Charlie Chaplin, poezii şi urban gaming la Bienala de Arhitectură Transilvania 2015

Home $ Cultural $ Expozitii $ Charlie Chaplin, poezii şi urban gaming la Bienala de Arhitectură Transilvania 2015

by | Sep 29, 2015 | Expozitii, Știri Cluj

Clujenii sunt așteptați la expoziția-concurs Premiile BATRA 2015, unde vor putea admira proiecte de arhitectură pentru diverse categorii: arhitectura locuinței, a dotărilor comunitare și de producție, a spațiului public, a patrimoniului cultural, a spațiului interior și scenografie, microarhitectura/ arhitectura temporară/ design de obiect, proiecte culturale, arhitectura în mediul rural, etc.

Vernisajul va marca deschiderea oficială a Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015, ce va avea loc pe 3 octombrie, la ora 18.00, la Hotel Continental. Daniela Maier, președintele BATRA, spune: Cele peste 100 de proiecte înscrise la concurs, juriul care va fi alături de noi în această perioadă, membrii filialelor şi ai administraţiei publice care şi-au anunţat participarea la evenimente, precum şi partenerii, sponsorii şi susţinătorii noştri confirmă faptul că acest demers este apreciat şi susţinut. Ne dorim ca în faţa proiectelor expuse să ajungă cât mai mulţi oameni pentru a (le) putea deschide apetitul (general) pentru dialogul pe teme de arhitectură, urbanism, comunitate şi perspective de dezvoltare. Gala de premiere va avea loc joi, 15 octombrie, la ora 17.00, la Teatrul Naţional Cluj.

Clujenii sunt invitați în data de 4 octombrie, la ora 16.00, la Muzeul Etnografic pentru a asculta „Poemele locurii”. Festivalul Naţional de Literatură, în parteneriat cu Bienala de Arhitectură Transilvania a iniţiat un concurs pentru scriitori. La această lectură publică, membrii Uniunii Scriitorilor vor prezenta poemele înscrise deja în concurs. Câştigătorul va fi premiat în cadrul Galei BATRA 2015. De asemenea, un alt moment special în cadrul Bienalei este proiecția filmului ”Dictatorul”, în regia lui Charlie Chaplin, în data de 11 octombrie.

De asemenea, participanții vor învăța de la specialiști în domeniu despre cele mai bune metode de comunicare, machetare, fotografie, concursuri de arhitectură sau Urban Gaming Simulation.Workshop fotografie de arhitectură, susținut de Radu Sălcudean și workshop de comunicare, susținut de Anca Dinu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!