Sfaturi pentru instalarea unui robinet de bucătărie

Home $ Diverse $ Sfaturi pentru instalarea unui robinet de bucătărie

by | Jan 19, 2024 | Diverse

Vă gândiți să vă schimbați robinetul de la chiuvetă sau doriți o întreagă baterie chiuvetă bucătărie nouă? Vă vom ghida pas cu pas în instalarea unui nou robinet de bucătărie și în îndepărtarea bateriei vechi. Să vedem cum se instalează o baterie chiuvetă bucătărie.

Instalarea unui robinet nu este un proces complicat. Cu instrucțiuni ușor de înțeles, oricine o poate face.

Când nu este necesar să schimbați întreaga baterie de chiuvetă?

Dacă doriți să vă înveseliți interiorul cu un nou model de robinet de chiuvetă, atunci săriți peste acest paragraf. Dar dacă vă gândiți să îl înlocuiți pentru că ceva nu este în regulă cu el, este posibil să nu fie necesar să înlocuiți complet întreaga baterie de chiuvetă.

În cazul unui robinet care picură, vinovatul este un cartuș stricat, care este considerat cea mai importantă parte a robinetului. Un cartuș de ceramică spart poate cauza probleme precum scurgeri sau defecțiuni ale robineților. În acest caz, pur și simplu înlocuiți cartușul ceramic. Scurgerea poate fi cauzată și de o garnitură proastă.

Instrucțiuni pentru instalarea unui robinet de chiuvetă

În următoarele instrucțiuni, vă vom arăta cum să instalați un robinet de chiuvetă.

Mai întâi trebuie să îndepărtați robinetul vechi

– Primul pas este, bineînțeles, să opriți alimentarea cu apă.
– Scoateți sifonul, dar aveți grijă să nu vărsați apa care ar putea rămâne în el. În schimb, puneți o găleată sub el.
– Închideți robineții de trecere
– Desfaceți furtunurile de alimentare
– Desfaceți racordurile din partea de jos a robinetului chiuvetei. De cele mai multe ori, acestea sunt piulițe, inele și plăci.
– Scoateți robinetul

Acum putem trece la instalarea noilor fitinguri.

– Începeți cu supapele unghiulare. Dacă acestea au deja o garnitură de etanșare, le puteți înșuruba direct în racordul de perete. În caz contrar, va trebui să etanșați singuri noile supape. Pentru a face acest lucru, faceți suprafața filetului mai aspră cu un bomfaier, puneți o rozetă pe ea și apoi înfășurați firul cu cânepă. Apoi, acoperiți-l cu pastă de etanșare.

– Acum luați furtunurile de alimentare, care sunt de obicei incluse, și conectați-le la supapele unghiulare și la robinetul chiuvetei. De obicei, apa caldă se află în stânga, iar apa rece în dreapta.

– Robinetul va trebui să fie atașat de jos. După cum am menționat, fiecare robinet de bucătărie are un mod diferit de fixare.

– Puneți sifonul la loc. Verificați dacă totul este suficient de strâns și sigilat. Asta a fost tot! Puteți deschide apa și vă puteți bucura de noul dvs robinet de chiuvetă.

Pentru a nu fi nevoiți să schimbați foarte des robinetul și să cumpărați o nouă baterie chiuvetă de bucătărie, țineți cont de câteva sfaturi de întreținere a robineților:

– Dacă aveți un filtru montat în capătul bateriei chiuvetă, deșurubați-l și curățați-l cu apă și oțet sau cu un produs de curățare neabraziv. Înlocuiți-l sau montați unul nou dacă observați că e deteriorar.

– Dacă robinetul se deplasează dincolo de marginile chiuvetei, e probabil că acesta trebuie strâns din nou de la șurubul piesei care ține robinetul dedesbut.

– Dacă există scurgeri de la chiuvetă la dulap, este posibil ca garnitura de etanșare să se fi desprins. Pentru a verifica acest lucru, închideți robinetele de trecere și scoateți robinetul de bucătărie prin deșurubarea furtunurilor. Dacă este deteriorată garnitura, înlocuiți-o și reasamblați robinetul cu furtunurile.

– Dacă există o scurgere la furtunuri, încercați să o remediați strângându-le din nou sub chiuvetă. Strângeți piulița de pe baza metalică neflexibilă cu o cheie mică. Dacă furtunul este defect, trebuie să îl înlocuiți cu un furtun de aceeași dimensiune. Puteți face acest lucru fără a demonta robinetul, dacă aveți spațiu.

– Dacă aveți un robinet cu o singură manetă și credeți că cartușul ceramic este deteriorat, trebuie să dezasamblați butonul, să scoateți cartușul și să îl înlocuiți cu unul nou, identic cu cel pe care l-ați scos. Țineți cont de faptul că intrările de apă trebuie să corespundă exact.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!