Hotă bucătărie: Sfaturi și reguli pentru alegere

by | Jun 11, 2021 | Diverse

Ce elemente ar trebui să includă o bucătărie care respectă standardele moderne? Desigur, o bucătărie este greu de imaginat fără farfurii, mobilier, chiuvetă și cuptor. Cu toate acestea, există o altă problemă, fără de care bucătăria modernă nu va putea funcționa corect. Acest articol este o hotă.

Bucătăriile moderne rareori se descurcă fără o hotă, deoarece aceasta a devenit un atribut integral al procesului de gătit. Modelele de hote diferă între ele simultan, în mai mulți parametri, ceea ce determină și alegerea cumpărătorului.

De la invenție și până în prezent, hotele de bucătărie îndeplinesc o funcție unică, dar foarte importantă: purifică aerul. Fără îndoială, în ceea ce privește designul, hotele moderne vor avea un avantaj considerabil față de predecesorii lor și vor face față mult mai rapid și mai eficient sarcinilor. Dar, în ciuda caracteristicilor remarcabile ale instrumentelor moderne, oamenii obișnuiți au aceeași întrebare destul de firească: „Ce fel de hotă bucătărie este mai bine să aleagă?” Vom încerca acum să explicăm acest lucru.

Hotă bucătărie: Sfaturi și reguli pentru alegere

Tipuri de hotă bucătărie
Cum să alegi o hota bucatarie? Pentru a rezolva acest lucru, trebuie să înțelegi ce sunt acestea. Hotele pot fi împărțite în trei tipuri.

Prima este o hotă plată. Acestea sunt instalate deasupra aragazului. Principala lor caracteristică este că nu au acces la sistemul de ventilație. Aerul poluat intră în capota plană, trece prin filtru și este deja curat.
Al doilea tip este hota de bucătărie cu cupolă. Arată ca un con extern, atașat direct deasupra aragazului. Prin aspirarea aerului, care conține mirosuri grase și neplăcute, hota îl extrage și îl conduce la sistemul de ventilație prin conducte, care sunt unite pe deasupra cupolei.

Al treilea tip sunt hotele încorporate. De fapt, acestea sunt aceleași hote plate pentru bucătărie, dar designul lor asigură prezența țevilor prin care aerul aspirat este deviat către ventilație. Cu toate acestea, spre deosebire de hotele cupolă, ale căror țevi sunt vizibile, sistemul de instalații sanitare din hote încorporate este ascuns în dulapurile de bucătărie sau în obiectele de decor.

Acum rămâne să aflăm cum să alegem o hotă bucătărie, concentrându-ne pe tipul acesteia. Dacă orificiul de ventilație este situat în apropierea aragazului, ar fi mai bine să alegi hota cupolă. Avantajul său evident este aspectul modern. Țevile de acest tip se potrivesc perfect în interiorul oricărei bucătării. De asemenea, nu trebuie să cheltui bani încă o dată pe cumpărarea de filtre noi.

Dacă țevile din peretele bucătăriei îți vor încurca planurile, atunci, cel mai probabil, hota încorporată se va potrivi. Această soluție va fi optimă pentru cei care au orificiul de ventilație departe de aragaz. Hota încorporată va costa puțin mai puțin decât cupola, în timp ce calitatea muncii va fi la fel de bună.

Și cum să alegi o hotă bucătărie, dacă nu ai foarte mulți bani și nu ai dulapuri în care să o încorporezi? Răspunsul este evident. Ar trebui să se acorzi atenție hotei plate. Tot ce trebuie să iei în considerare este faptul că, odată ce aerul absorbit nu trece în sistemul de ventilație, trebuie să cumperi în prealabil un set de filtre de schimb. Principalul element de cheltuieli vor fi filtrele de grăsime. Ele nu vor dura mult timp, iar producătorii recomandă schimbarea acestora cel puțin o dată la două luni. Filtrul de carbon este folosit pentru a curăța aerul de mirosuri neplăcute și durează mult mai mult. Termenul mediu al filtrului de carbon ajunge la un an.

În cele din urmă, rămâne să decizi cum să alegi hota de bucătărie în funcție de mărimea bucătăriei. Totul este foarte simplu aici. Principala caracteristică a hotei de bucătărie este viteza de purificare a aerului. Funcționând în modul normal, o hotă bucătărie bună curăță în medie 900 de metri cubi de aer pe oră. Rămâne doar să știi câți metri cubi de aer poate ține bucătăria ta. Pentru a face acest lucru, suprafața acesteia trebuie înmulțită cu înălțimea tavanului. Dar să știi că o, având o bucătărie medie, o hotă bucătărie standard va fi mai mult decât suficientă.

Și cel mai important, la ce ar trebui să acordați atenție, alege hota în funcție de dimensiunea sa. Lățimea trebuie să fie puțin mai mare decât dimensiunea aragazului, pentru ca evaporarea, funinginea și alte substanțe să urce către hotă și nu pe tavan sau dulapurile de bucătărie.

Tags: (p)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This