5 idei de cum să-ți petreci o zi ploioasă în Cluj

Home $ Articole $ 5 idei de cum să-ți petreci o zi ploioasă în Cluj

Dacă până acum îți recomandam locuri în aer liber unde să-ți petreci weekendurile, acum suntem nevoiți să schimbăm puțin (mai mult) abordarea. Noi ne pregătim mereu în avans pentru fiecare schimbare de sezon și căutăm de fiecare dată cele mai cool activități pe care le apreciem și de care merită să știi și tu.

În articolul de față vei putea găsi câteva sugestii de locuri în care poți merge singur, cu prietenii sau familia în zilele acelea în care nu ai nici chef de ieșit prin ploaie, dar nici nu ai sta închis în casă. E un veșnic cerc vicios, știm.

The Guild Hall este, fără îndoială, una dintre cele mai atractive activități atunci când vine vorba de zile ploioase. Spațiul este deschis din anul 2018 și pune la dispoziție o gamă largă de jocuri pe care le poți juca alături de gașca ta: Board Games, Card Games, Miniature Wargames, Pen & Paper Games, Role-Playing Games. Poți găsi aici jocuri de diverse categorii și nivele de dificultate, fie că preferi jocurile de explorare, cele puzzle sau horror. Dacă ești începător în acest hobby, personalul de aici te poate ajuta oricând cu un sfat pentru a alege ceva pe placul tău. Alternativ, The Guild Hall este și o locație pentru evenimente legate de lumea jocurilor și un spațiu de co-working și conferințe. Dacă îți place cum sună ideea, dar nu ai prieteni care împart această pasiune cu tine, participă la evenimentele tematice și intră în comunitatea TGH. Promitem că nu vei regreta. Locația se află pe Strada Samuil Micu 4. Intră aici pentru a afla cum poți rezerva o vizită.

O sugestie ceva mai dinamică este JumpingHouse, un parc de trambuline indoor potrivit pentru orice vârstă. Locația este potrivită pentru acele momente în care ai nevoie de puțin optimism și bucurie în viața ta (da, și noi ne-am muta acolo dacă am putea). JumpingHouse îmbină sportul cu distracția și pune la dispoziție trambuline elastice, trambuline olimpice, un panou de cățărare, o groapă cu bureți, un coș de baschet, un traseu ninja, un spider wall și bounce boards. Nu trebuie să îți faci griji în cazul în care nu ești familiar cu aceste lucruri, căci echipa JumpingHouse face în permanență eforturi pentru a te menține în siguranță. Locația pune la dispoziție și organizarea de evenimente corporate și pentru copii. Parcul se află pe Strada Fabricii de Chibrituri (intrarea de pe Remarul 16 Februarie). Poți afla de aici mai multe detalii despre rezervări și program.

La Ceramic Cafe poți apela atunci când vrei să iei parte la o activitate handmade care să te relaxeze. Cafeneaua pune la dispoziție accesorii cu care îți poți personaliza obiecte ceramice: farfurii, boluri, căni, vaze, ceainice, termosuri, figurine și diverse obiecte de design. Poți găsi aici zeci de modele din care să alegi și pe care să le pictezi, pe care le vei primi la final pentru a le lua acasă, după procesul de ardere. Locația este perfectă chiar dacă vrei să vii singur, însoțit de prieteni sau familie. Poți veni oricând și să personalizezi un obiect deja confecționat sau poți participa la ateliere și să înveți tehnici de modelare, string art sau confecționare păpuși de către artiști profesioniști. Nu este nevoie să mai fi lucrat cu pensulele sau cu lutul în trecut, ci te poți lăsa purtat de val și să creezi ceva frumos, spontan. Este încurajată creativitatea, iar dacă vrei, poți considera practicile de la Ceramic Cafe drept terapie. Spațiul este prietenos și cu alte tipuri de artă: lectură, arhitectură, muzică, așa că dacă ești pasionat de una dintre acestea, sunt mari șanse să îți placă cafeneaua. Locația se află pe Strada Samuel Brassai 4. Intră aici pentru mai multe detalii.

The Dungeon pune la dispoziție jocuri reale de escape rooms, originale și creative pentru pasionații de mister și investigație. Conceptul există din anul 2013 și este primul de acest gen din zona Clujului. Aici poți avea șansa de a-ți dezvolta spiritul muncii de echipă, atenția pentru detalii, și poți, în același timp, să te destinzi și să te deconectezi de la tot. Există o varietate de scenarii din care tu și gașca ta puteți alege, pe care te invităm să le descoperi aici. Ideea de bază este aceasta: tu și cu echipa ta sunteți blocați într-o încăpere neobișnuită și aveți la dispoziție 60 de minute sau mai puțin pentru a vă da seama cum puteți ieși. Aveți la îndemână câteva indicii și obiecte pe care trebuie să le potriviți pentru a dezlega misterul și să puneți cap la cap povestea. Accesul la joc se face pe bază de rezervare, așa că intră aici pentru mai multe detalii.

Laser Hunt este o idee o idee bună pentru atunci când ai prea multă energie și te simți competitiv. Poți găsi aici o arenă de Laser Tag și jocuri Laser Sniper care să te transpună pentru câteva ore într-o lume virtuală fascinantă. Arena specială pune la dispoziție echipament de ultimă generație, arme laser, efecte speciale și labirinturi de peste 500 mp prin care să te strecori și să îți învingi adversarii. Arena dispune de două nivele de dificultate, așa că dacă ești începător, nu ai nicio scuză pentru care să nu faci o vizită. Locația este potrivită și pentru evenimente tematice și teambuilding-uri, iar copiii sunt și ei bineveniți. Poți găsi locația în Piața 1 Mai 1-2. Intră aici pentru detalii suplimentare.

Tu ce faci când plouă în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!