Telefoane pentru copii. Ce specificații să urmărești

Home $ Articole $ Telefoane pentru copii. Ce specificații să urmărești

by | May 28, 2021 | Articole, Recomandări

Nu în urmă cu mult timp îți povesteam că mi-am vândut vechiul telefon prin Flip.ro. Spuneam atunci că, datorită lor, trei luni mai târziu de la momentul în care mi-am cumpărat un telefon nou, cel vechi s-a transformat, dintr-o „piesă de muzeu”, într-un bun pe care, cel mai probabil, altcineva îl folosește zi de zi, la jumătate din prețul lui din magazin. La fel de probabil este și ca telefonul meu să fi devenit noul smartphone al unui copil. Așa mi-a venit ideea să scriu acest material, în care îți voi explica ce specificații să urmărești atunci când vrei să cumperi telefoane pentru copii, mai ales că vine 1 Iunie, când s-ar putea să vrei să-i dăruiești celui mic un gadget nou. 

S-ar putea să-ți dorești ca telefonul să aibă o aplicație de control parental

Faptul că ai un copil acum îl încadrează automat în Generația Z. Fiind vorba despre o generație care este nativă digital și care s-a născut și a crescut într-o perioadă în care internetul a fost parte integrantă a fiecărei zile din viața lor, există riscul ca micuțul tău să petreacă mai mult timp online decât consideri tu că e sănătos. Poate că nu o singură dată ai fost pus în situația în care i-ai spus, în nenumărate rânduri, cât de important este să-și caute activități care să se desfășoare și în aer liber, mai degrabă decât în virtual. Dar bineînțeles că folosit corect, internetul poate să fie și în avantajul copilului tău. 

Pentru asta ar trebui să știi cum folosește copilul tău internetul. Cum poți fi sigur că în momentul în care el îți spune că urmărește ore-n șir niște videoclipuri pe YouTube care-l ajută la dezvoltarea culturii generale, chiar face asta? Cu ajutorul aplicațiilor de control parental. Utilizarea unei astfel de aplicații îți oferă mai multe alternative: 

  1. poți să-i oprești copilului tău accesul pe anumite platforme pe care nu le consideri potrivite pentru el;
  2. poți să îi permiți navigarea acestora strict în anumite intervale orare, pe care le vei stabili tu. Așa, nu vei mai fi nevoit să-ți faci griji cu privire la faptul că micuțul tău ar putea să petreacă mult prea multe ore pe internet, interacționând cu conținut nepotrivit pentru el.
Asigură-te că telefonul e dotat cu extra protecție

Din moment ce copilul tău a ajuns în punctul în care are nevoie neapărat de un telefon nou, se prea poate ca actualul telefon să fi trecut, alături de el, prin multe aventuri. Poate a aterizat forțat pe asfalt în nenumărate rânduri și n-a mai făcut față impactului. Poate a fost îngropat în nisip sau i s-a făcut o baie neprevăzută. Cert este că dacă gadgetul actual al copilului tău a trecut, până acum, prin astfel de experiențe, este foarte probabil ca și cel nou să se mai confrunte cu astfel de… încercări grele. Există, însă, o modalitate prin care te poți asigura că prelungești, de această dată, viața noului telefon al copilului tău: extra protecția.

Un plus de protecție esențială poate fi obținut cu ajutorul unei huse rezistente pentru acesta și, totodată, o folie de sticlă care să protejeze ecranul telefonului de eventuale accidente. Fiindcă și aici se aplică zicala conform căreia este mai bine să previi decât „să tratezi”. La urma urmei, în funcție de modelul telefonului nou cumpărat și de aventurile în care îți însoțește copilul, s-ar putea să te găsești pus, nu după mult timp, în situația în care este necesar să îi schimbi ecranul telefonului. Ceea ce – din proprie experiență – s-ar putea să fie mult, mult mai costisitor comparativ cu achiziționarea unei folii de sticlă din start.

Ai grijă ca telefonul să aibă o baterie rezistentă

În momentul în care vorbim despre telefoane pentru copii, vorbim automat despre telefoane ale căror baterii se vor descărca foarte repede. Pentru a prelungi rezistența bateriei din start, ar trebui să ai grijă ca noul telefon pe care îl cumperi să nu necesite mai mult de o singură încărcare pe zi. Așa, micuțul tău nu va fi nevoit să-și facă griji cu privire la încărcarea telefonului decât seara, înainte de culcare. Există, însă, numeroase variabile de care ar trebui să ții cont înainte să dai atenție acestui aspect. Principala sugestie a echipei Flip.ro – în care noi avem încredere (#petestate) – este să știi la ce anume își folosește copilul tău telefonul.

Performanța bateriei poate fi verificată foarte ușor, uitându-te la valoarea mAh a telefonului pe care urmează să îl cumperi. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât bateria telefonului va rezista mai mult timp. Excepție de la această regulă ar putea face smartphone-urile Apple, unde baterii de 2000-3000 mAh concurează direct cu modelele Android care au baterii de 4000-4500 mAh. „Spre exemplu, dacă cel mic se joacă Fortnite pe telefon, mai mult ca sigur bateria dispozitivului ar trebui să fie mai mare de 3.000 mAh, poate chiar să atingă 4.000 mAh”, au punctat cei de la Flip.ro. Iar asta pentru că sunt obișnuiți ca părinții care cumpără telefoane pentru copiii lor să-i întrebe în mod special: „Pe ce telefoane merge Fortnite?”

Ar fi bine ca telefonul să aibă dimensiuni reduse

Ești familiarizat deja cu gusturile copiilor în materie de gadgeturi: tot ceea ce este nou devine, automat, trendy. Iar în momentul în care e trendy, o parte dintre prietenii copilului tău își vor cumpăra acel gadget. Nu va trece mult până și-l va dori și copilul tău și va începe să-ți povestească despre el… continuând, după, prin a-ți cere să i-l cumperi. Pe lângă faptul că sunt cât se poate de costisitoare gadgeturile pe care le includem în această categorie, ele au, de cele mai multe ori, și dimensiuni mari. Ceea ce se-ntâmplă, însă, în momentul în care alegi să-i cumperi copilului tău un telefon de dimensiune mare este că favorizezi spargerea mai rapidă a ecranului său.

Așadar, e esențial să ții cont de faptul că cei mici pot ține cu greu în mână un telefon de mari dimensiuni. În ciuda faptului că el va veni la pachet cu un display generos, mâinile micuțe ale copiilor nu-l vor putea susține eficient. O alegere mai responsabilă ar fi, deci, un telefon mai mic, pentru copii care, într-adevăr, s-ar putea să nu fie tocmai cel mai nou model de-al producătorului respectiv. Dar care are să fie rentabil – fiindcă la Flip.ro găsești telefoane second-hand verificate de experți și care beneficiază de garanție Flip timp de 12 luni – având un preț de până la 1500 RON. Și care, pe deasupra, reprezintă o decizie de cumpărare responsabilă.

Înainte să te orientezi către Flip.ro pentru a identifica gadgetul cel mai potrivit cu care să-ți surprinzi micuțul cu ocazia Zilei Copilului, trebuie să fii atent la:

1. aplicația de control parental integrată;

2. extra protecția oferită acestuia;

3. rezistența bateriei sale;

4. dimensiunile reduse ale telefonului.

Partea bună este că pe Flip.ro poți găsi cu ușurință telefonul perfect pentru copilul tău care să se plieze 100% pe fiecare dintre aceste criterii. Apelând la ei, poți economisi până la 50% din costul unui smartphone pretins în majoritatea magazinelor din România. În plus, acesta nu va veni doar cu un preț redus… Va veni și cu o și cu o garanție de 12 luni de la data achiziției.

Totodată, ai tot dreptul să returnezi produsul comandat în 14 zile de când l-ai primit, cu promisiunea primirii banilor înapoi, dacă cel mic nu se poate obișnui cu noul său telefon. Vei găsi telefoane începând de la 500 RON până la telefoane de 2.000 RON, în cazul în care vrei să achiziționezi unul ceva mai performant. Variante există, în funcție de bugetul pe care ești dispus să-l aloci în această direcție.

Așadar, profită de această oportunitate și fă-i copilului tău ziua de 1 iunie cu adevărat memorabilă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!