Cinema, Festivaluri

Anim’est vine la Cluj Napoca

Anim’est vine la Cluj Napoca – Cinema Victoria – 23 – 25 octombrie 2009

După ce a adus 15.000 de spectatori în sălile bucureştene, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est vine, pentru al treilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, cu susţinerea Centrului Cultural Francez Cluj. În perioada 23-25 octombrie, la Cinema Victoria, cinefilii clujeni vor putea urmări o parte dintre cele mai tari titluri din selecţia celui mai important festival de film de animaţie din România.

Filme regizate de celebrul regizor japonez Hayao Miyazaki, scurt metraje multi-premiate la festivaluri importante din lumea întreagă (Annecy – cel mai important festival de animaţie din lume, Cannes, Berlin, Veneţia, Pusan, San Francisco), proiecţii speciale pentru copii, destinate celor mai tineri spectatori ai festivalului, cele mai bune filme de animaţie româneşti ale anului, precum şi lung-metraje-cult care au umplut până la refuz cele patru locaţii bucureştene ale festivalului (Cinema Patria, Cinema Union, Cinema Elvira Popescu şi Open Air Cărtureşti), vor face parte din selecţia follow-up-ului clujean al festivalului.

Anim’est 2009 a adus la Bucureşti, în perioada 2-11 octombrie, peste 150 de invitaţi români şi străini, animatori, regizori, scenarişti, producători, directori de festivaluri, critici sau profesori de la şcoli importante de animaţie din Europa. Printre aceştia s-au numărat americanul Mike Reiss, scenarist şi producător al celebrului serial de animaţiea şi al lung metrajului The Simpsons; elveţianul Georges Schwizgebel, unul dintre cei mai premiaţi autori de animaţie contemporani, ale cărui scurt metraje au fost premiate la festivaluri de clasă A de pe toate continentele; DJ-ul, producătorul şi editorul francez de animaţie şi benzi desenate Pakito Bolino, protagonistul unui show unic în România, Creepy Animation Night – o noapte întreagă de animaţii bizare şi muzică live pe scena de la Cinema Patria; sau regizoarea şi scenarista româncă Luminiţa Cazacu, premiată pentru întreaga activitate în cadrul galei de închidere de sâmbătă, 10 octombrie, de la Cinema Patria.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Tue 11

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Tue 11

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Tue 11

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Tue 11

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Tue 11

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC