Producători locali de încălțăminte din Cluj

Home $ Made in Cluj $ Producători locali de încălțăminte din Cluj

by | Jan 27, 2021 | Made in Cluj

Mai ții minte ultima dată când ți-ai cumpărat o pereche de încălțăminte? Papucii de casă pufoși pe care ți i-ai luat pentru orele de lucru nu se pun, dacă asta te întrebai. Ei bine, cu toții știm că în fruntea listelor noastre de rezoluții din acest an se află dorința de a fi mai activi și de a reveni la un normal. Tocmai din acest motiv, un refresh în garderobă nu ar strica: new year, new life, new me! Dacă despre piesele de îmbrăcăminte am mai vorbit, la fel și despre accesorii care mai de care mai arătoase, a venit rândul să vorbim despre încălțăminte. Așadar, orientează-te către produsele autohtone și află care sunt producătorii locali de încălțăminte din Cluj!

1. PaPrezzo
În atelierul PaPrezzo, pantoful este ridicat la rang de artă. Mai mult, acesta nu este considerat ca fiind o simplă piesă vestimentară, ci baza care susține întreaga ținută, pe tot parcursul zilei. Astfel, de mai bine de 8 ani, aici iau naștere pantofii la care cu siguranță visai și tu în copilărie din lipsă de variante sau originalitate. De la Chelsea Boots la Sneakers perfecți pentru o ținută casual, calitatea atinge cele mai înalte standarde. Materialele folosite în procesul de producție sunt atent alese, pielea naturală fiind vedeta în cele mai multe cazuri. De asemenea, există modele și stiluri pentru toate gusturile și care mizează în principiu pe minimalism. Mărimile produselor pornesc de la 35 până la 47, iar acestea se pot comanda online de pe site sau din magazinul de pe strada Câmpina nr. 62-64, program luni-vineri: 8:00 -16:00.

2. Nappo Shoes
Facem o călătorie în timp și ajungem în anul 1998, moment în care mințile creative de la Nappo Shoes au pus bazele unui atelier de încălțăminte în Cluj. Din dorința de a construi ținute originale și cu mult bun gust, aceștia folosesc doar materiale calitative care trec printr-un proces laborios de producție. Echipa știe foarte bine cât de greu se mulțumește o femeie, însă atenția acordată detaliilor și stilul impus de toate creațiile cu siguranță îi vor fi pe plac. Fie că ești în căutarea unei perechi de botine, cizme, ghete sau pantofi care te pregătesc de vară, din catalogul variat de produse nu vei rezista tentației și vei plasa în câteva momente o comandă.

3. Clujana
Nu puteam să nu includem pe lista noastră celebra fabrică Clujana, simbol al orașului și un excelent agregator de creație când vine vorba de stil în încălțăminte. Cu o istorie de un secol în spate, fabrica a văzut multe și a trecut prin la fel de multe procese de schimbare. Mai întâi a cunoscut lumina zilei sub denumirea Fabrica de Piele – Frații Renner & CO, apoi Uzinele Dermata, Fabrica de Încălțăminte Janos Herbak, ca în final să își păstreze denumirea pe care o știm foarte bine în ziua de azi. Pe cele 5 benzi de cusut și cele 2 de tălpuit, zeci de producători locali de încălțăminte dau viață unor modele autentice, potrivite atât pentru femei, cât și pentru bărbați sau adolescenți. Cert este faptul că există un catalog variat de produse care înfățișează stiluri ce se pot adapta pe tot parcursul anului.

4. AXA Magnolia
Încălțămintea din piele prinde contur în atelierul AXA Magnolia. Specializați în produse pentru femei, copii și bărbați, aici este și locul în care tradiția este dusă mai departe prin realizarea de pantofi pentru dansurile populare. Mai mult decât atât, pentru a mai destinde atmosfera în vreme de pandemie, meșterii din atelier au pus bazele celebrelor perechi de pantofi pentru distanțare socială. Aceștia au făcut înconjurul lumii și cu siguranță au smuls multe zâmbete, cât și semne de întrebare. Un lucru important care trebuie menționat este faptul că se pot realiza și perechi de pantofi la comandă – o bucurie pentru cei pretențioși sau pentru cei care visează la o pereche greu de găsit prin magazine. Așadar, dacă îți lipsesc opincile din garderobă sau îți dorești pantofi care să te țină mulți ani de acum înainte, poți plasa o comandă pe site sau poți să vizitezi atelierul de pe strada Dâmboviței nr. 50, de luni până vineri în intervalul 8-16. Tot aici se realizează și reparații în cazul în care îți este greu să te desparți de perechea ta preferată de ghete.

5. Silesco
Întrucât o pereche de încălțăminte bine făcută sporește confortul în timpul mersului, cei de la Silesco îți propun zeci de modele aflate în deplină concordanță cu nevoile tale în materie de stil și de comoditate. Astfel, acești producători locali de încălțăminte folosesc piele naturală, cu atenție sporită la detalii și la cusături. Modelele se potrivesc pentru orice ocazie și au garanția unor pași făcuți fără povara bătăturilor sau a surprizelor neplăcute cauzate de defecte. De la pantofi casual pentru femei, la pantofi eleganți pentru bărbați, acest atelier știe foarte bine care sunt trendurile momentului în materie de încălțăminte și se adaptează în mod constant noilor cerințe de pe piață. Sub liniștea pașilor tăi, intră pe site și vezi ce model îți face cu ochiul.

Așadar, dacă nu ți-ai mai înnoit de mult timp garderoba cu o pereche de încălțăminte, acum este momentul potrivit. Noi îți propunem o listă care cuprinde producători locali de încălțăminte cu scopul de a promova și de a duce mai departe renumele meșteșugurilor locale. De la produse alimentare la cele vestimentare sau de mobilier, pe site găsești toate articolele de acest gen listate în categoria #madeincluj. Descoperă oamenii care dau naștere unor povești în oraș și nu ezita să îți arăți recunoștința pentru efortul depus. #cumpărămlocal

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!