Nume noi pe piața de delivery din Cluj: MIX, Crusta, Manoushe și Phu King Noodles

Home $ Articole $ Nume noi pe piața de delivery din Cluj: MIX, Crusta, Manoushe și Phu King Noodles

by | Jan 27, 2021 | Articole, Home Delivery

Nu știu la voi cum trece iarna aceasta, dar eu recunosc că am unele zile prin care mai mult mă târăsc, având în vedere că paleta de activități posibile nu este chiar atât de largă cum era în anii trecuți. Norocul meu ar fi că eu consider mâncatul un fel de hobby, nu neapărat un gest esențial pentru supraviețuire. Mai ales dacă vorbim despre comandat sau testat de preparate diverse, recent apărute pe piața clujeană. Și încă apar, da, și noi încă le gustăm primii ca să vă dăm de veste, stați liniștiți. Zilele acestea ne-am delectat cu pizza de la Crusta, bunătăți libaneze de la Manoushe, noodles de la Phu Kind Noodles și cocktail-uri cum n-am mai băut acasă de la MIX. Păreri? Avem!

Începem cu cei de la MIX pentru că times are hard și ce bine ne-ar prinde un drink. Și nu orice drink, credeți-mă, ci unul bine făcut. Iar băieții care creează sticlele vesele de la MIX, după cum o zic chiar ei, asta știu să facă cel mai bine și cel mai bine din lume – mix-uri. De la vodkă la țuică, de la simple la complicate, de la clasice la… câștigătoare de competiții. It gets even better, pentru că le livrează la ușa voastră. Oferta lor include gin mix, vodka mix, tequila mix, țuică mix, cognac mix, rum mix, whiskey mix, winter goodies, virgins & juices mix. La acestea se mai adaugă și vinurile pentru fiert, alb sau roșu, care vin în varianta de 1l, plus concentratele de cocktail cu vodkă, rom, gin, whisky și țuică, tot în varianta de 1l, în caz că vreți să experimentați singuri câteva combinații. Pentru cocktail-uri puteți alege varianta lor mini, de 250ml, sau o sticlă de 1l. Noi am testat vreo 8 sortimente, toate extraordinare, unul și unul, iar despre experiență am povestit mai multe în articolul de aici. Da, primiți și gheață. Dacă te-am făcut curios și pofticios, poți plasa comanda rapid pe aplicația Zoniz (atât de pe Android, cât și de pe iOS).

Continuăm cu Crusta, o pizza cum… s-a mai văzut, doar că puțin diferită, puțin altfel. Noi am trecut de multă vreme de etapa în care consideram orice pizza bună. Să fim realiști, unele chiar nu sunt, și privim cu mare scepticism orice delivery nou apărut în categoria aceasta culinară. Dar Crusta a știut cum să lase o impresie asupra degustătorilor. Puteți alege sortimente în format ”normal”, rotund, sau varianta împăturită, în formă de semicerc, care are blatul umplut cu porție dublă de mozzarella. Înțelegeți acum de ce ne-a convins atât de rapid? Sortimentelor acestea mai cheesy le-au spus chiar Crusta și eu una vă recomand cu drag să încercați Crusta Chorizo, mai ales dacă vă plac situațiile puțin mai spicy. Am mai gustat și pizza Quattro Formaggi, pizza vegetariană, Crusta Quattro Stagioni și am scris mai multe despre fiecare în articolul de aici. În meniul lor găsiți o gamă largă de pizza tradițională, dar și unele mai speciale – Mexicana cu chilli con carne și sos de guacamole, pizza CanCun, ce conține carne de porc marinată timp de 24 de ore în achiote, dar și Pizza Smochine e Prosciutto, cu un sos din 3 tipuri de brânză, smochine și prosciutto cotto. Puteți comanda direct de pe site-ul lor.

Acum trecem la lucruri mai… exotice. Și ajungem în bucătăria libaneză de la Manoushe, care se prezintă ca un street-food libanez ce pregătește pentru noi și voi ”cele mai delicioase preparate autentic libaneze, pline de savori orientale, învelite în cele mai fragede lipii”, coapte zilnic în cuptorul lor. Suntem, de fel, destul de neimpresionați în fața folosirii excesive a superlativelor, însă bucătăriile străine de intrigă, astfel încât am decis să testăm cu mintea deschisă câteva nume din meniu. Din categoria lipiilor cu un twist, adică Manakish Flatbread, am adăugat-o în coș pe cea cu 3 tipuri de brânză și ierburi, care a fost și preferata mea, și pe cea denumită Za’atar Jabali – Za’atar amestecat cu roșii și ceapă. Recunoaștem – am căutat pe Google ce și cum mâncăm și credem că-i de datoria noastră să notăm, așa cum am aflat, că Za’atar este un amestec de semințe de susan prăjite, cimbru uscat, maghiran uscat și sumac, o combinație ușor înțepătoare ca gust. Interesantă, dar poate prea diferită de ceea ce suntem obișnuiți, așa că nu a fost neapărat pe gustul nostru. Merită încercată, tho. Bineînțeles, am ales și un Specialty Wrap, mai exact Kafkalita with Hummus, ce conținea carne de vită, hummus, tomate și castraveți murați, un fel de shaworma mai calitativă, și o porție de Halloumi Sticks. Chiar dacă nu m-am îndrăgostit profund de gastronomia libaneză în urma acestei testări, mi se pare o idee bună să mai ieși din zona de confort din când în când și să comanzi și altceva.

Cu ultimul nume de pe listă procesul de comandă s-a dovedit a fi o aventură, dar într-un final m-am bucurat că mâncarea a ajuns la mine, chiar mi-a plăcut prânzul de la Phu King Noodles. Dar pentru că a fost un traseu extrem de anevoios și cu multe semne de întrebare, aș vrea să vă reamintesc încă o dată: alegeți site-urile sau comenzile telefonice oricând în detrimentul platformelor de delivery, chiar dacă e mai ușor sau mai rapid. Iar pentru cei de la Phu King Noodles (sper să nu mi-o luați în nume de rău, dar sigur vă va ajuta pe viitor) – vă rog să afișați un număr de contact pe pagina noastră, nu mă interesează să vorbesc cu cei de la Tazz când cer detalii despre mâncarea mea. Revenind, băieții aceștia fac niște noodles chiar buni, noi i-am testat pe cei cu legume și pe cei cu curcan, foarte bine condimentați, ingrediente proaspete, gust bun. Mai au și sortimente cu vită sau somon. Există opțiunea de a adăuga sos extra, noi nu am făcut-o, pentru că preparatele comandate aveau sos de soia listat printre ingrediente. Nu l-am simțit neapărat, dar aveam sos de soia în frigider și m-am ocupat personal de problemă. Data viitoare aș încerca al lor home-made spicy sauce sau poate chiar îndrăznesc să aleg sosul de mango.

 

Noi am testat. E rândul vostru. Am fi curioși să vă auzim părerile pe aceste subiecte culinare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!