PoliHack 2021 are loc în weekendul 3-5 decembrie, și este un hackathon organizat de Organizația Studenților de la Universitatea Tehnică. Aflat la a 12-a ediție, evenimentul adună peste 100 de participanți, studenți și elevi de liceu, în 26 de echipe.
Proiectul are două etape: prima este hackatonul, unde echipele au 48 de ore să creeze un produs minim viabil care are potențial pe piață ca startup, pe o temă anunțată la deschiderea concursului. Produsele pot fi create în categoriile de web, app development, embedded (pentru studenți), sau junior (pentru liceeni). Ei vor fi susținuți pe parcursul hackathonului de mentori de diferite specializări din zona de startups sau IT.
Polihack va începe de vineri, ora 17.00, și va continua până duminică, ora 17.00, la Cluj Business Campus (Strada Henri Barbusse 44-46, Cluj-Napoca).
Demo-ul și jurizarea produselor vor avea loc duminică, de la ora 17.00. Fiecare echipă are 5 minute la dispoziție pentru pitch și pentru a răspunde la întrebări din partea juriului. Din membrii juriului fac parte până acum: Gabriel Dombri CEO & Product Strategist @ Tapptitude, Impact Star în Raportul Deloitte 2021 CE Technology Fast 50, Adrian Botan Creative director @ Salt&Pepper, Victor Dinică Managing partner @ Inventiff.
Participanții vor trebui să respecte măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, iar pe această cale sunt nevoiți să prezinte un certificat de tip Green Pass valid, obținut prin vaccinare cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, sau trecere prin boală, valabil 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, și un act de identitate, la începutul proiectului. De asemenea, purtarea măștii va fi obligatorie pe întreaga durată a evenimentului.
Odată cu încheierea hackathonului, cele mai bune echipe intră în a doua etapă a proiectului, unde vor beneficia de o perioadă de mentorat de două săptămâni. Participanții vor lucra alături de mentori ce activează în domeniul IT și vor dispune de ateliere ce dezvoltă aptitudinile lor profesionale.
Evenimentul este susținut de Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj) și următorii parteneri: Tapptitude, Autonet, Evozon, Salt & Pepper, Delonghi, Magneti Marelli, P3, Continental, Inventiff, CBC, SAS UTCN, Fundmore, Vitamin Aqua, Uprizers, Savnet, ROTSA, Deffine School, Cluj Hub, Linnify, Innovation labs, Transilvania Nuts, Cluj24, Life’s Memories, Nagarro.