Start înscrieri: filmele clujenilor sunt așteptate în Competiția Locală TIFF 2021

by | Apr 16, 2021 | Știri Cluj

Cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video din județul Cluj sunt invitați, pentru al 12-lea an, să-și înscrie producțiile în Competiția Locală TIFF 2021. Festivalul Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021), care împlinește anul acesta 20 de ani, continuă să descopere și să încurajeze talentele locale, oferindu-le o platformă de lansare. Clujenii își pot înscrie filmele până pe 30 iunie, completând formularul online: https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri.

Pentru a fi eligibile, filmele nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 30 iunie 2020 – 30 iunie 2021, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Explorarea diferitelor genuri cinematografice e încurajată, iar pentru a impulsiona vocile noi, nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare. Regulamentul complet poate fi consultat aici.

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o primă proiecție pe marele ecran și o întâlnire cu publicul, la TIFF. Premiul Competiției Locale TIFF 2021, în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, va fi acordat în urma votului juriului format din trei profesioniști din domeniu. Lor li se vor alătura cei trei membri ai juriului Federației Fabrica de Pensule, care vor acorda o Mențiune Specială în valoare de 300 de euro filmului care abordează subiecte relevante pentru societatea contemporană.

În ultimii 11 ani, circa 250 de filme realizate de cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală, programul devenind o platformă de acces înspre secțiunile competiționale dedicate în mod obișnuit profesioniștilor. În 2020, Ceea ce nu am observat, semnat de Farkas Boglárka Angéla, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro, iar Mențiunea Specială i-a fost acordată filmului Între lumi, regizat de Maria Cinar-Jiga.

Competiția Locală TIFF este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Ziarul Făclia. Susținut de: Banca Transilvania, Leonidas

Tags: TIFF 2021

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This