#FollowMe – Claudiu Morar (@clau.morar) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe – Claudiu Morar (@clau.morar) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Oct 12, 2020 | Articole, Descoperă Clujul

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

Odată cu luna octombrie, a început și toamna să-și facă simțită prezența în Cluj. Iar noi am avut ocazia să urmărim începutul propriu-zis al toamnei prin ochii și aparatul de fotografiat al lui Claudiu, căci ne-am petrecut cea de-a doua săptămână a lunii în compania lui. O săptămână care deși a fost plină de nori și de ploi, s-a văzut puțin mai frumoasă, colorată și vie datorită cadrelor surprinse de el.

Deși e cât se poate de ocupat – după cum aflăm din descrierea profilului său de Instagram – Claudiu s-a arătat deschis și, mai mult decât atât, entuziasmat de propunerea noastră din prima. Ne-a spus “sigur, haideți să vedem ce iese!” și ne-am și pus pe planificat. Cu toate că a avut“câteva zile foarte lungi, în care fiecare moment a meritat să fie folosit,” tot și-a găsit timpul necesar să împărtășească cu comunitatea #clujlife orașul așa cum s-a văzut prin ochii lui. Iar noi credem că s-a văzut frumos, cu toate elementele caracteristice lui care-l fac memorabil.

Am văzut locuri dimprejurul Clujului – ca de exemplu, Cheile Turzii – și am aflat ce loc ocupă oamenii în cadrele surprinse de către el. Am văzut traficul Clujului și am aflat că lui Claudiu îi place traficul dar numai în anumite momente ale zilei. Am aflat că el se reîncarcă cu energie din oamenii faini ai orașului. Și, bineînțeles, am văzut și un apus așa cum se vede prin ochii lui – de pe geamul apartamentului lui (by the way, tare ne-ar plăcea să vedem și noi apusurile astfel direct din apartamentele noastre!).  

Așa, noi am aflat multe despre Clau – și te invităm și pe tine să afli și să vezi cum s-a văzut Clujul prin aparatul său de fotografiat în săptămâna 5 – 11 octombrie. Promitem să te impresioneze plăcut și să vrei să-i dai follow ca să urmărești și-n continuare cum se vede orașul prin aparatul lui. Într-un cuvânt, noi am spune că se vede… viu.

De ce sunt oamenii deseori subiectul central al fotografiei tale?

Oamenii au un rol foarte important în tot ceea ce se întâmplă. De aceea aceștia ocupă un loc central în cele mai multe dintre fotografiile mele. Îmi place să cred că tot ceea ce îi înconjoară în fotografii, la un moment sau altul a fost influențat de modul în care ei și-au pus amprenta asupra acelui lucru. Fie el un loc în natură, o piață plină de clădiri sau o cameră plină cu obiecte.


 Cum arată traficul Clujului surprins la ora ta favorită din zi?

 Nu știu dacă fac o afirmație bună sau nu. Îmi place traficul! Dar asta doar datorită modului prin care se vede când îl privești de sus, iar soarele coborât un pic… creează un efect frumos. Este unica situație în care îmi place traficul!


Care este locul tău favorit din Cluj pentru a te retrage atunci când simți nevoia să te reîncarci cu energie – dar nu poți ieși din oraș?

 Aș vrea să pot spune că am un loc preferat în oraș unde mă retrag pentru a mă încărca cu energie. Doar că nu este așa. De obicei mă retrag în diferite localuri care de-a lungul timpului s-au dovedit ca fiind colțuri pline de energie bună și de oameni faini!


 Cum se vede apusul din principalul loc din Cluj de unde obișnuiești să urmărești cele mai impresionante apusuri?

Este simplu. Este simplu să urmărești și să pozezi apusuri atunci când o faci de pe geamul camerei tale. Cele mai multe apusuri au ajuns să fie pozate de către mine pentru că mi-a atras atenția lumina plăcută și culoarea lor, care intra pe geamul camerei mele.


Care e locul tău favorit din Cluj pentru a-ți bea cafeaua? De ce?

Avem multe lucruri în comun, noi ca oameni, dar avem și un gust comun care pe mulți dintre noi ne încarcă pentru o nouă zi! Este gustul cafelei! Eu unul mă declar obsedat de gustul și mirosul boabelor de cafea proaspăt măcinate… De aceea, de ceva timp încoace, @meron.roastery este locul în care îmi face plăcere să stau și să savurez această băutură complexă.


Mulțumim, Clau, pentru că ai acceptat provocarea noastră și ne-ai plimbat cu tine prin oraș – și chiar și în afara lui – în ultima săptămână. Mulțumim pentru că ne-ai arătat cum se vede apusul de pe geamul camerei tale. Și mulțumim că ne-ai dat un tip cu privire la cât de simplu este să te reîncarci cu energie atunci când ești înconjurat de oameni faini.

Suntem nerăbdători să vedem pe contul tău de Instagram pe unde mai călătorești, ce locuri mai descoperi, ce oameni îți mai atrag atenția îndeajuns de mult încât să devină subiectul central al fotografiilor tale și cum se mai reflectă lumina soarelui în diferite cadre de-ale tale.

Și apropo, și nouă ne place traficul Clujului văzut de sus. Dar nu numai atunci când lumina soarelui îl expune frumos, ci și atunci când apare câte un… curcubeu. Ne-ar plăcea să ne surprinzi și tu cu un astfel de cadru în perioada următoare (mai ales acum că sunt rare zilele în care n-avem parte de ploaie). Consider it a challenge.

Însă, până atunci, stay tuned și află cine ne preia contul de Instagram în continuare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!