5 restaurante în afara Clujului pentru care merită să faci o plimbare în weekend

by | Jun 14, 2018 | Articole, Ieși din oraș, Restaurante

Să știți că ne-am dat seama: voi în weekend-uri fugiți din Cluj! Inițial am crezut că lumea se odihnește, e prin localuri sau sunt pline parcurile și goale străzile, dar în scurt timp am realizat că nu-i chiar așa. Imediat cum simțiți starea de libertate adusă de ziua de vineri, ați și abandonat teritoriul orașului. Noi nu putem decât să vă susținem escapadele, motiv pentru care v-am și povestit recent despre alte câteva locuri din apropiere pe care le puteți vizita în jumătate de zi, locații pentru picnic, și chiar vă ”amenințam” că revenim cu un articol în care vă ghidăm spre o nouă plimbare.

Ne ținem de cuvânt, motiv pentru care astăzi vă prezentăm 5 restaurante în afara Clujului pentru care merită să faci o plimbare în weekend. 3, 2, 1, entuziasmarea!

La Mesteceni este un loc tare drag nouă, probabil v-ați dat seama după nenumăratele ori în care i-am trecut pragul. Ce să facem dacă Ioana e o gazdă atât de bună, mâncarea e delicioasă, apa din piscină incredibilă și e doar la doi pași de Cluj? Ți-e mai mare dragul să pornești spre Sălicea, peisajul de pe traseu este uimitor indiferent de anotimp. Din punctul meu de vedere, locului acesta nu-i lipsește nimic, fiind ideal pentru o mică escapadă de weekend, atât cu familia, cât și cu prietenii. Priveliștea nu e singura care vă întâmpină bucuroasă, ci vă mai așteaptă și altceva ce căutați cu disperare în Cluj: 20 de locuri de parcare. Mai apoi, fie alegeți să degustați preparatele delicioase din meniu și să vă relaxați în grădina de vară, fie vă găsiți un loc lângă piscină și savurați un cocktail răcoritor, în ton cu vara. Pentru cei mici care nu au chef de bălăceală, locul de joacă cu nisip, leagăne și tobogane poate fi alegerea perfectă. Prețul pentru o zi la piscină pentru adulți este de 40 lei de luni până vineri și 50 lei în weekend. Rezervare obligatorie aici.

În imediata apropiere a intrării în Salina Turda Durgău veți găsi restaurantul Sarea-n bucate, ce vă oferă ocazia perfectă pentru câteva ore de răsfăț culinar. Aici poți să mănânci preparate sănătoase, crescute în propria lor grădină de legume şi zarzavat, sau din livada de pomi fructiferi, din care este produs suc de mere BIO. Vă spun și un secret: sunt specialiști ai bucătăriei ardelenești și a mâncării preparate la ceau. Terasa este extrem de primitoare și încăpătoare, există și o zonă de grill, iar în vecinătate se află podgoria Cramei La Salina, de unde au luat naștere vinurile ISSA, deci este de la sine înțeles că nu vă puteți potoli doar foamea într-un mare fel dacă mergeți aici, ci și delecta simțurile cu un vin nobil. Mai demult, locului i se spunea chiar ”Restaurantul din vie”, căci în pivnițele lor se învechesc cele mai alese vinuri. De asemenea, vă sunt puse la  dispoziție o largă varietate de activități cu caracter interactiv și recreativ, cum ar fi tururi ghidate în cramă sau vie. Unde mai pui dacă mergi până la ei, puteți da o fugă și până la Salina Turda și/sau Cheile Turzii și face o ieșire serioasă.

Puteți fi cu ochii pe pagina celor de la Conacul Secuiesc de la Colțești. Zic asta pentru că uneori locația este închisă vizitatorilor, căci găzduiește un eveniment privat. Întotdeauna anunță acest lucru pe Facebook însă, deci nici vorbă să bateți drumul până acolo și să găsiți ușa încuiată. Dincolo de tot peisajul și natura care se desfășoară în toată frumusețea ei în jurul locului, istoria și arhitectura unică a zonei Rîmetea-Colțești, sunteți așteptați cu cele mai delicioase preparate tradiționale care vă vor face să reveniți la ei mai des. După ce petreceți câteva ore în livada înflorită a Conacului Secuiesc, o puteți lua la pas spre pajiștile Munților Trascău, iar apoi vă așezați din nou la masă, desigur, că doar ați consumat energie serioasă admirând împrejurimile. Apropo, în curte au și un magazin de brânzeturi, deci sigur nu plecați cu mâna goală acasă.

A post shared by Loredana Doinița (@lored9) on

Mărișelul, un loc arhaic, desprins din poveste și rupt parcă din vremuri apuse, la numai o oră distanță de Cluj și 1.250 metri deasupra lumii, ascunde în inima sa un loc unde timpul stă în loc – Cabana Moților. Meniul lor este unul tradiţional românesc, cu bucate sănătoase din ingrediente ecologice. De la supe şi ciorbe până la deserturi, toate sunt gătite după reţetele bunicii. V-am pierdut așa-i? Ați și plecat să anunțați familia că în weekend faceți excursie.  Pâine de casă, siropuri şi dulceţuri din fructe de pădure, prăjituri de casă, vin fiert cu mirodenii sau ţuică cu piper, mai continui? Toate acestea vă vor încânta papilele gustative în timp ce natura nestingherită, cu al său verde și aer proaspăt, vă va înconjura alene, îndemnându-vă să rămâneți acolo până la ceas de seară. The view though…

Un alt restaurant pentru care m-aș aventura într-o mini aventură este cel al Pensionului Milexim, situat la intrarea în Câmpia Turzii. Nu oferă nicio priveliște grozavă și nici nu are un design modern, în trend cu ultimele idei ale decoratorilor interiori, dar este un loc specific românesc, unde se simte căldura și ospitalitatea poporului nostru și unde tradiționalul domnește peste tot. Cu o capacitate de 200 de locuri și un aer rustic, restaurantul promite să vă primească de fiecare dată și să vă găsească un loc în una din cele patru săli din care este alcătuit. Vă puteți desfăta atât cu preparate din bucătăria românească, dar și internațională.

A post shared by Daniel Pop (@daniel18viisoara) on

Ah, destul de aproape de Cluj, în Vlaha, este Restaurantul Csani, dar trebuie să mergeți sătul acolo, căci are timp să vi se facă foame până vine mâncarea. Noi am fost după o zi de Untold, când era plin Clujul și nu aveam niciun fel de răbdare să căutăm un loc în oraș. Grădina era liniștită, verde, răcoroasă, am mâncat foarte bine cu destul de puțini bani, doar atât că… a durat mult și până ne-a adus meniu, și până ne-a luat comanda, și până ne-a adus nota etc. Noroc că suntem noi copii cuminți și ne place în natură.

Încotro pornești weekend-ul acesta?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This