Serviciile de curățenie B2B – o piață cu perspective de creștere solidă în anii următori

by | Jul 31, 2020 | Diverse

Piața spațiilor de birouri s-a dezvoltat an de an în multe orașe din România, printre care București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara. În noul context economic și social generat de criza din sănătate, părerile sunt împărțite cu privire la evoluția pieței de real estate pe segmentul office. Cert este că se vor implementa noi rigori cu privire la distanțarea fizică a angajaților în spațiile de birouri, iar anumite măsuri vor fi implementate de acum înainte și pe alte segmente de spații pentru mediul de business – spații de producție, depozitare, diverse unități logistice, precum și spații comerciale.

În paralel, piața de servicii de curățenie pe segmentul B2B are perspective de creștere solidă în anii următori, ținând cont de noile rigori în materie de organizare și mai ales în materie de întreținere a spațiilor de lucru și de vânzare. Firmele de curățenie profesională ce operează pe piața de curatenie Cluj, au adoptat deja în ultimele luni măsuri suplimentare anti Covid-19, dezinfectarea suprafețelor fiind acum absolut necesară – o cerință legală în business, dar și o cerință pentru protejarea afacerii în sine.

Externalizarea serviciilor de curățenie este opțiunea aleasă de tot mai multe companii care înțeleg că așa pot rezolva această problemă cu eficiență maximă, concentrându-se pe activitatea lor propriu-zisă. La fel cum se plătește o factură pentru servicii de telefonie, internet sau curent electric, tot așa se plătește factura pentru serviciile de curățenie. Costurile sunt clare și rămân fixe pe perioadă lungă, ceea ce ajută la predictibilitatea economică în realizarea bugetului și a planurilor de business.

Serviciile de curățenie sunt foarte importante pentru afacere de orice tip, indiferent dacă spațiile sunt sau nu destinate și interacțiunii cu clienții. Curățenia impecabilă împiedică eventualele probleme de sănătate care ar pune în pericol desfășurarea normală a afacerii, dar au și rol de a îmbunătăți reputația – imaginea contează foarte mult pentru toate persoanele implicate, de la angajați, la clienți, furnizori și parteneri de afaceri.

Din punct de vedere economic, România, țară membră a Uniunii Europene, este încă departe de țări precum Polonia sau Ungaria în multe domenii de afaceri. Există astfel loc semnificativ de creștere, iar investitorii români și străini pariază pe o dezvoltare consistentă pentru anii următori, drept dovadă fiind numărul mare de proiecte în plan de operare sau în pregătire pe piața imobiliară.

Pe lângă piața de real estate pe segmentul rezidențial (un indicator bun de asemenea), există multă proiecte de clădiri de birouri, hoteluri, spații comerciale și industriale, de la depozite până la fabrici, centre logistice și alte unități specifice. Toate acestea vor avea evident nevoie de servicii profesionale de curățenie, iar piața de servicii de curățenie B2B nu poate decât să se bucure de o dinamică pozitivă în acest context. Nu întâmplător, cele mai multe firme de curățenie investesc în echipamente noi, ultra performante, dar și în recrutare angajați, pentru formarea de noi echipe capabile să răspundă cererii de astfel de servicii de curățenie profesională.

Tags: (p)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This