Peer Gynt – Rockstar @ Opera

Home $ Articole $ Peer Gynt – Rockstar @ Opera

by | Jan 24, 2016 | Articole

Peer Gynt-ROCKSTAR este o viziune regizorală modernă, în care un regizor (în cazul de față, chiar regizorul însuși) face un casting pentru un musical, pe textul uneia dintre cele mai valoroase lucrări ale lui Henrik Ibsen. Regizorul își alege echipa și pornește la drum cu ea, povestindu-i pas cu pas, povestea flamboaiantă a eroului norvegian Peer Gynt.

Intrarea la eveniment este GRATUITĂ!

 

Cele 23 de scene muzicale scrise de Edvard Grieg pentru drama Peer Gynt de Henryk Ibsen au fost reimaginate într-un spectacol muzical inedit, în care actori ai Teatrului Național Cluj colaborează cu muzicieni de la Conservator, în ceea ce se vrea o producție originală pe muzica clasică a lui Edvard Grieg, combinată cu muzică Pop-Rock, compusă special pentru acest spectacol.

Sorin Misirianțu, licențiat în regie și actorie, este unul dintre cei mai renumiți actori, regizori și scenariști clujeni. Angajat al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca din anul 1995, a lucrat în televiziune, la PRO TV Cluj, la CD Radio și este manager al Teatrului de Club Diesel, teatru independent. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale sunt: „Norway.Today”, „Ca la nebuni”, „Tony & Dora”, „Când diavolul îşi dă cu ojă roşie pe copite”, „Sex, Drugs and Rock’n’Roll”, și multe altele.

Dirijoare a Orchestrei Clasice Agille, Dalma Kovács, este nominalizată pentru titlul de „Dirijorul Anului”. A dirijat concertul simfonic de la Electric Castle în colaborare cu Notes and Ties, a realizat spectacole educative în colaborare cu Opera Națională din Cluj-Napoca, concertul de inaugurare a Scenei Verzi în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, concerte simfonice și premiera națională a musicalului Les Miserables în colaborare cu Muza Events.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!