Escapade de weekend aproape de Cluj #12: Poiana cu narcise de la Negrileasa

Home $ Articole $ Escapade de weekend aproape de Cluj #12: Poiana cu narcise de la Negrileasa

Noi ne-am hotărât ca în fiecare vineri să vă propunem un traseu de o zi – două, într-o zonă relativ aproape de Cluj, ca să simțiți aerul de vacanță și vară, dar în siguranță. Avem idei pentru trasee cu mașina sau bicicleta, pentru familii cu copii sau grupuri de prieteni, pentru cei dornici de aventură și pentru cei care sunt bucuroși doar să admire natura. Alegeți după preferințe!

După cum te-am obișnuit, am făcut un obicei să cercetăm zonele din apropierea orașului și să le promovăm, așa cum știm noi cel mai bine, prin scris. Dacă în lista precedentă de escapade am adus în lumina reflectoarelor locații precum Tarnița sau Cheile Turzii, în acest an ne-am propus să depășim toate limitele geografice și să explorăm o arie mai mare. Să scoatem la lumină zone mai puțin cunoscute, dar cu potențial. Să străbatem în lung și în lat cărări de munte, să ne minunăm de natură și să ieșim din zona de confort. Așadar, eliberează-ți programul în weekend, deoarece ne dăm întâlnire în Poiana cu narcise de la Negrileasa.

Cum ajungi aici?
Ei bine, ce ne-am fi făcut fără tehnologie. Dacă scrii Poiana cu narcise de la Negrileasa, în mod negreșit GPS-ul îți va marca ruta perfectă pentru tine. Toate drumurile te vor duce în județul Alba, mai exact în comuna Bucium. Cât despre starea carosabilului, cei care au mai vizitat zona te asigură de faptul că nu îți vei rupe mașina în două. Sau cel puțin nu în cazul în care ești atent, nu îți imaginezi că ești la curse și nu turezi motorul pe drumurile de munte.

Atracția principală: Poiana cu narcise de la Negrileasa
Această poiană este cu adevărat specială, fiind în același timp și o arie protejată de interes național. Zona este deosebită pe tot parcursul anului, însă în luna mai, datorită narciselor care înfloresc, peisajul conturat este de vis. Să nu mai vorbim de parfumuri. Tradiția locului, păstrată din generație în generație, aduce sătenii, curioșii, turiștii și iubitorii de frumos la un loc, în preajma zilei de 20 mai, pentru a sărbători așa cum se cuvine acest spectacol natural. Râsete, distracție, grătare, picnicuri, compun atmosfera pentru o zi reușită de weekend.

Testează-ți limitele la o tură cu bicicleta
Din poiană, dar și din împrejurimi, pornesc mai multe trasee de mountain bike care duc către inima pădurii. Așadar, dacă vrei să faci mișcare și să scoți bicicleta pe cărări de munte, acum este momentul potrivit. Ce poate fi mai frumos decât să îți tragi sufletul într-o poiană plină de flori, înconjurat de peisaje de vis, bucuros fiind că ți-ai întrecut performanțele în ceea ce privește pedalatul pe teren accidentat?

Descoperă Detunata Goală
Probabil una dintre cele mai importante și mai speciale atracții din județul Alba este Detunata Goală. În termeni mai simpli, este vorba despre o zonă geografică protejată, care impresionează prin formațiunile stâncoase. Zonele în care nu există pădure lasă la vedere coloane spectaculoase de andezit-bazalt, conturând o imagine musai de imortalizat și de postat pe social media. Totuși, îți recomandăm să te bucuri de moment și să explorezi natura, sub atenta supraveghere a stâncilor care te vor înconjura. Cine știe, poate dacă te deconectezi de la tehnologie, chiar și pentru câteva momente, vei trăi pe viu legendele care au stat la baza formării acestui loc ;).

Explorează Cheile Caprei
În cazul în care credeai că weekendul e gata, află că în această zonă timpul pare că stă în loc. Așa că ne luăm bagajul, mergem mai departe și ajungem la Cheile Caprei, cunoscute și drept Cheile Feneșului. Partea specială la această arie protejată este faptul că ascunde un număr de peste 7 peșteri, dar și faptul că este gazda a zeci de specii de animale, cum ar fi râsul, căprioarele sau urșii. Dacă deja ți-a crescut nivelul de adrenalină citind aceste ultime cuvinte, poți să îl dai complet peste cap la o sesiune de escaladă sau alpinism sportiv. Bineînțeles, cărările de munte și traseele special amenajate sunt și ele o opțiune de luat în calcul în momentul când ajungi în zonă.

Cazează-te aici pentru o experiență completă
Noi ne-am convins încă din primele momente că, în această zonă, ai nevoie de cel puțin două zile de relaxare ca să descoperi toate frumusețile care ți se arată pe hartă. Ce poți face în această situație este să te cazezi la o pensiune sau cabană din zonă și să îți pui la punct un plan de călătorie sau poate chiar să mergi să stai sub cerul liber, la cort, într-o zonă care îți oferă un view de 5 stele către munți. Poți, de ce nu, și să închiriezi o autorulotă. Dacă opțiunea cazării e cea potrivită pentru tine, împărtășim o locație cu totul deosebită. Casa Glod se află în apropierea parcului Cheile Caprei și aduce o fărâmă din trecut, în prezent, prin restaurarea caselor autentice, cu specific românesc. Dacă vrei să vezi cum trăiau bunicii tăi, aici e locul potrivit.

Ne uităm optimiști pe geam și sperăm că de această dată planetele să se alinieze favorabil. Ni s-a făcut dor să ieșim în natură, să ne bucurăm de fiecare clipă, să uităm câteva ore pentru stres și să ne încărcăm, în acest mod, bateriile. În mod evident, în următorul weekend toate drumurile duc în județul Alba, la Poiana cu narcise de la Negrileasa, de unde vom pleca să vizităm și alte minunății. Nu uita să te bucuri din plin de moment, să nu te lași furat de tehnologie și să admiri fiecare peisaj în parte. Noi suntem pregătiți, te așteptăm acum pe tine.

Dacă ai vizitat Poiana cu narcise de la Negrileasa, nu uita să ne spui cum a fost experiența ta. De asemenea, împărtășește în comentarii alte zone de interes care merită promovate, iar noi ne vom ocupa de acest lucru într-un viitor articol. Pe data viitoare!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!