Lansare de carte @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Carte $ Lansare de carte @ Muzeul de Artă

by | Mar 31, 2016 | Carte

Lansare de carte: LEA, Családom története, de Andrei Klein

Scrisă cu pasiune și talent narativ, cartea povestește epopeea câtorva generații succesive din familia autorului, în perioada interbelică și în anii de după cel de-al doilea război mondial. Baza documentară a elaborării volumului este o vastă corespondență de familie, începând din anul 1933, cât și amintiri și investigații personale ale autorului.

Evenimentul va avea loc în ambianța generoasă a Sălii Tonitza (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30), în prezența autorului și a invitaților săi: domnii Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Tibori Szabó Zoltán (prezentare în limba maghiară) și László Alexandru (prezentare în limba română). În lectura lui Sebesi Karen Attila, vor fi prezentate și câteva pasaje semnificative selectate din cuprinsul volumului, moment urmat și de audierea unui micro-recital muzical, în interpretarea artiștilor László Vass Robert și Szép András.

Pe întreaga durată a desfășurării evenimentului, publicul va avea ocazia să vizioneze și o expoziție cu caracter istorico-documentar, axată pe valorificarea, în original, a unei părți importante a scrisorilor de arhivă care au stau la baza redactării volumului „LEA, Családom története”.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!