Festivals @ ClujLife Community Conference

Home $ Articole $ Festivals @ ClujLife Community Conference

by | Jan 30, 2018 | Articole

De curând am început o serie de articole prin care vi-i prezentam pe invitații noștri la ClujLife Community Conference, care are loc chiar sâmbăta aceasta, 3 februarie, la ClujHUB (Bilete aici). Dacă săptămâna trecută am vorbit câte una-alta despre ”local heroes”, oamenii care au avut idei și au făcut ceva din ele, astăzi ne îndreptăm atenția către secțiunea următoare: festivaluri.

”De ce festivaluri?” ar fi o întrebare normală, așteptată și de înțeles în aproape orice colț al României, dar nu în Cluj, care a crescut foarte frumos pe partea aceasta și privind evenimente de genul. Iar tot meritul este al celor din spate, al celor care fac lucrurile să se întâmple, al celor care văd un pic mai mult decât imaginea drăguță de la final, covorul roșu și zâmbetele participanților. Așa că i-am chemat la #CCC să ne vorbească despre experiența lor din postura de festivalieri cu carte de muncă în domeniu.

Iulia Romana Pop este BTL Manager la Vitrina Advertising, cea mai importantă agenție independentă de publicitate full-service din afara Bucureștiului. Vom discuta împreună despre cum interacționează brandurile cu publicul lor, care este rolul asocierilor dintre branduri și festivalurile românești, cum se pregătește o „activare de brand” și ce trenduri așteaptă să fie explorate în acest an. Definitely food for the soul pentru pasionații de marketing, branding și comunicare, în general. Avem totuși o bănuială că subiectul va atrage atenția și simplilor participanți, it is always good to know what is behind the curtain.

? My face has its own emoji ? #hello

A post shared by Iulia Romana (@iuliaromana) on

Și dacă e despre festivaluri, nu poate lipsi Luș, sau Constantin Covaliu dacă vreți să fim mai formali, cel care a avut ideea Street Food Festival și a contribuit la o adevărată revoluție în ceea ce privește piața de #streetfood din țară. După ce a lucrat ca barman, manager și organizator de evenimente, după ce a organizat târguri de cariere pentru medici și a fost coordonator de petreceri și special events, a ajuns în sfârșit să realizeze ce își dorea să facă, după cum ne-a povestit chiar el în interviul de aici. Sâmbătă ne vorbește despre cum, împreună cu echipa sa – Why Not – a reușit să atragă în jurul acestui concept de eveniment același tip de oameni în 10 orașe diferite și cum au creat comunități fidele în locurile în care au fost. De asemenea, ne va povesti despre gândurile cu care a plecat echipa uneori la drum și cu ce impresii s-a întors, despre oamenii pe care i-a întâlnit, despre experiența Street Food Festival.

Abia așteptăm să redeschidem porțile cu bunătăți! ? #streetfoodfestival #joy #people

A post shared by Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) on

Nely Borza, responsabilă de partea de User Experience pentru Untold și Neversea, manager de proiect Street Food Festival şi coordonatoare a departamentului de marketing al agenției Why Not, acea Nely care ne-a spus odată că visa să devină cântăreață, o vom întâlni în câteva zile la ClujHUB. Ea va vorbi despre ce înseamnă experiența de festival și despre acest trend mondial de a aduce plus valoare festivalurilor cu orice specific prin artă, instalații, performance-uri stradale, activități creative, mobilier și construcții atipice, precum și despre modul în care percepe festivalierul experiența de festival. Concret și bazându-se pe munca sa, ne va spune mai multe despre experiența omului într-un festival de muzică (Untold), despre experiența omului într-un festival culinar (Street Food Festival) și despre turnătura favorabilă pe care o poate lua un eveniment precum Toamna Orădeană prin această experiență de festival.

Less than 8 #untoldiscoming #untold #cluj #romania

A post shared by UNTOLD (@untoldfestival) on

Nicu Ungureanu este de peste 4 ani Directorul de Marketing al grupului de restaurante Marty, din care fac parte Marty Restaurants, Olivo Caffe, Bujole și Prăjitoria de Cafea Olivo. El se numără printre veteranii companiei, alăturându-se grupului în urma cu 11 ani. A început cu a face “de toate” și a ajuns să conducă o echipă de marketing formată din 4 oameni. Aventura Marty pe tărâmul festivalurilor a început în urmă cu 4 ani, cumulând peste 3 luni de munca, zeci de km parcurși, câteva tone bune de materie primă și peste 50.000 de burgeri. Nicu ne va povesti mai multe despre cum pot contribui festivalurile la evoluția, dezvoltarea unui brand local, cum poate un brand local să facă performanță la un festival, dar și despre cum să fii inovativ și creativ la astfel de evenimente, how to stand-out.

Când vorbim de festivaluri, ne gândim la experiență în primul rând, pentru că acesta e aspectul care va convinge oamenii să cumpere biletul și în anul următor, să aducă un prieten, să spună o vorbă bună despre eveniment. Dincolo de toate acestea, mai este un lucru care rămâne și care are puterea de-a influența oamenii într-un mod pozitiv: fotografia. De câte ori nu ați exclamat în fața unei simple poze: ”Wow, ce tare a fost acolo!” Yeah, pictures have this power, to make you feel like you should be there. Despre fotografia de festival ne vorbesc pe larg 3 băieți din KOMITI – Shooting Team: Vlad Cupșa, Marius Mariș și Vizaknai David (Vizi). Electric Castle, TIFF, Murmur, Delahoya, MOX, Jazz in the Park, Mioritmic, Târgul de Crăciun, TEDxEroilor sunt doar câteva nume din portofoliul lor, la care se adaugă și clienți precum Banca Transilvania, Betfair, Fortech, Arobs, Donuterie, Bosch, Iulius Mall. Dacă nu i-ați văzut pe niciunde e pentru că le place să se ascundă după cameră, s-ar putea sa aibă o poza cu tine în arhivă, just saying.

So good that it HURTS! ?

A post shared by Vlad Cupsa (@vladcupsa) on

Dorin Marcu, absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune, secția Cinematografie, Fotografie și Media, freelancer video director & producer pentru nume precum Uber, Banca Transilvania, Fortech, Betfair, Lee Cooper și mulți alții în trecut, cel din spatele unor videoclipuri Dub Pistols, Luna Amară, Coma, Satellites, EMIL, Pistol cu case, video manager la Electric Castle în prezent, cu siguranță are multe de împărtășit având în vedere așa background. Subiectele pe care își propune să le abordeze în timpul conferinței țin de evoluția echipei și a producțiilor video pe parcursul celor 5 ediții Electric Castle, precum și de ce anume presupune partea de video din timpul festivalului (pre-festival, în timpul și post-festival).

Ultimul invitat care va lua cuvântul în cadrul aceste secțiuni este chiar simpaticul Mircea Bravo, care a renunțat la avocatură pentru a deveni… viral pe Internet. A colaborat de-a lungul timpului cu diverși video-bloggeri și influenceri, iar munca sa, pe lângă poante și glume bune, este cu siguranță mai mult decât atât în unele cazuri: ”publicitate neconvențională pentru branduri”. Mircea ne va vorbi despre cum poți să te promovezi eficient în mediul online și va aborda subiectul printr-o comparație între conținutul plătit și cel organic pe Facebook. Pe lângă asta, și-a propus să puncteze și cât de importantă e adaptarea mesajului în funcție de client.

Fiecare cu fața lui sexi #weglobal #împreunăSuntemMaiPuternici

A post shared by Mircea Bravo (@mirceabravo) on

Încă o dată vă reamintim că biletele sunt în număr limitat și pot fi cumpărate online de pe biletmaster.ro

Mâine revenim cu ultimul articol al seriei de invitați și aflăm care vor fi subiectele dezbătute în cadrul celor două paneluri de sâmbătă. Stay tuned for more.

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!