Centrul Cultural Clujean oferă 15 finanțări de creație pentru artiști clujeni

Home $ Știri Cluj $ 
Centrul Cultural Clujean oferă 15 finanțări de creație pentru artiști clujeni

by | Aug 16, 2023 | Știri Cluj

Cluj în Rezidență este un program pilot de rezidențe artistice care își propune să stimuleze creația locală prin susținerea directă a artiștilor. Programul este realizat de către Centrul Cultural Clujean cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Rezidenți în propriul oraș

Scopul programului Cluj în Rezidență este de a deveni o platformă de susținere a creației artistice clujene prin oferirea de finanțare în mod direct artiștilor printr-un sistem ușor de accesat și navigat. Programul își propune să stimuleze creația și producția artistică, să încurajeze mediul artistic local să colaboreze, să se facă cunoscut comunității clujene și să experimenteze noi forme de exprimare artistică.

Focusul în această rezidență nu este pe relocarea artiștilor, ci pe susținerea artiștilor deja activi în spațiul clujean care vor să se concentreze pentru o perioadă mai lungă de timp asupra unor teme care le sunt deja de interes și parte din practica artistică.



Detaliile programului

Cluj în Rezidență oferă 15 burse în valoare de maxim 10.000 lei brut/ proiect pentru artiști activi în mediile arte vizuale, arte digitale și new media, muzică și arte sonore, dans și performance, literatură și teatru.

Calendarul public include următoarele perioade:
Înscrieri între 16 august și 5 septembrie
Anunțarea câștigătorilor pe 16 septembrie
Desfășurarea activităților între 20 septembrie și 20 noiembrie
Eveniment public de prezentare a lucrărilor din rezidență la final de noiembrie

La acest Open Call se pot înscrie artiștii care:
– activează în domeniile arte vizuale, arte digitale și new media, muzică și arte sonore, dans și performance, literatură și teatru;
– au absolvit o formă de învățământ superior cu profil artistic sau fac dovada activității artistice de cel puțin 5 ani;
– dovedesc reședința sau practica artistică localizată în Cluj Napoca;
– pot participa la întâlnirea publică de final a programului în care să prezinte proiectul artistic sau lucrarea realizată în perioada inclusă în finanțare.

Formularul de înscriere este disponibil aici. Toate informațiile legate de programul de finanțare se pot găsi pe academiaschimbarii.ro/cluj-in-rezidenta.

Procesul de evaluare va fi realizat de către un juriu ales de către Centrului Cultural Clujean cu expertiză multidisciplinară în domeniul artistic.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!