Cluj Effect

Home $ Știri Cluj $ Cluj Effect

by | Apr 19, 2012 | Știri Cluj

Începând cu data de 23 aprilie va începe unul dintre cele mai importante proiecte ale organizaţiei de tineret AIESEC Cluj-Napoca , “Cluj Effect”. Această iniţiativă îşi propune să promoveze oraşul Cluj-Napoca. Pe parcursul a celor şase săptămâni vom aborda teme precum: arhitectura,tradiţiile,viaţa studenţească, evenimente din Cluj, mentalităţi şi stereotipuri şi mixul cultural.

Prima săptămână din proiect, 23-29 aprilie, este destinată Arhitecturii clujene. Activităţile din această săptămână vor fi un tur architectural al Clujului care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, un treasure hunt care va testa cunoştinţele acumulate şi expoziţia fotografică găzduită de Zorki Photo Café, care va cuprinde cele mai reuşite fotografii din timpul săptămânii. De asemenea, vom organiza un concurs, care se va desfăşura pe toată perioada proiectului , cu tema “How do you see yourself as a Romanian?”. Câştigătorii vor fi desemnaţi în data de 20 mai şi vor primi premii din partea organizatorilor.

În perioada 30 aprilie-6 mai, se va desfăşura săptămâna destinată Tradiţiilor din Cluj-Napoca. Activităţile principale vor consta în cursuri interculturale , o zi la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca şi o seară tradiţională pentru tinerii internaţionali veniţi în cadrul proiectului. În data de 5 mai vom avea expoziţia fotografică în Uptown Café ,care va prezenta cele mai artistice fotografii . Pentru toţi iubitorii de muzică folk, în data de 6 mai vom organiza un concert folk cu intrare gratis. Invitaţii vor fi Emeric Imre , Magda Puşkaş şi alţi artişti care au dat farmec acestui oraş prin creaţiile lor.

A treia săptămână de proiect ne aduce în prim plan Viaţa Studenţească a Clujului. Printre activităţile pe care le vom desfăşura se enumeră cursuri interculturale, voluntariat în alte organizaţii non-guvernamentale şi participarea la un proiect naţional “Let’s do it Romania!”. În această săptămână, tinerii internaţionali vor petrece o zi cu un student pentru a surprinde prin fotografii o zi din viaţa cotidiana a acestora. În data de 13 mai va avea loc la Bastionul Croitorilor , expoziţia fotografică în cadrul căreia vom prezenta fotografii din cadrul săptămânii anterioare.

În următoarele trei săptămâni vom aborda temele :Mentalităţi şi stereotipuri, Evenimentele din Cluj şi Mixul Cultural. Pentru mai multe detalii vizitaţi-ne pe facebook : www.facebook.com/ClujEffect sau pe pagina de wix: www.wix.com/clujeffect/2012.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!