Beneficiile conceptului second hand în industria modei

Home $ Diverse $ Beneficiile conceptului second hand în industria modei

by | Mar 16, 2023 | Diverse

Moda este mereu legată de lifestyle, să fii la modă reprezintă adesea o necesitate socială, după cum consideră foarte multe persoane. Totuși, moda trece, doar stilul rămâne, după cum spunea celebrul creator de vestimentație Coco Chanel. În lumea modernă, produsele de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesoriile fashion au trecut de la nivelul de nevoie, la partea de dorință, modalitate de exprimare a stilului personal. Hainele atât funcție practică, precum și funcție estetică. Nu ne dorim doar haine comode, ci produse frumoase, încântătoare, care să transmită poate și anumite mesaje, prin alegerile pe care le facem.

În ultima perioadă, conceptul second hand a devenit tot mai des abordat în industria modei. Până și brandurile premium și de lux au ajuns să abordeze acest subiect și să se concentreze pe colectare haine, reciclare, refolosire produse fashion și materiale. De la un simplu element legat de responsabilitatea socială corporativă, s-a ajuns la un subiect de maxim interes pentru societate, iar trendul este clar în favoarea hainelor second hand și outlet.

Tot mai mulți oameni, în România și chiar în țările cu economii foarte dezvoltate, aleg varianta de a cumpăra produse la mâna a doua. Să optezi pentru achiziții din magazine cu haine second hand și outlet înseamnă un mix de beneficii pentru tine, ca persoană, cât și pentru comunitate, societate, economie, mediu înconjurător. O multitudine de avantaje se asociază conceptului de modă second hand și outlet.

Influenceri din social media recomandă hainele sh și outlet
În social media, tot mai mulți influenceri își asumă această alegere și ajung chiar să promoveze cumpărăturile în magazine cu haine sh și outlet. La astfel de comercianți, adesea poți să găsești la vânzare adevărate “comori” în materie de stil și calitate, pe care nu le poți găsi în magazinele fashion clasice, cel puțin nu la astfel de prețuri foarte avantajoase.

Așadar, iată un mare beneficiu: cheltuim puțini bani, cumpărăm produse de brand, cu sume considerabil mai reduse decât cele întâlnite în magazinele cu produse vestimentare noi. De obicei, piesele sunt în stare excelentă sau foarte bună, foarte puțin uzate. Ba chiar poți avea norocul de a găsi produse noi, cu etichetă, deci nefolosite de nimeni. În plus, o rochie purtată la un singur eveniment, păstrată cu grijă, nu poate fi deosebită de o rochie nouă. La fel și în cazul altor produse de îmbrăcăminte – pantaloni, sacouri, cămăși, bluze etc.

Avantaje în serie pentru magazinele cu haine second hand și outlet
Dar moda second hand nu este doar ieftină, ci există și alte beneficii ale alegerii de haine sh și outlet. După cum se știe, industria modei a ajuns pe locul al doilea în clasamentul nedorit al celor mai poluante industrii din lume. Când cumpărăm haine second hand și outlet, ajutăm mediul înconjurător. De alegerea noastră depinde planeta, deci societatea noastră, comunitățile și desigur economia. În caz că nu știați, Uniunea Europeană a consemnat pierderi imense în economie din cauza schimbărilor climatice (accelerate de poluare) în ultimele decenii.

Reciclăm, refolosim, dar avem acces și la piese unice, o diversitate mai mare de haine față de cea dintr-un magazin clasic, cu produse într-o varietate foarte limitată. În magazinul cu haine second hand, ai parte de piese vestimentare pe stilul tău, oricând, indiferent de sezon. Magazinele sh și outlet te ajută astfel să dai frâu liber creativității în ceea ce privește propriul stil vestimentar.

Un alt avantaj pe care îl prezintă depozitele de haine second hand și outlet și magazinele de profil: calitate ridicată a produselor. În loc să cumperi din fast-fashion la calitate slabă, doar pentru că brandurile sunt bine promovate, alege magazine second hand, cu haine din materiale eco friendly, de înaltă calitate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!