Producători locali de miere și produse apicole #Cluj

Home $ Made in Cluj $ Producători locali de miere și produse apicole #Cluj

by | Aug 4, 2020 | Made in Cluj

Omul a descoperit beneficiile produselor apicole încă din vremuri străvechi și continuă și astăzi să le folosească atât ca aliment, cât și ca medicament, apicultura fiind una dintre cele mai vechi tradiții din România. Produsele apicole, adică mierea, lăptișorul de matcă, polenul, propolisul, veninul de albine și ceara, ajută la întărirea sistemului imunitar și la o serie întreagă de afecțiuni precum diabetul, bolile de stomac și de piele, problemele respiratorii, migrenele și la multe alte categorii de boli. Pe lângă aceste efecte pozitive, apicultura, ca ramură a agriculturii, este o activitate benefică pentru creșterea recoltelor prin polenizare. Altfel spus, practica în sine are numai părți bune.

În lista de mai jos vei găsi informații esențiale despre 5 producători clujeni de produse apicole, iar dacă vrei să citești ce am mai scris despre alți producători clujeni din alte domenii, îți recomandăm să intri aici.

Primul producător de pe lista noastră este familia Kepes, și mai precis, a treia generație de apicultori din familie, după bunicul și tatăl lui Antal Kepes. Produsele apicole provin de la stupii de pe vatra apicolă din comuna Moldovenești, județul Cluj. O valoare importantă care a fost transmisă din generație în generație în familia Kepes este iubirea pentru familie, motiv pentru care Antal și Irina au renunțat la carierele pentru care se pregătiseră inițial și au decis să continue tradiția de familie, apicultura. Astfel, nu numai că au consolidat familia și au reușit să petreacă mai mult timp împreună, dar au și îmbinat utilul cu plăcutul. Mierea de la cele 400 de familii de albine este produsă, ambalată și comercializată cu mare grijă și cu ajutorul lucrurilor învățate de către înaintașii lor, la facultate sau zilnic, în practică. Poți găsi aici tinctură de propolis, polen crud sau uscat, faguri de miere, amestecuri de miere cu polen și propolis, delicatese din fructe uscate și semințe, precum și sucuri naturale din miere și fructe. Pe lângă aceste produse, familia Kepes oferă clienților și rețete, sfaturi și recomandări legate de ceea ce comercializează. Mierea produsă de aceștia a ajuns să fie foarte apreciată atât la evenimente din țară, cât și la târguri din Italia, Ungaria sau Franța, lucru care cu timpul i-a ajutat să sporească calitatea. Produsele apicole Kepes pot fi achiziționate din magazinul propriu de specialitate din zona Pieții Agroalimentare din Turda (str. Avram Iancu nr. 60) și online de aici sau aici.

DapiS Transilvania – Stupina Avram este afacerea Ioanei și a lui Sorin, doi părinți care au preluat afacerea familiei în anul 2010. Stupii DapiS se află într-o livadă de nuci bătrâni într-un sat de lângă Cluj. Apicultura a început să fie practicată în familia lor cu zeci de ani în urmă, devenind astfel o tradiție și o mândrie. Pentru aceștia, apicultura înseamnă pasiune, răbdare, respect, devotament și dragostea pe care o poartă celor doi copii ai lor, Dani și Sarah, cărora le și este dedicată munca celor doi soți. Ioana și Sorin au simțit nevoia de diversificare pentru a aduce ceva nou clienților care apreciază produsele apicole, iar astfel a apărut gama largă de produse pe bază de miere naturală, propolis și polen. Printre produsele stupinei Avram poți găsi miere de tei, miere de floarea soarelui, miere de rapiță, miere polifloră, precum și lăptișor de matcă, polen crud, faguri cu miere, produse terapeutice și siropuri naturale. În prezent, stupina deține o certificare de firmă de încredere Gold și o diplomă de excelență în apicultură, deși cei doi soți au trecut prin încercări mari pentru a ajunge la acest nivel al calității produselor. Mierea familiei Avram poate fi cumpărată online de aici.

Miere de albine bio Cluj pune la dispoziția iubitorilor de produse apicole miere de salcâm, miere polifloră simplă și specială, miere de rapiță, miere de floarea soarelui, căpăceală cu miere de salcâm, polen crud și mixuri de miere. Producătorul recomandă în special mierea de salcâm deoarece este utilă pentru a trata tusea și are proprietăți antiseptice. Cea polifloră ajută la îmbunătățirea tuturor funcțiilor organismului, deoarece adună proprietățile a sute de plante și are proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene, antialergenice și calmante. Pentru a comanda la domiciliu produsele apicole enumerate anterior, poți contacta producătorul printr-un mesaj privat aici.

Bunicul David produce și comercializează miere și produse apicole de mai multe tipuri începând cu anul acesta. În gama de produse se găsește miere de floarea soarelui, miere de tei, miere polifloră, miere de salcâm cu fagure, goji, merișoare și polen, precum și delicatese premium la borcan cu diverse arome, cum ar fi combinația de ghimbir și turmeric. Poți face rost de mierea de la Bunicul David dacă trimiți un mesaj privat aici.

Miere Naturală TransAlbina este afacerea Elenei Emanuella Berindean, un mic producător și distribuitor de produse apicole naturale din raza județului Cluj care și-a început activitatea în anul 2019. De la ea poți achiziționa diverse delicatese precum miere polifloră, miere de rapiță, miere de tei, miere de salcâm, tinctură de propolis, fagure cu miere, cătină, miere cu nucă, polen, precum și pachete cu mixuri de produse și promoții. Pe Elena o poți contacta pentru comenzi aici.

Stupina ApiVio din comuna Iclod, județul Cluj, a apărut din inițiativa lui Alin și a Violetei Cengher, doi soți care au devenit pasionați de albine și stupărit. Produsele apicole ale stupinei sunt 100% naturale și de calitate superioară. Mierea provine de la albine sănătoase și îngrijite îndeaproape, iar produsele finale se află în stare pură și nu sunt procesate termic sau amestecate cu alte substanțe străine. Stupina comercializează miere de albine, diverse mixuri de miere (cu cătina, ghimbir, aronia, polen și propolis), precum și mărturii cu miere pentru evenimente speciale. Misiunea afacerii lor constă în crearea de produse apicole de calitate înaltă și cu proprietăți benefice pentru sănătatea oamenilor, indiferent de vârsta acestora. Albinele sunt hrănite cu produse avizate primăvara și toamna și sunt testate periodic, lucru care asigură beneficii mari pentru consumatori. Alin și Violeta cred în muncă și organizare, iar în acest sens consideră că albinele ne pot învăța multe lecții importante de viață. Intră aici pentru a afla mai multe despre stupina lor.

Dacă știi un producător clujean de produse apicole pe care nu l-am inclus în această listă, poți oricând să ne dai un mesaj, iar noi vom face update articolului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!