6 evenimente de neratat în august la Cluj

by | Jul 31, 2020 | Articole

Deși pare greu de crezut, calendarul ne asigură că am ajuns în luna august. Știm că toate planurile ți-au fost date peste cap și îți dorești ca acest an să se sfârșească mai repede. Mai știm și că vrei să ieși din casă, în măsuri depline de siguranță. Nu de alta, dar izolarea se transformă ușor, ușor într-o zonă de confort din care cu greu o să mai ieșim la lumină. Tocmai din acest motiv, îți propunem 6 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în această lună la Cluj.

TIFF
Începem lista cu mult iubitul TIFF. La doar un an după serbarea majoratului, cele mai faine filme te așteaptă exclusiv în aer liber la cea de-a 19-a ediție. Astfel, până în 9 august, poți să te relaxezi alături de cei dragi la proiecțiile care vor avea loc în Piața Unirii, Iulius Parc, Bonțida și nu numai. Organizatorii au luat toate măsurile de siguranță și de distanțare, iar cu zâmbetul ascuns de mască pregătește-te pentru un festival… trăit altfel. Biletele se achiziționează online, locurile fiind limitate. Noi ți-am pregătit și un ghid de festival ca să știi cum să îți organizezi mai bine cele 10 zile pline de artă cinematografică.

Opera Picnic
Evenimentele culturale încep să își revină după suferințele provocate de pandemie. Astfel, Opera Națională Română din Cluj te așteaptă într-un nou cadru în care poți să visezi și să te bucuri de o seară ca în vremurile bune. Cluj Innovation Park devine gazda evenimentelor culturale din această vară și dă viață unei atmosfere de neuitat. Numărul spectatorilor este limitat, iar organizatorii recomandă să vii cu propria pătură de picnic la tine pentru a respecta toate normele de siguranță. Biletele sunt disponibile online aici.

Movie Nights @ Iulius Parc
În parcul de la Iulius filmele prind viață, iar tradiția este dusă mai departe indiferent de provocările pe care le trăim acum. În fiecare vineri și sâmbătă te așteaptă începând cu ora 21:30 o nouă proiecție în aer liber. Evenimentul este gratuit, însă pentru a evita aglomerațiile este necesar să îți rezervi locul aici. Organizatorii asigura un set-up confortabil, pentru ca tu să nu mai simți lipsa cinematografelor. Un lucru important de menționat este faptul că masca de protecție este obligatorie pe tot parcursul filmului.

Alandala playground
Dacă ți-e dor de petrecerile faine de la care nu lipseai niciodată, începutul de lună vine la pachet cu un eveniment nou. Sâmbătă & duminică, muzica va răsuna și îți va aminti de vremurile care acum par a fi doar un scenariu imposibil. Bineînțeles, totul se desfășoară în deplină siguranță. Organizatorii asigură atât distracția, cât și măsuri menite să elimine riscul contactării virusului. Ai grijă să nu ieși de pe ușă fără masca la purtător și oricât de tentant ar fi să îți faci prieteni noi, păstrează totuși distanța. Pentru binele tuturor.

Artiști împreună
Alături la bine și la greu, artiștii își dau întâlnire în perioada 1-9 august la muzeu, prin intermediul unei expoziții. Aceasta pune în lumina reflectoarelor pandemia care a luat prin surprindere întreaga planetă. Prin operele lor, artiștii dau viață sentimentelor contradictorii din această perioadă, stărilor de anxietate și problemelor care nu au întârziat să apară ca urmare a virusului. Doar #împreună reușim să câștigăm această luptă, cu o doză mare de curaj și responsabilitate. Cu masca purtată corespuzător, hai la muzeu ca să îți iei în sfârșit doza de artă!

Zilele Culturale Maghiare
Nu în ultimul rând, între 19 și 21 august de anunță câteva zile pline de tradiție și sărbătoare în special pentru comunitatea maghiară din Cluj. Sub deviza Cât se poate!, cea de a 11-a ediție aduce surprize care vor respecta toate măsurile de distanțare și de siguranță. Evenimentele se vor desfășura cu un număr redus de participanți, fiind condiționate de rezervarea din timp a locurilor de care ai nevoie. În plus, pandemia ne-a digitalizat mai mult ca oricând, iar în cazul în care nu poți fi prezent fizic la evenimente, poți să îl urmărești online chiar de la tine de acasă.

Respectând toate măsurile de siguranță impuse, împreună învingem pandemia. Acest lucru înseamnă o revenire treptată la o nouă normalitate și un oraș viu, în care evenimentele se țin lanț. Am început să ieșim mai des din oraș, să explorăm împrejurimile și să ne bucurăm din nou de viață. Cu toate acestea, vrem sau nu să recunoaștem, ne este dor de Clujul care aduna la evenimente oameni din toate colțurile lumii.

Tu de la ce evenimente nu vei lipsi în luna august?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This