Recomandări de weekend (28-30 mai): evenimente culturale, outdoor, fun pentru toată familia

Home $ Articole $ Recomandări de weekend (28-30 mai): evenimente culturale, outdoor, fun pentru toată familia

Încet-încet, lucrurile încep să revină la normal. Sau cel puțin la noua normalitate despre care se tot discută de mai bine de un an de zile. Terasele s-au deschis, orașul pare să prindă din nou viață, iar industria evenimentelor se trezește și ea, timid, din amorțeala pandemică. Acesta este semnalul sigur că ne îndreptăm într-o direcție favorabilă și că putem să ne bucurăm, din nou, de micile plăceri ale vieții, de o bere cu prietenii la terasă sau de un spectacol jucat cu casa închisă. Dacă îți era dor să ieși din casă, iată 11 evenimente care vor avea loc în acest final de săptămână pentru ca tu să ieși, în sfârșit, din zona de confort. Și da, te asigurăm că nu visezi și da, se întâmplă din nou acel fenomen cunoscut drept sunt prea multe evenimente și nu știu la care să merg.

1. Evenimente culturale
Deschidem lista cu o serie de evenimente culturale pentru toate vârstele și pasiunile. Astfel, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca are loc expoziția temporară Dialog Vertical, semnată de Iurie Cojocaru. Operele îți vor stârni în mod sigur interesul și te vor face să te întrebi oare ce a vrut să spună autorul aici. Pe scurt, te vei trezi într-o stare de contemplare, în care culorile și compozițiile cromatice se vor juca în jurul tău. Expoziția poate fi vizitată până în data de 30 mai, după programul 10-17.

Rămânem în sfera expozițiilor, însă de această dată ne îndreptăm atenția asupra Casinoului și Turnului Croitorilor. Dacă în parc te poți delecta cu o expoziție de fotografie semnată de artistul fotograf Dirk Hardy, organizată de Photo Romania Festival, în intervalul orar 10-18, cele două galerii de la Turnul Croitorilor ascund zeci de povești și capodopere care așteaptă să fie descoperite. Este vorba despre expoziția de pictură Undeva pe pământ și expoziția foto-documentară Orașul și Academia. Ambele pot fi vizitate între orele 9-17, cu o pauză de igienizare de la ora 13.

Opera Națională îmbracă și ea haine de sărbătoare și așteaptă cu nerăbdare vizita oaspeților la spectacolul Il Barbiere di Siviglia. Artiștii de abia așteaptă și ei să urce pe scenă și să simtă vibrația publicului, după atât de multă pauză și tranziție… în online. Spectacolul începe în jurul orei 11 și durează aproximativ o oră și jumătate. Biletele se pot achiziționa online și este important să știi faptul că măsurile de siguranță trebuie respectate în continuare.

Și actorii de la Teatrul Maghiar de Stat așteaptă cu emoție sosirea publicului în sala de spectacole. Aceștia vor pune în scenă piesa Scripcarul pe acoperiș, duminică de la ora 19. Ca să te asiguri că totul merge conform planului, achiziționează din timp biletele online și bucură-te de un final de weekend ca în vremurile bune.

Filarmonica de Stat Transilvania a pregătit pentru acest final de săptămână un Concert vocal-simfonic dirijat de maestrul Cornel Groza. Astfel, dacă vrei să te relaxezi în compania muzicii clasice și a celor mai pricepuți artiști de pe scena clujeană, rezervă-ți din timp un loc accesând site-ul. Concertul are loc la sala Auditorium Maximum din incinta UBB și începe la ora 19. Pe scurt, modul perfect de a-ți petrece seara de vineri după o perioadă lungă de stat în casă, căutând prin zeci de seriale și filme.

În aceeași manieră culturală, continuăm lista cu o propunere marca Teatrului Național Cluj-Napoca. Duminică, 30 mai, începând cu orele 19, actorii vor da viață spectacolului Cartoforii. Această reprezentare scenică te va ține cu sufletul la gură de la început și până la sfârșit, atât prin poveste, cât și prin conexiunile care se formează între public și actori. Biletele sunt disponibile online, aici.

2. Evenimente outdoor
Dacă vrei să iei pulsul evenimentelor din aer liber, să știi că ai o mulțime de opțiuni în acest weekend. De la plimbări la mâncare bună, noi am adunat cele mai potrivite opțiuni, în speranța că vremea de afară nu va da planurile cu mult peste cap. Astfel, ne dăm o primă întâlnire în parc la Iulius, unde se desfășoară Street Food Park. Da, este acel eveniment cu care te-ai obișnuit în fiecare an și la care descopereai mereu câte un truck de care te îndrăgosteai iremediabil. De la ora 9 la 23, ai tot timpul din lume să experimentezi bucatele celor prezenți la evenimentul din parc, fie că alegi burgeri sau sucuri sănătoase și, bineînțeles, ai multe opțiuni și în ce privește nelipsita bere.

La Grădina Botanică poți să ieși să admiri natura și să simți explozia de parfumuri și de culori care învăluie aleile. Cei mai mulți dintre noi putem vorbi de un weekend prelungit datorat Zilei Internaționale a Copilului, așa că putem să amintim aici faptul că în data de 1 iunie cei mici au acces gratuit în parc. O opțiune perfectă pe care trebuie să o iei în calcul dacă vrei să îți faci timp pentru o activitate de familie.

3. Evenimente Fun
După cum te așteptai, aici încadrăm acele evenimente care nu sunt culturale, nu sunt neapărat cu specific de outdoor, dar au scopul să te pună față în față cu noi experiențe și activități. Este și cazul evenimentului Tineri după pandemie, care se adresează în mod special celor dornici de interacțiune, să cunoască oameni noi și să iasă din zona de confort. Pandemia poate a distrus multe relații, prietenii, iar acum este momentul propice să refaci legăturile și să îți conturezi un nou început. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii prin intermediul acestui formular, să respecți măsurile de siguranță și să te simți bine alături de grupul în care vei fi arondat. Evenimentul are loc sâmbătă, ora 11 și considerăm că este o oportunitate faină de petrecere a timpului liber.

Dacă rămânem tot la capitolul relații de diverse feluri, vineri începând cu ora 18 se vor relata zeci de Povești de dragoste clujene care te vor călăuzi într-un tur prin oraș, așa cum nu l-ai mai văzut niciodată. Pentru o bună organizare a evenimentului, trebuie să te înscrii aici și să achiți o taxă de participare de 50 de lei. Turul va porni din Piața Unirii, unde grupuri de 10 persoane vor lua la pas zonele emblematice ale orașului… pentru poveștile de dragoste și nu numai.

Dacă și tu când erai mic voiai să devii astronaut, acest eveniment este locul care marchează transformarea visului în realitate. Space in the City este o expoziție atipică, specială, care aduce descoperirile cosmice mai aproape de lumea noastră terestră. Pe lângă exponatele și planșele explicative, punctul de interes este capsula care te va pune în pielea unui astronaut, printr-o experiență de simulare inedită. Găsești toate detaliile aici, loc de unde îți poți achiziționa și biletele.

Noi știm ce facem în acest weekend. Luăm la rând principalele evenimente ale Clujului, gustăm din experiențele culturale, outdoor și cele fun și ne bucurăm de faptul că, în sfârșit, orașul începe să prindă culoare. Ne mai rămâne să sperăm că ploaia nu ne va da bătăi prea mari de cap, dar am stat destul timp în casă ca să mai lăsăm vremea să ne facă planurile.

Tu la ce eveniment vei fi prezent în acest final de săptămână dacă nu ieși din oraș?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!