Proiecție Specială Paul Mureșan @ Casa Vega

Home $ Cinema $ Proiecție Specială Paul Mureșan @ Casa Vega

by | Mar 10, 2017 | Cinema

Paul Mureșan este absolvent al Liceului de Arte “Corneliu Baba” din Bistriţa şi al Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca, secţia Grafică. Debutează în animaţie în 2009, cu Desenanimat, film realizat în timpul unei burse studenţeşti la HBK Saar în Germania, unde aprofundează studiul animaţiei cu profesorul Tamas Waliczky. Studiază independent animaţia 2D şi realizează scurtmetrajul Pui de somn.

Scurtmetrajul Pui de somn și-a adjudecat Premiul Villa Kult, oferit de Renate Roginas, membră a juriului competiției naționale și constând într-o rezidență la Festivalul de la Berlin, ediția 2016. De asemenea acesta a fost premiat si la ITFS Stuttgart, la Reel Teal în North Carolina sau la Festivalul International de Scurtmetraje de Animatie Anim’est.

În continuare Paul câștigă concursul The Pitch la Festivalul de Film NexT 2015 pentru proiectul Mom, Dad, I Have to Tell you Something… / Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva…

În cadrul Proiecției Speciale din cadrul ClujShorts 2017 vor fi vizionate scurtmetrajele Pui de somn și Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva… urmate de un Artist Talk. Paul ne va povesti despre experiența lui de până acum dar și despre proiectele lui viitoare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!