Recomandări de weekend (11-13 iunie): evenimente outdoor, culturale și fun

Am decis spontan ca în acest weekend să nu ne mai aventurăm departe de oraș și să luăm pulsul locului. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Ei bine, în acest final de săptămână, cald și luminos (sperăm!), îți propunem o serie de evenimente outdoor, culturale, fun sau cum vrei tu să le încadrezi… ca să ieși din casă. Nu de alta, dar îți mai amintești când ai fost ultima dată la teatru? Sau când ai văzut un grup mare de persoane în același loc? Pandemia pare că este aici de o veșnicie și cine știe cât mai stă. Noi zicem, însă, că deja avem uneltele necesare pentru ca acest lucru să nu ne împiedice atât de tare în desfășurarea firească a cursului vieții. Fără să mai lungim introducerea, iată câteva evenimente faine la care poți participa în acest weekend la Cluj.

Vineri, 11 iunie
Deschidem lista cu prima zi oficială de weekend și, de asemenea, cu primele evenimente. Cei de la Reactor te așteaptă la deschiderea expoziției Smaller Side Room, curatoriată de Liviu Bulea. Până în 27 iunie ai posibilitatea să vizualizezi operele artiștilor vizuali queer, care au luptat de-a lungul timpului împotriva cenzurii. Nu există taxă de participare, iar activitatea se va desfășura în intervalul 18-21.

Rămânem în zona culturală, dar schimbăm de această dată locația. La Auditorium Maximum are loc, începând cu ora 19, Concertul Simfonic dirijat de David Crescenzi. Biletele sunt disponibile aici, la prețul de 40 de lei. Pentru o bună desfășurare a evenimentului, organizatorii recomandă sosirea la locație cu cel puțin 30 de minute înainte, în vederea efectuării triajului epidemiologic și asigurării tuturor măsurilor de siguranță.

Ți-e dor de concerte și de evenimentele în care fanii adevărați mai aveau puțin și urcau pe scenă, alături de artist? La L’autre café, de la ora 20, te poți relaxa după o săptămână încărcată la muncă sau la facultate cu muzica live a lui Mihail. Nu te mai ascunde, știm că ai fredonat cel puțin de două ori piesa Mă ucide ea ;).

Sâmbătă, 12 iunie
Sâmbătă e seară de mers cu prietenii la Atelier Café, unde atmosfera va fi întreținută de către Jazzbois, cu un mix interesant între muzica jazz și ritmurile hip-hop. Dacă vrei să guști din ritmurile hip-hop, dar ai alte planuri pe seară, mai ai o șansă la YUME, unde cafeaua va fi savurată musai pe aceste genuri. Astfel, între 11 și 16 ai tot timpul din lume să îți savurezi licoarea magică fără de care zilele nu pot să înceapă, pe ritmuri de hip-hop la feminin. Schimbăm registrul și vă invităm la deschiderea sezonului 2021 alandala, care va avea loc la centrul CREIC. Aici ne întâlnim cu Moonlight Breakfast și pianistul Mischa Blanos într-un live act, Andrei Petru și Forro Erik, dar și Macarie, la lăsarea serii, cu un super dj set. Distracție începe la 17:00, întrucât restricțiile în vigoare limitează organizatorii la ora 00.00. Așadar, nu îți mai căuta scuze ca să nu ieși din casă, căci știm de câte zeci de ori ți-ai manifestat dorința cu privire la o petrecere. Bilet îți poți cumpăra direct de aici, iar vestea bună e că la intrarea în eveniment există și un centru de testare rapid COVID, pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să participe, dar nu sunt vaccinați încă.

Noaptea Muzeelor revine în forță cu o ediție maraton prin oraș. De la 10 dimineața și până la 23 seara, ai timp să treci pragul tuturor muzeelor și centrelor culturale din oraș, fie alături de cei mici, fie împreună și cei dragi ție. Astfel, dacă nu ai avut șansa până acum să te bucuri de expoziții, noi zicem că e musai să faci o vizită la Muzeul de Artă, Centrul de Cultură Urbană, Turnul Croitorilor și multe altele. Poți să mergi și la cinema, ca în vremurile bune, la Nomadland, la Cinema Victoria. Nu în ultimul rând, sâmbătă le urăm “la mulți ani” celor de la Make Music Not War care aleg să își sărbătorească cei 2 ani de existență la Căminul Subcultural. Petrecerea are loc între orele 14 și 22, cu un număr limitat de persoane. Intrarea este gratuită, dar poți să faci o donație în valoare de 25 lei.

Duminică, 13 iunie
Nu lăsa depresia post-weekend să îți strice cheful de viață și ieși, dacă nu ai făcut-o deja sâmbătă, la Cinema Victoria unde va rula lungmetrajul Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, premiat cu Ursul de Aur la Berlin International Film Festival. Iar în cazul în care vrei să umpli frigiderul de bunătățuri autohtone, proaspete și sănătoase, musai să mergi la Piața Autonomă care are loc în Piața Mihai Viteazul. Începând cu ora 13, aici vei găsi toate lucrurile de care ai nevoie, sau nu, dar care îți vor face cu ochiul și le vei lua, într-un final, acasă. Nu avem puteri clarvăzătoare, ci pur și simplu, știm.

De vineri până duminică, 11-13 iunie
Dacă, vrei să îmbini escapadele în natură cu ieșitul în oraș, o poți face liniștit, deoarece sunt câteva evenimente care țin pe tot parcursul weekendului. Și că tot am pomenit de escapade, sâmbătă și duminică ieși din oraș la o sesiune de Via-ferrata în Cheile Turzii. Ce înseamnă Via-ferrata? Adrenalină la capacitate maximă, mișcare, niște febră musculară, natură, echipament special… pe scurt, o experiență pe care nu ai cum să o uiți prea curând. De asemenea, vezi aici ce mai poți face în zonă. După ce ți-ai testat limitele și curajul pe cărări de munte, mergi către direcția mall. Nu, nu ca să îți oferi acea recompensă nesănătoasă pentru simplul fapt că ai făcut mișcare, ci ca să te bucuri de o expoziție inedită. La Iulius Mall, în perioada următoare, ai șansa să faci o călătorie în timp, să admiri design-uri care au făcut înconjurul lumii și să îți fi dorit măcar pentru o secundă să fi trăit în vremurile de mult, mult apuse. La Retro Cars Battle, motoare consacrate și care au scris istorie între anii 1914-1977 în UK și USA, te așteaptă să le descoperi secretele longevității, atât prin prisma caracteristicilor tehnice, cât și prin prisma aspectului.

Ce frumos sună ideea de festival. Din fericire, gândul devine realitate în acest final de săptămână, când are loc Festivalul Très Court. De vineri și până duminică, încarcă-ți bateriile pentru o nouă săptămână la Cinema Victoria sau în curtea Institutului Francez, la cele mai interesante proiecții de scurtmetraje, producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum 4 minute, venite din lumea întreagă. Vezi programul complet aici. Ne apropiem de final, dar nu fără să facem o oprire la Street FOOD Park pentru energie și savori de vis. Organizează-ți weekendul în așa fel încât să treci și prin parc la Iulius, (pentru mâncare și mașini retro), și bucură-te de o masă și de o atmosferă relaxantă, ca în vremurile bune.

Noi avem zilele de vineri, sâmbătă și duminică pline. Și ne place. Chiar ne-a fost dor de acest sentiment și de obișnuita dilemă din grupurile de prieteni: până la urmă, unde mergem? Că la toate nu putem. Dacă ar fi posibilă clonarea, cu siguranță nu am sta pe gânduri. Așadar, de la filme, concerte, activități în aer liber, cu siguranță găsești câteva evenimente pe gusturile tale și care îți va aduna gașca de prieteni la un loc.

La ce evenimente te gândești să mergi în acest final de săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This