Cabane cu piscină aproape de Cluj

by | May 10, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Dacă tot am ajuns la mijlocul sezonului de vară, cred că este momentul cel mai bun să facem o listă cu toate locațiile pe care vrem să le vizităm, pe cât posibil, în lunile ce vor urma. Așa că scoate din spatele dulapului costumul de baie, asigură-te că ți-a mai rămas cremă în tubul cu SPF, pune în bagaj cartea de pe noptieră și, cel mai important, trimite-le celor mai apropiați prieteni ai tăi lista noastră de cabane cu piscină aflate la mai puțin de 3 ore de Cluj-Napoca.

Începem în ordinea crescătoare a distanței cu IGI smart home, care se află la doar 12 km de oraș. La această proprietate este acceptat un check-in târziu, deci nu trebuie să-ți faci griji cu privire la ora sosirii. Cu o capacitate de până la 8 persoane, cazarea dispune de 3 dormitoare cu paturi duble și de o canapea extensibilă. În curte este amenajată o zonă mică pentru grătar, un loc unde poți parca și, desigur, aici este amenajată piscina, dar și câteva șezlonguri. Tot pentru relaxare și luat masa te așteaptă și cele două terase ale casei. Eu zic să iei cu tine și boardgames pentru că vei avea spațiu suficient și pentru cele mai lungi și târzii partide de Catan, cu atât mai mult cu cât proprietatea are un sistem de iluminat în toată curtea. Pețul se învârte în jurul a 600 de lei/noapte pentru întreaga casă. Așa că mai bine grăbește-te să-ți faci rezervarea pentru weekendul dorit.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Villa Floarea se află la aproximativ 40 km de Cluj-Napoca și este inaugurată recent. Curățenia și simplitatea își spun cuvântul și fac din această cazare o alternativă numai bună de luat o pauză de la zilele aglomerate din timpul săptămânii. Piscina și liniștea locului sunt punctele forte ale acestei cazări. Vila poate să găzduiască 6 persoane, în cele 3 dormitoare ale sale cu 2 paturi duble și 2 paturi de o persoană. Se închiriază pentru minim 2 nopți cu un preț începând de la 1500 lei/noapte. Cel mai bine ar fi să alegi care este perioada cea mai potrivită pentru mica ta gașcă și, dacă ai noroc, poate te bucuri și de o mică reducere.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Pentru cine este în căutarea unei cabane mici, dotată cu toate cele necesare pentru un weekend călduros, Casa Ele poate fi o opțiune potrivită. Această proprietate se află la aproximativ 50 de minute de mers cu mașina din Cluj și are designul ușor rustic, dar care surprinde și elemente tradițional românești. Poate să găzduiască 8 oaspeți în cele 4 camere ale sale. Are două băi, o bucătărie și o terasă cochetă, toate sunt pregătite cu cele necesare ca șederea ta să fie una plăcută. Pe lângă piscină, te poți bucura de ciubăr, de o grădină generoasă, dar și de un cuptor numai bun de făcut o pizza pe cinste. Rezervarea se face pentru cel puțin 2 nopți, iar prețul ajunge la 880 lei/noapte (+ 250 lei/zi dacă-ți dorești să beneficiezi și de ciubăr) în timpul weekendului. Amplasarea în apropierea pădurii conturează o oază de pace și de liniște de la Casa Ele.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj 

Villa Izvoarele este situată la 5 km de satul Rimetea. Potrivită pentru 10 persoane, cazarea dispune, pe lângă piscina exterioară, de un teren unde poți juca fotbal, dar și de un șemineu cu un aer rustic. Dacă nu ești un fan al fotbalului, îți poți lua cu tine o minge de volei sau niște palete de badminton. O alternativă mai distractivă pentru cum poți utiliza acest spațiu, mai ales dacă pleci cu cei mici în vacanță, sunt și niște pistoale cu apă. Camerele sunt 4 la număr, 3 dintre ele au câte un pat dublu, iar ultima are 4 paturi de câte o persoană. Terasa acoperită vine la pachet cu un grătar și cu o zonă suficient de mare pentru a servi masa în tihnă. Iar pe măsuțele de lângă șezlonguri, eu aș duce și niște pahare mari cu limonadă rece. Villa Izvoarele se închiriază integral pentru minim 4 nopți. Prețul poate să difere un pic, în funcție de perioada aleasă, așa că mai bine arunci un ochi direct aici când te hotărăști să faci o rezervare.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Transylvania Holiday Home este și ea o alternativă bună pentru o excursie cu piscină și cu un view aparte. Este mai intimă și mai rustică, situată tot în județul Alba, chiar lângă Cheile Vălișoarei, care-ți vor fi vecine. Această casă de vacanță este potrivită atât pentru familii, cât și pentru cupluri sau pentru prietenii blănoși de care nu vrei să te desparți. Transylvania Holiday Home poate să găzduiască 6 persoane, în cele 3 dormitoare cu paturi duble pe care le are. Pe lângă faptul că pune la dispoziție două băi, o bucătărie bine echipată și un living potrivit pentru serile răcoroase în care vrei să mai stai la povești cu cei dragi ție, mai găsești și o terasă acoperită, cu un grătar și un loc de joacă pentru copii. Beneficiezi și de parcare gratuită, internet și un șemineu, pentru o atmosferă cozy. Proprietatea se închiriază integral pentru minim 3 nopți cu 1000 lei/noapte. Piscina exterioară, terenul de minigolf și locul de joacă se folosesc la comun cu vizitatorii din celelalte două unități de cazare ale proprietarului, pe care le poți vizualiza aici. Fiecare dintre cele două studiouri dispune doar de câte 2 locuri de cazare. Pentru și mai multă intimitate, ai putea rezerva tot complexul.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Alte două cazări care sunt situate aproape de Cluj și au piscina inclusă pe lista atracțiilor, dar despre care am mai povestit și cu alte ocazii, sunt Villa Cheia și Pensiunea Margau Apuseni. După cum ziceam, Villa Cheia are un aspect aparte, dar și o piscină cu o priveliște pe măsură. Are 5 dormitoare care se pot rezerva și separat, dar se poate închiria și integral, pentru a avea parte de mai multă liniște. Dacă ziua te bucuri de piscină și lenevești în șezlong, seara te poți încălzi în ciubăr. Nici Pensiunea Margau Apuseni nu stă mai rău la capitolul priveliște, căci te vrăjește pe loc. Piscina este încălzită și îți oferă o oază de liniște. Dacă nu ai fost aici până acum, zic să-ți suni acum prietenii și să plănuiți un weekend la această cazare cât mai rapid.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Dacă vrei o priveliște pe cinste și dacă vii împreună cu un grup pasionat de mișcare sau o familie energică, am găsit locația potrivită: Mansion Ramet. Cazarea este situată în Valea Mănăstirii, județul Alba, la aproximativ 2 ore de Cluj și poate să găzduiască până la 10 adulți, în 4 dormitoare cu mai multe tipuri de paturi, de la cel dublu, până la cel supraetajat. Există chiar și un pătuț pentru bebeluși, dar cel mai bine e să arunci o privire aici, pentru a vedea toate detaliile de acest tip. Pe lângă o piscină exterioară generoasă, cazarea dispune și de o serie generoasă de elemente de care te poți bucura: ai parte de șezlonguri, de o zonă pentru grătar și servit masa, de saună, de un teren de sport și de o curte mare, unde poți face cam tot ce-ți poftește inima. La Mansion Ramet poți încerca de la baie în piscină, citit în balansoar, tir cu arcul, relaxat în saună și servit o masă copioasă, la umbră, până la plimbări în aer liber în frumoasele împrejurimi. Nu trebuie decât să-ți pui în bagaj o pereche de încălțăminte corespunzătoare și să citești ghidul pe care gazda l-a pregătit. Bucătăria este dotată corespunzător, inclusiv cu un scaun pentru copii. Iar dacă nu poți sta departe de laptop, nu-ți face griji: ai acces la internet și un loc unde poți lucra în voie. Priveliștea de aici cred că întrece cu mult biroul de la care lucrezi acasă. Rezervarea trebuie făcută pentru minim 3 nopți, iar cel mai bine e să verifici aici tarifele, în funcție de zilele pentru care vrei să-ți faci rezervarea.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Vila Rustic Transilvania este situată la marginea orașului Mediaș, la aproximativ 2 ore de mers cu mașina din Cluj. Foarte aproape de orașul Sibiu și înconjurată de natură, această cazare este una potrivită pentru un weekend relaxant sau pentru o plimbare prin orașele Transilvaniei sau prin pădurea din apropierea cazării. În această vilă pot fi primiți până la 8 adulți, deoarece găsești 3 dormitoare cu paturi duble, dar și o canapea extensibilă. Un dormitor are chiar și un pătuț pentru bebeluși, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la cel mai mic membru al familiei. Locația este cu atât mai potrivită pentru familii cu cât, pe lângă acest pătuț și pe lângă piscină, la Vila Rustic Transilvania vei găsi și o trambulină, plus o grădină suficient de mare pentru alergat desculț prin iarbă, citit povești pe o pătură la soare sau dat în balansoar. Adulții se pot bucura și de hamac, saună și de multiplele zone de servit masa – fie în grădină, într-o zonă acoperită și special amenajată, fie în living, fie în beciul domnesc al vilei, fie în apropierea piscinei sau în apropierea grătarului. Bucătăria este echipată complet, ca să poți pregăti în voia cea bună toate bucatele savuroase pentru cei dragi ție. Rezervarea se face pentru minim 2 nopți, iar prețurile variază în funcție de perioada în care decizi să-i faci o vizită.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Cabana Bârlogu este o altă cazare despre care sigur ai mai auzit și care este la fel de generoasă în ceea ce privește priveliștea precum opțiunile de mai sus. Rustică, spațioasă, dotată cu șemineu, terasă, ciubăr și piscină, este o alternativă des frecventată de clujeni. Pozele făcute în piscina de aici, cu pădurea în spate, seamănă cu cele făcute în Elveția, zic eu. Momentan mai sunt locuri libere în timpul săptămânii, la mijlocul lunii mai. Pentru detalii, nu uita că-i poți contacta pe Facebook și printr-un mesaj privat.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Bonus, pentru situația în care nu ai pleca din oraș pentru un weekend sau dacă nu ai mașină, dar căldura devine tot mai apăsătoare, iar ideea de o bălăceală la piscină îți surâde, îți propun Casa Stella, care se află în cartierul Gruia. Aceasta are o capacitate de până la 12 persoane. Locurile sunt dispuse în felul următor: 9 sunt în casa principală și 3 într-un apartament cu intrare separată, din grădină. Camerele sunt destul de spațioase și decorate cu bun gust. Atât apartamentul, cât și casa principală au câte o bucătărie dotată cu tot ce ai avea nevoie pentru a prepara o masă gustoasă. Casa Stella dispune de o piscină încălzită, de o zonă pentru grătar și servit masa, dar și de o terasă acoperită, pentru situația în care ploile imprevizibile de vară vă iau pe nepregătite în timpul prânzului. Găsești chiar și jucării și jocuri pentru cei mici, așa că nu va fi nevoie să transporți nimic prin oraș. Nici pentru parcare nu trebuie să-ți faci griji, vei găsi chiar la proprietate. Închirierea se face integral, iar prețul/noapte poate să fie mai mic dacă vei face rezervarea pentru câteva nopți. Toate detaliile de acest tip pot să fie vizualizate aici.

Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj Cabane cu piscină aproape de Cluj

Tu ce alte idei de cazare cu piscină mai ai pe lista ta, aproape de Cluj?

Sursă foto: Airbnb & Facebook.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This