Mini-festival de film polonez @ Gambrinus Pub

Home $ Cinema $ Mini-festival de film polonez @ Gambrinus Pub

by | Apr 28, 2011 | Cinema

Mini-festival de film polonez – 4 & 5 mai 2011

Asociatia Cineastilor din Transilvania, Cluj Movie Nights si Institutul Polonez vor prezenta in premiera la Cluj Movie Nights un mini-festival de filme poloneze contemporane.
Filmele apartin unor regizori tineri, multi dintre ei aflati la primul sau al doilea lor film. Nume precum Wojciech Smarzowski, Pawel Borowski sau Arkadiusz Jakubik reprezinta noua generatie de regizori polonezi ale caror opere cinematografice au castigat premii importante la festivaluri precum Festivalul International de film de la Varsovia, Festivalul Filmelor Artistice Poloneze de la Gdynia si Festivalul Debutului in Film de la Koszalin. Filmul “Zero” in regia lui Pawel Borowski a castigat de asemenea trofeul “Anonimul” al festivalului de film independent de la Sfantu Gheorghe.

Program:
4 mai, h18.00
Zero este o poveste despre iubire şi ură, despre înşelători şi înşelaţi, despre violenţă şi sex, despre secrete surprinzătoare. Polonia, 2009, 110 min.
4mai, h20.00
Albă ca Zăpada şi roşu bolşevic / Wojna polsko-ruska – Albă ca Zăpada şi roşu bolşevic este istoria plină de adrenalină şi fără compromisuri a unor tineri dornici de emoţii şi senzaţii tari, şi cu o imaginaţie de nestăvilit. Este un film rollercoaster despre iubirea avidă care reuşeşte să schimbe total viaţa obişnuită, despre puterea emoţiilor care ne împing să încercăm totul şi să ne confruntăm aşteptările cu propria imaginaţie. Polonia, 2009, 108 min.

5 mai, h18.00
Casa rea / Dom zły – Acţiunea filmului începe în anul 1978, în Munţii Bieszczady, un loc uitat de lume. Într-o noapte ploioasă, Edward Środoń apare pe neaşteptate la uşa casei familiei Dziabas. Gazdele, la început suspicioase, devin ospitalieri. Poate prea ospitalieri… Polonia, 2009, 106 min.
5 mai, h19.45
O simplă poveste despre iubire / Prosta historia o miłości – În timpul unei călătorii cu trenul spre litoral, doi scenarişti ne povestesc istoria unei femei şi a unui bărbat. Sub privirile spectatorilor, ei încearcă să creeze scenariul unei simple poveşti de iubire. Polonia, 2009, 80 min.
5 mai, h21.15
Sânge din sângele meu / Moja krew – Igor, un boxer aflat la începutul unei cariere promiţătoare, este grav rănit în timpul unei partide de box. Din acest moment, el nu se poate împăca cu noua realitate: nu mai are mult de trăit, iar cariera i-a fost brusc curmată. După câteva relaţii eşuate, îi vine ideea de a lăsa ceva în urma sa – un copil. Polonia, 2009, 90 min.

Rezervari la 0755-87-09-25 sau 0730-79-42-69

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!