Locuri faine aproape de Cluj în care să faci o ieșire într-un buget accesibil

Home $ Articole $ Locuri faine aproape de Cluj în care să faci o ieșire într-un buget accesibil

by | Feb 4, 2023 | Articole, Recomandări

Înțelegem perfect nevoia de a lua o pauză de la oraș din când în când – de asta, încă din 2018, am început să povestim despre restaurante în afara Clujului pentru care merită să faci o plimbare în weekend. Pentru momentele în care timpul nu-ți permite să petreci un weekend departe de casă, dar vrei, totuși, să ai parte de o masă bună într-un loc cu priveliște plăcută și să te încadrezi într-un buget decent, ne-am făcut temele ca să-ți aducem un nou astfel de material care să corespundă criteriilor menționate anterior. Așa, am identificat nu mai puțin de 12 locuri faine aproape de Cluj în care să faci o ieșire într-un buget accesibil nu neapărat în weekend, ci oricând simți nevoia să-ți reîncarci bateriile în afara orașului.

Din perspectiva zonelor, opțiunile variază de la Sălicea, Turda, Rimetea și Mărișel, până la Câmpia Turzii, Beliș, Tarnița, Ciurila și Rădaia. Hai să afli ce locuri faine așteaptă să fie descoperite de tine în apropierea Clujului.

Sălicea

La Mesteceni

La Mesteceni este un loc tare drag nouă, probabil ți-ai dat seama după nenumăratele ori în care i-am trecut pragul. Ți-e mai mare dragul să pornești spre Sălicea, peisajul de pe traseu este uimitor indiferent de anotimp. Din punctul nostru de vedere, locului acesta nu-i lipsește nimic, fiind ideal ca să faci o ieșire într-un buget accesibil, atât cu familia, cât și cu prietenii. Priveliștea nu e singura care te întâmpină bucuroasă, ci te mai așteaptă și altceva ce cauți cu disperare în Cluj: 20 de locuri de parcare. Mai apoi, poți să deguști preparatele delicioase din meniu și să savurezi un cocktail răcoritor. Restaurantul pensiunii este deschis tot timpul anului și te îmbie cu preparate delicioase, deosebite, servite într-o atmosferă familială și prietenoasă, indiferent dacă ești sau nu oaspetele pensiunii. Explorează meniul de mic dejun, de mâncare și de băuturi aici.

Bistro Bar Moara de Vânt

Dacă îți plac animăluțele și vrei să îmbini masa cu o activitate în apropierea orașului, le poți face o vizită celor de la Moara de Vânt, în Sălicea, la 27 de minute de mers cu mașina distanță față de Cluj. Pe lângă mângâiat animale, parcul mai oferă următoarele activități recreative: călărie pe cai și pe ponei, plimbări de agrement, plimbări cu sania sau căruța, în funcție de anotimp, plimbări cu trenulețul, loc de joacă, trambulină, minigolf și parc de aventură cu trasee suspendate de cățărat și tiroliene. La Bistro Bar Moara de Vânt li se oferă oaspeților o mare varietate de mâncăruri, gustări, băuturi și deserturi de înaltă calitate, care includ alegeri proaspete și sănătoase pregătite cu grijă. Dacă cumva te întrebi dacă ai putea să petreci noaptea la ei, răspunsul este da; pentru informații cu privire la închirierea camerelor, nu uita să suni la numărul 0744 522 700.

Casa Dinainte

Casa Dinainte e un colț de natură la doar 15 km de Cluj-Napoca, departe de agitația orașului. Pensiunea a fost deschisă cu gândul la cele mai îndrăgite clipe petrecute împreună cu cei apropiați. „Vrem să fim pentru tine acel loc unde poți să te relaxezi și să te bucuri fără griji într-o atmosferă pe placul tău”, spune echipa din spatele Casei Dinainte. Restaurantul lor are o capacitate de 40 locuri înăuntru și 40 de locuri pe terasă și este perfect pentru a-ți începe o zi de relaxare. Aici poți să savurezi preparate tradiționale românești, iar deserturile delicioase precum lava cake-ul aromatizat (21RON) sau papanașii cu ciocolată (22RON) sunt finalul unei zile perfecte, departe de agitația cotidiană. Ca să afli ce ți-au pregătit pentru mic dejun, prânz și cină, te invităm să consulți meniul lor aici.

Turda

Sarea-n bucate

În imediata apropiere a intrării în Salina Turda Durgău vei găsi restaurantul Sarea-n bucate, ce-ți oferă ocazia perfectă pentru câteva ore de răsfăț culinar. Aici poți să mănânci preparate sănătoase, crescute în propria lor grădină de legume şi zarzavat, sau din livada de pomi fructiferi, din care este produs sucul de mere BIO. Sunt specialiști ai bucătăriei ardelenești și a mâncării preparate la ceaun. Meniul lor așteaptă să fie consultat aici. Terasa este extrem de primitoare și încăpătoare, există și o zonă de grill, iar în vecinătate se află podgoria Cramei La Salina, de unde au luat naștere vinurile ISSA, deci este de la sine înțeles că dacă mergi aici, îți vei dori să-ți delectezi simțurile cu un vin bun. Mai demult, locului i se spunea chiar „Restaurantul din vie”, căci în pivnițele lor se învechesc cele mai alese vinuri. De asemenea, îți sunt puse la dispoziție o largă varietate de activități cu caracter interactiv și recreativ, cum ar fi tururi ghidate în cramă sau vie.

Rimetea

Conacul Secuiesc

Conacul Secuiesc s-a născut din dorința de a ne oferi atât un loc de odihnă, cât și șansa de a cunoaște tradiția, cultura și frumusețea satului Colțești și a regiunii din preajma Munților Trascău. Conacul se inspiră estetic din arhitectura tradițională a satelor Rimetea și Colțești. Zonă excelentă pentru a te deconecta de la rutină zilnică, zona Rimetea-Colțești abundă în activități în aer liber, potrivite pentru mari și mici. Conform echipei Conacului Secuiesc, mulți oaspeți pofticioși vin de departe, atrași de renumele excelent al bucătăriei lor. În prepararea mâncărurilor lor, se inspiră din gastronomia tradițională locală și folosesc doar ingrediente de la micii producători locali. Sunt apreciați îndeosebi pentru gulașul lor căruia i s-a dus vorba în toată țara, precum și pentru brânzeturile lor, produse doar la 1 km depărtare, în renumita fabrică Torockoi. Meniul complet poate fi explorat aici.

Mărișel

Cabana Moților

Dedicată iubitorilor de natură şi de sat românesc, Cabana Moților e apreciată pentru mâncarea gustoasă, aerul curat, infinita linişte şi priveliştile care-ţi taie răsuflarea. Aceștia oferă un meniu tradiţional românesc, cu bucate sănătoase din ingrediente de calitate și, pe cât posibil, locale. De la supe şi ciorbe până la deserturi, toate sunt gătite după reţetele bunicii. Ciorbă de ciuperci, plăcinte moțești, siropuri şi dulceţuri din fructe de pădure, prăjituri de casă, vin fiert cu mirodenii, toate îți vor încânta papilele gustative. La restaurant, masa se poate lua doar cu rezervare apelându-i la numărul de telefon 0728 115 572. La plecare, dacă vrei să iei acasă bunătăți de-ale lor, poți cumpăra preparate precum: dulceață de casă, sirop, ulei presat la rece Luna Solai și chiar și suveniruri. Meniul de mâncare ce se servește în restaurant, precum și ceea ce poți lua acasă, așteaptă să fie descoperite aici.

Câmpia Turzii

Pensiunea – Restaurant Milexim

În cadrul Complexului Turistic Milexim funcționează un restaurant rustic cu 200 de locuri. Ambianța este plăcută, mâncărurile sunt deosebit de gustoase, iar servirea este pe măsură. Restaurantul se adresează împătimiților artei culinare, aflați în căutarea gustului desăvârșit, printr-o gamă largă de preparate rafinate din bucătăria românească și internațională. Printre preparatele pe care le servesc se numără pizza pe vatră la cuptor cu lemne (33,90RON), ciorbă de fasole în pâine (27,90RON) și băuturi de marcă. Meniul integral poate fi accesat aici. Decorul intim și personalul amabil și discret transformă Restaurantul Milexim într-un loc potrivit pentru servirea unei cine romantice, a unei mese între prieteni sau a unei întâlniri de afaceri, în compania unei muzici plăcute.

Beliș

Complexul Turistic „La Nino”

Destul de aproape de Cluj, în Beliș, te așteaptă Complexul Turistic „La Nino”. Aici, echipa și-a dorit să creeze un loc pentru cei ce iubesc natura, cei cărora aventura și călătoriile le-au zâmbit dintotdeauna. Și-au dorit să redeschidă poarta copilăriei și a cunoașterii vastului univers al naturii. Așa că astăzi, ei își doresc să ofere șansa celor care știu să se distreze și să aprecieze clipele memorabile de relaxare și odihnă să retrăiască vacanțele… așa cum erau ele odată. Și să ofere cu acest prilej și copiilor o poartă spre experiența unică a cunoașterii muntelui. Au ridicat două pensiuni cu iz rustic, dar tehnologie modernă și le-au alăturat un restaurant unde aromele și gustul plăcintelor de la bunici, dar și mirosul specific al preparatelor de casă încinge atmosfera și-ți trezește pofta de viață. Descoperă meniul lor complet aici.

Colț de Rai

Pensiunea Colț de Rai este locul perfect de relaxare în Beliș, într-o atmosferă intimă și primitoare. Aici poți să te bucuri de frumusețea muntelui, de susurul izvoarelor, să te răsfeți cu bucate și băuturi alese, specifice ardelenilor. „Cum se știe că ardelenii sunt cei mai primitori oameni, fă-ți timp și calcă-ne pragul din când în când, pentru a te convinge de ospitalitatea noastră”, spune echipa pensiunii Colț de Rai. Restaurantul lor îți pune la dispoziție o gamă variată de preparate specifice bucătăriei ardelenești – pe care le poți descoperi aici –, caracterizate de tradiționalism, dar și de importuri culinare: tarhon, pălincă, vișinată, papanași, boia, sărmăluțe a la Cluj, mămăligă, gulaș și multe alte savori delicioase. Ei folosesc ingrediente locale, atent selecționate de la producătorii locali. Dacă vrei să treci pragul restaurantului lor fără a fi cazat la pensiune, nu uita să-ți rezervi o masă apelându-i la numărul de telefon 0721 540 868 sau 0728 287 234.

Tarnița

Village by The Lake

Cei de la Village by The Lake au pregătit totul, să fie confortabil și primitor până peste poate, pentru ca tu și prietenii tăi să vă puteți bucura de priveliștea lacului și de aerul curat, în orice anotimp. Te așteaptă cu mâncare de top și băuturi diverse, fac grill din când în când și te invită să te simți bine alături de ei în fiecare sâmbătă și duminică. Ca parte a meniului lor poți savura, spre exemplu: platou Village pentru două persoane (58RON), sarmale cu mămăliguță (38RON), halloumi burger (35RON) și pizza quattro formaggi (35RON). Cât ești aici, poți face o plimbare cu barca electrică sau te poți da cu caiacele și hidrobicicletele dacă ai chef. Programul lor este sâmbăta, între 11:00 și 23:00 și duminica, între 11:00 și 22:00.

Ciurila

Stâna lui Aidan

Stâna lui Aidan a prins viață direct în inima Transilvaniei. Aici poți petrece timp pe minunata lor terasă savurând o cafea specială, în timp ce privești locul de joacă unde copiii se zbenguie în voie și admiri frumusețea lacului și a dealurilor care îi înconjoară. Pentru cei mici au un loc special amenajat cu un turn cu tobogan și leagăne, în care aceștia se pot distra după bunul plac. Ca aperitive, la ei poți savura salată de vinete și pâine de casă (23RON), pate de ficat și pâine de casă (23RON) și salată de icre și pâine de casă (23RON). Mai poți degusta ciorbă de perișoare (22RON), păstrăv file (fără oase), prăjit în mălai, cu mămăliguță, lămâie și sos de usturoi (sosul casei) (49RON) și cremă de zahăr ars (17RON). Mai mult, le poți trece pragul chiar atunci când organizează evenimente. Următorul eveniment pe care l-au anunțat este concertul Trupei de Acoperire de Ziua Îndrăgostiților, în 14.02.2023, pentru care poți achiziționa bilete de aici.

Complex Domeniul Regilor

Complexul Domeniul Regilor este situat in Ciurila, la aproximativ 15 km de Cluj-Napoca, într-un cadru natural, frumos, discret și lipsit de aglomerație. La ei te poți bucura de un centru spa superb, o cramă, o sală de jocuri (biliard, ping pong, fotbal de masă) și un restaurant delicios. Ca parte a meniului lor poți savura preparate ideale pentru micul dejun, gustări calde, supe, ciorbe, pește și fructe de mare, preparate gătite, salate, cafea, ceai cald, răcoritoare, cocktail-uri cu alcool, vodka / rom / tequila, vermouth / bitter, bourbon / whisky, bere, cognac / vinars, lichior și vinuri. Astfel, poți încerca preparate precum: ochiuri cu bacon (20RON), salată Caesar (38RON), camembert în crustă de migdale și sos de fructe de pădure (43RON), salată de icre de crap (32RON) și multe altele. Înainte să-i vizitezi nu uita să-ți rezervi o masă sunându-i la numărul de telefon 0364 809 999 și 0732 124 247.

Rădaia

Bonanza

Pensiunea – Restaurant Bonanza se află la doar 15 minute distanță față de centrul Clujului. Zilnic, restaurantul e la dispoziţia clienţilor lor oferind o ambianţă plăcută într-un mediu rustic. Aici, vei găsi un local care se face remarcat printr-un meniu „à la carte” și cu o capacitate de 140 de locuri, unde se pot organiza și evenimente cum ar fi: nunţi, botezuri, conferinţe, reuniuni private şi de afaceri. Restaurantul dispune şi de o terasă exterioară, cu o capacitate de aproximativ 60 de locuri. La ei poți savura preparate precum: platou țărănesc (33RON), platou de brânzeturi (35RON), salată Bonanza (32RON), piept de pui umplut cu ciuperci și cașcaval, alături de cartofi prăjiți (35RON), piept de pui cu tarhon și paste late (32RON) și iahnie de fasole cu ciolan afumat (33RON). Restaurantul Bonanza este deschis zilnic între orele 08:00 și 22:00, iar pentru informații și rezervări îi poți apela la numărul de telefon 0742 167 676.


Tu ce alte locuri faine aproape de Cluj în care poți să faci o ieșire de weekend într-un buget accesibil mai cunoști?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!