Am testat câteva din cocktail-urile de la Mix, cocktails to your door

by | Jan 14, 2021 | Articole, Home Delivery

Luna ianuarie e faimoasă pentru puterea sa incontestabilă de a lungi zilele și de a transforma o perioadă relativ scurtă într-una fără sfârșit. La momentul actual, dacă mai luăm în calcul și agitația generală de la nivel global, temperaturile în scădere și opțiunile destul de limitate de petrecere a timpului liber, s-ar putea să realizăm că ne aflăm într-o mare încurcătură. Iar începuturile de an sunt foarte tricky, pentru că mulți simțim presiunea de a ne schimba 80% din obiceiuri peste noapte și de a deveni oameni noi. Sfatul nostru ar fi să… o luați mai ușor, să respirați, să explorați. Noi posibilități, noi aventuri, noi gusturi. În ceea ce privește ultima categorie avem și o propunere, dacă ne permiteți – cocktail-urile de la Mix, cea mai recentă apariție în rândul băuturilor de pe piață. Noi am testat câteva dintre ele de curând și ne-am simți tare vinovați să nu vă povestim 2-3 cuvinte despre experiență și să rămânem cu un gust… amar.

Pentru noi există (prea) puține locuri în Cluj pe care să ne putem baza atunci când suntem în căutarea unui cocktail bun. Dar District of Toast este cu siguranță pe această listă. Ce legătură este între Mix și dot, în afară de lungimea egală a denumirii lor? Răspunsul ar fi – Marian Porumb – unul dintre cei mai buni și apreciați barmani din România, cu peste 15 ani în domeniul ospitalității, parte foarte importantă în viața existența ambelor branduri, și echipa sa de oameni, majoritatea cu experiență de barmani-mixologist. Încă de la deschiderea dot am găsit mereu în vitrina lor ceva inedit de gustat și de fiecare dată le-am acceptat propunerile și recomandările. N-am dat înapoi nici când au venit cu sortimente noi, tari de tot (la propriu), pe bază de țuică, de exemplu. Am zis ”ai de plm”, la fel ca toată lumea care bea faimosul sortiment și revenea pentru el. Și nu eram puțini.

MIX poate fi explicat foarte simplu prin câteva cuvinte – cocktail-uri pentru toate gusturile. Și când zicem „pentru toate gusturile”, să știți că vorbim despre:

  • 9 cocktail-uri de iarnă, adică calde;
  • 12 cocktail-uri pe bază de vodka;
  • 12 cocktail-uri pe bază de rom;
  • 7 cocktail-uri pe bază de gin;
  • 7 cocktail-uri pe bază de whisky;
  • 8 cocktail-uri pe bază de tequila;
  • 8 cocktail-uri pe bază de cognac;
  • 4 cocktail-uri pe bază de țuică.

La acestea se mai adaugă și vinurile pentru fiert, alb sau roșu, care vin în varianta de 1l, plus concentratele de cocktail cu vodkă, rom, gin, whisky și țuică, tot în varianta de 1l. Pentru cocktail-uri puteți alege varianta lor mini, de 250ml, sau o sticlă de 1l, să împărțiți cu cineva drag sau să dați gust și unei alte seri. Sau unui alt prânz sau call pe ZOOM, nu judecăm pe nimeni.

Comanda am dat-o mega-simplu prin intermediul aplicației Zoniz. Vă logați cu adresa de email sau contul de Facebook, dați scroll prin meniul cu cele peste 70 de opțiuni de băuturi și treceți la ales. Cel mai simplu ar fi să optați pentru o bază și de acolo să căutați combinații de ingrediente pe placul vostru. Pentru mine e rom – întotdeauna. Am adăugat rapid în coș un Grandpa’s Cake cu rom învechit, caramel, scorțișoară și suc de mere. Și o Pina Colada, că doar na… cocos lover, un Mai Tai făcut cu Havana 7 ani, Havana 3 ani, orange curacao, zahăr brun, suc proaspăt de lime, suc de ananas și bitter Angostura, un Mojo, după care am trecut la gin. M-am oprit asupra lui Sea Buckthorn, un mix interesant de gin, sirop de cătină, caisă proaspătă, suc de mere și lămâie. De la categoria de cognac am ales celebrul Transylvania Fields, câștigător de competiție, cu Hennessey, sirop de soc, magiun de prune și fum de lavandă. Nu le-am băut pe toate singură, stați liniștiți, vă rog.

O oră jumătate mai târziu, au apărut sticluțele și Doamna Gheață. Am apreciat mult acest detaliu. Ca de obicei, gusturile nu se discută, nici nu se descriu în cuvinte. Ce vă pot spune, însă, este că la fiecare degustare nouă, rămâneam tot mai plăcut impresionați. Ne plac cocktail-urile, în general, doar că rar se întâmplă să cădem de acord asupra tuturor paharelor. În cazul acestora, voturile au fost unanime, fiecare băutură a impresionat, atât în variantă rece, cât și caldă acolo unde exista această opțiune. Nu pot decât să vă recomand cu tot dragul să le încercați, garantez pentru ele cu toată siguranța.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This