Elysium

Home $ Articole $ Elysium

by | Aug 14, 2013 | Articole

Vă aduceți aminte de District 9? Eu sper că da, pentru că District 9 în regia sudafricanului Neil Blomkamp este unul dintre cel mai bune sf-uri din ultimii douăzeci de ani. Dacă nu l-ați văzut, sfatul meu e să faceți lucrul acesta înainte de a vedea noul proiect al aceluiași regizor. Elysium aduce în prim plan din nou o lume sfâșiată, distrusă, măcinată de problemele create chiar de noi zi de zi. Acțiunea are loc undeva în viitor, în anul 2154, când omenirea săracă, trăiește în mizerie pe Terra. Cei foarte bogați și-au găsit refugiu pe Elysium, o stație spațială foarte bine păzită, creată ca un paradis. Aici nu există boală, aici nu există sărăcie, fiecare locuitor binecuvântat neavând nicio grijă. Pe pământ viața este grea, populația e supraaglomerată și nimic nu-ți poate schimba destinul. Asta până când Max (Matt Damon), un simplu muncitor, ajunge din greșeală într-o cameră radioactivă. Viața lui atârnă de un fir de păr, pentru că antidotul se găsește numai pe Elysium. Ca să ajungă acolo și să-și salveze viața, Max deturnează cu ajutorul unui mecanism robotizat o navă guvernamentală și se infiltrează în mai bine păzită locație din univers. Revoluția începe pentru că faptele lui Max atrag multe reacții.

Elysium e un spectacol vizual pentru toți iubitorii de SF. Are o poveste bună, o premisă nu tocmai originală, dar care poate fi dezvoltată surprinzător așa cum a făcut-o Neil și cu District 9. Distribuția conține nume importante, capul de afiș fiind ținut de Matt Damon și Jodie Foster. Cei doi interpretează personajele principale ale poveștii și sper să ne surprindă cu prestați bune.

District 9 intră în cinematografe la o săptămână după premiera din Statele Unite. Peste ocean nu prea a impresionat la capitolul încasări, iar părerile criticilor de film sunt împărțite. Cu toate acestea eu vă sfătuiesc să nu ratați filmul, pentru că mai mult ca sigur, Elysium ne va oferi entertainment-ul de care avem nevoie în fiecare week-end.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Elysium
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!