și truselor individuale.

Personalul va fi echipat cu uniformă, mască și mănuși de protecție, iar salonul a fost igienizat și dezinfectat înaintea deschiderii. Este încurajată realizarea de comenzi telefonic (+40757671144) sau online.

Cât am stat acasă, am avut timpul necesar să explorăm domeniul în lung și lat, să urmăm cursuri online, iar acum putem reveni cu servicii noi. Odată cu reînnoirea stocurilor de produse, vom avea multe noutăți și ne imaginăm perioada următoare ca una spectaculoasă, în care ne vom întrece în modele, tehnici și noutăți. Revenim cu forțe proaspete și mult entuziasm!

Barber shop-ul GoodFellas a fost închis timp de exact două luni, timp în care echipei i-a lipsit cel mai mult poveștile faine cu clienții, oameni care le treceau pragul, energia lor. Sunt pregătiți pentru redeschidere cu măști, mănuși și viziere, iar tot ce ține de dezinfectarea suprafețelor și a instrumentarului folosit făcea parte din rutina lor de proceduri strice și înainte.

Ținem foarte mult la sănătatea noastră și a clienților noștri, deci această pandemie nu schimbă mare lucru în salonul nostru pentru că mereu am fost atenți la regulile de igienă. În contextul actual, am pus la intrare în salon mănuși plus măști la dispoziția clienților, cărora le vom lua temperatura cu acel termometru recomandat de către autorități.

Folosesc sistemul de programări online sau telefonic din 2013, iar când clientul este gata își alocă suficient timp să dezinfecteze scule și suprafețe, până la sosirea următorului.

Accesul la servicii din cadrul Hairgonomy se realizează doar cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate. Ajuns la programare, clientul va fi informat asupra faptului că accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37°C, sub rezervă absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor.

În perioada de carantină ne-am focusat pe partea creativă care ne reprezintă și am reușit să colaborăm cu artiștii locali care au fost și ei afectați de contextul actual. Am făcut un parteneriat cu cei de La Resistance, în care am cerut unor local dj’s să împartă cu noi playlistul lor, acel playlist care îi pune într-o stare creativă, de relaxare și per total care schimbă dispoziția. Conceptul l-am numit Mood Stylist și playlisturile au fost puse pe canalul nostru de Spotify. Până în momentul de față s-au alăturat Dodo, Julian M, DigitalLove și Beatjunkz. O altă metodă prin care am fost aproape de clienți în această perioadă a fost urcarea unor tutoriale de haircare și styling care pot fi făcute acasă. Ele se găsesc pe contul nostru de Instagram.

Voi aveți programare la salon în viitorul apropiat sau ați prins locurile disponibile în iunie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!