Din 15 mai ne revedem la Operă! O serie de patru evenimente speciale ne invită din nou în sala de spectacole

by | May 7, 2021 | Știri Cluj

Mult sperat, momentul revederii în sala mare a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca a sosit! Începând cu data de 15 mai 2021, publicul se va bucura din nou de spectacolele montate live pe scenă!

La un an de la închiderea sălii de spectacole, suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină și prezentarea a peste o sută de transmisiuni online, artiștii teatrului liric clujean își reiau activitatea în aplauzele publicului. Opera Națională Română din Cluj-Napoca pregătește o serie de patru evenimente, începând cu o premieră prezentată în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, dedicat reluării spectacolelor în săli, și un număr de trei evenimente prezentate respectând toate măsurile în vigoare, impuse de autorități.

Cortina se ridică, așadar, cu patru invitații de excepție: Premiera FAUST de Charles Gounod (în concert), prezentată Sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 19:00. Acest prim eveniment respectă o structură specială, fiind oferit în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, pentru relansarea activității sectorului cultural-artistic. Proiectul se bucură de sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Regulile de participare la acest spectacol vor fi comunicate în perioada următoare printr-o Hotărâre de Guvern, iar biletele vor putea fi achiziționate strict online.

Proiectul-pilot este urmat de trei evenimente prezentate respectând măsurile în vigoare, impuse de autorități:

  • „Carmina Burana” de Carl Orff, spectacol de balet cu bandă prezentat Vineri, 21 mai 2021, ora 19:00. Cantata scenică, apreciată pentru ritmurile sale alerte și savoarea mistică a temelor abordate, este interpretată de Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.
  • GALA 101. Concert aniversar cu ocazia împlinirii a 101 ani de la inaugurarea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca – eveniment excepțional susținut Marți 25 mai 2021, ora 19:00, prezentat atât în fața publicului, cât și transmis în direct de Televiziunea Română și prin streaming online. Aflată sub semnul magic al cifrei 101, teatrul liric clujean ne invită să îi fim alături cu această ocazie, pentru o nouă aniversare cu însemnătate centenară deosebită, la 101 ani de la spectacolul său inaugural, în interpretarea îndrăgiților soliști Carmen Gurban, Andrada Ioana Roșu Vaida, Iulia Merca, Sorin Lupu, Eusebiu Huțan, Geani Brad, David Pogana, Petre Burcă și Simonfi Sandor, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Adrian Morar.
  • „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini – spectacol matineu susținut Sâmbătă, 29 mai 2021, ora 11:00. Spectacolul celebru pentru efervescența sa, intrigile savuroase și comicul inegalabil, va stârni râsetele și aplauzele tuturor spectatorilor prezenți. Distribuția este în curs de stabilire.

Evenimentele din datele de 21, 25 și 29 mai 2021 vor respecta măsurile de siguranță și protecție aflate în vigoare și impuse de autorități:

  • Toți participanții la eveniment vor purta în mod obligatoriu măști de protecție;
  • Gradul de ocupare a sălii de spectacole va fi de 30%;
  • Spectacolele oferite nu vor avea pauză, din dorința evitării interacțiunilor îndelungate între participanți.

Siguranța publicului, a artiștilor și întregului personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este prioritară, astfel că fiecare eveniment va respecta cu atenție toate normele și recomandările prevăzute de lege. Pentru a ne bucura pe deplin de spectacolele programate, au fost adoptate măsuri speciale de distanțare obligatorie la 1,5 m. și astfel reducerea gradului de ocupare a locurilor din sală, obligativitatea purtării măștilor de protecție, asigurarea dezinfectării regulate a suprafețelor și adaptarea evenimentelor la noile condiții stabilite în ordinul nr. 3142/1495/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 801 din 1 septembrie 2020. Regulamentul complet dedicat spectatorilor poate fi consultat pe site-ul oficial al instituției.

Biletele spectacolelor programate pentru datele de 21, 25 și 29 mai 2021 pot fi achiziționate în siguranță și cu ușurință online, pe site-ul www.bilete.ro, precum și din Agenția de bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii, de luni – vineri, în intervalele orare 13:00 – 18:00, respectiv 13:00 – 18:15 în zilele cu spectacol programat. În zilele de weekend cu spectacol, programul este cel obișnuit. În zilele cu spectacole prezentate în matineu, Agenția de bilete este deschisă în intervalul orar 09:30 – 10:30.

Vă invităm, așadar, să vă bucurați de revederea artiștilor pe scenă și revenirea mult așteptată în sala mare a Operei!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This