5 activități #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 activități #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Aug 3, 2020 | Articole, Recomandări

Guess who’s back? Articolul nostru cu recomandări de activități cool pe care le poți încerca în această săptămână în Cluj. Te-am obișnuit cu el de atât de mult timp, încât nu ar mai avea nevoie de nicio introducere. Cunoști prea bine tipul de conținut, de la evenimente culturale la care merită să-ți achiziționezi un bilet, până la zone aflate în apropierea orașului pe care merită să le vizitezi în weekenduri sau în mini-vacanțe. Săptămâna aceasta nu face excepție, deoarece la capitolul manifestări artistice povestim despre mult-așteptatul TIFF și ale sale proiecții cinematografice sau concerte în aer liber, iar în ceea ce privesc recomandările de escapade în afara Clujului avem… îți spunem când vom ajunge la acel paragraf. Deocamdată, să pornim cu începutul.

Cunoaște și susține producătorii din zona Clujului

Dacă ai deschis cămara și ți-ai dat seama că îți lipsesc fructe și legume proaspete, de sezon, atunci haide în această marți, la piața pop-up, să descoperi produsele sănătoase oferite de micii producători locali. Gospodari proveniți din Cluj-Napoca și din satele apropiate își întind tarabele în spațiul din str. Someșului, nr. 45 și îți dau întâlnirile între orele 17:00 și 19:00 să le cumperi roadele proaspăt culese din grădini, ori preparatele gătite în bucătăriile proprii. Ziua de marți îți este plină și nu reușești să ajungi în piața pop-up? Nu-i problemă, căci Produs de Cluj te așteaptă la târgul organizat în parcarea Vivo până în data de 9 august, între orele 10:00 și 22:00. Vei pleca acasă cu brațele încărcate de bunătăți tradiționale, brânzeturi, uleiuri, deserturi, paste, sau chiar bijuterii și produse cosmetice. Dacă ești pasionat de obiectele lucrate manual, în stil autentic românesc, vino în vizită la Târgul de produse tradiționale organizat pe Strada Potaisaa. Între orele 16:30 și 20:30, meșteri populari te invită să admiri și să cumperi costume populare, podoabe din mărgele, obiecte decorative și plante aromatice. Noi te încurajăm să te implici mai mult în inițiativele locale, așa că am lansat o serie de articolele #madeincluj, dedicate unei palete largi de producători din zona Clujului.

Descoperă concertele TIFF desfășurate la Muzeul de Artă

Ce se întâmplă atunci când TIFF și Muzeul de Artă își unesc activitatea culturală? Ei bine, se nasc trei zile de concerte live, împărțite în acorduri de funk, reggae și jazz modern, o serie de melodii reorchestrate cu sunetele pădurii și concerte-film cu Vița de Vie & Electric Castle. Cred că am oferit cele mai importante detalii într-o singură propoziție, iar tot ce îți rămâne de făcut este să vii la Muzeul de Artă între 4 și 7 august pentru a te bucura de magia fiecărui eveniment în parte. Intrarea este liberă, pe baza unui bilet cu valoare zero. Mai multe informații legate de program și rezervări poți găsi aici.

Vizionează premiere cinematografice în Pădurea Hoia Baciu

Nu știm dacă poveștile supranaturale create în jurul Pădurii Hoia Baciu au la bază întâmplări reale, însă de un lucru suntem cât se poate de siguri: TIFF organizează proiecții în această locație. Invită-ți un prieten pasionat de natură, artă și mistere și redescoperiți împreună lumea filmelor într-un cadru atipic, departe de sălile clasice de cinema. Producțiile difuzate în pădure provin din țări precum Irlanda, Canada, Marea Britanie, Argentina sau Olanda și vor lumina cerul până noaptea târziu. Aruncă o privire atentă asupra programului, citește descrierile filmelor și alege ziua care-ți surâde pentru o escapadă în Hoia. Sau, de ce nu, participă la toate proiecțiile până în data de 9 august, pentru a gusta din toate genurile difuzate.

Relaxează-te în aer liber înconjurat de filme, muzică și sculpturi

La final de săptămână, lăsăm în urmă agitația orașului și continuăm sărbătoarea TIFF cu încă trei zile de concerte și proiecții cinematografice, organizate într-o locație plină de culoare: Arkhai Sculpture Park. Un weekend la Vlaha, aceasta este propunerea organizatorilor pentru ultimele zile de festival, o invitație să întâlnim arta manifestă în cele mai diverse forme și să ne reconectăm cu natura. Programul va conține atât filme difuzate în premieră, cât și spectacolele unor artiști care ne amintesc de fiecare dată că muzica poate fi hrană pentru suflet: Surorile Osoianu, Vița de Vie și Tokos. Cine poate spune nu unui weekend plin de evenimente?

Vizitează cele mai frumoase lacuri din împrejurimi

Nimic nu se compară cu imaginea razelor de soare oglindite într-o apă limpede. De cele mai multe ori, preferăm să admirăm o asemenea priveliște pe malul mării, însă dacă ești tipul de persoană căreia adunările de oameni îi creează anxietate în această perioadă, avem noi o recomandare mai bună, care te ferește de aglomerație. Pornește într-o escapadă de weekend și descoperă lacuri aproape de Cluj în care te poți răcori vara aceasta. Pentru a-ți ușura munca, noi am adunat în articolul de aici 6 întinderi de apă care te vor face să simți că ai plecat într-o vacanță îndepărtată. Toate locațiile sunt perfecte pentru a-ți găsi liniștea la final de săptămână, să nu mai vorbim despre faptul că peisajele de poveste îți oferă material vizual numai bun pentru pagina ta de Instagram.

Tu ce îți propui să nu ratezi în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!