Tendinte sub lupa: toamna-iarna la NYFW

Home $ Articole $ Tendinte sub lupa: toamna-iarna la NYFW

by | Sep 26, 2010 | Articole

Fashion Week-ul din NY este gata si am aflat cam toate propunerile pentru colectiile de primavara-vara 2011. Weekendul asta le puteti vedea si la Fashion TV. Sunt peste tot si online pe bloguri, siteuri sau in revistele noastre.

Totusi vine toamna si va promiteam in articolul precedent ca voi pune sub lupa propunerile care s-au facut tot in NY, doar ca pt sezonul toamna iarna.

Unii designeri chiar au tinut cont de faptul ca toamna iarna inseamna frig si uitandu-ma la colectiile lor m-am incalzit. De vina sunt blanurile si croseteurile bine amestecate si mai ales jambierele si cizmele. Michael Kors, unul dintre favoritii mei, i-a infofolit bine si pe baieti si fete – si a folosit o paleta interesanta de griuri si bejuri. Nu-mi place maro si nimic ce tine de tentele astea, dar oarecum imi place cum le-a combinat si nu ma mai sperie gradele minus de la iarna.

Voi baieti, ce ziceti? Ati purta jambiere?

Regii showului in materie de opulenta si suprapuneri la propriu de jachete peste jachete, peste tinute minimaliste – Viktor and Rolf.

Dezamageala Marc Jacobs – sumbru, lung, inexpresiv. La fel de anost si Fendi. Noroc cu acel galben mustariu…

Anna Sui propune in stilul ei tipic cam multe suprapuneri si printuri, pentru gustul meu – but could be nice. Putini coloreaza tinutele… Gri, maro, bej, negru, albastru inchis si mult mat… alb murdar.

Pentru indraznete avem designerii cei mai suie, care socheaza cu fiecare sezon.

Vivienne Westwood – bunicuta mea preferata. Eu zic ca nu exagereaza. Sa vedeti cat de departe poate merge cu taieturile, suprapunerile si combinatiile de… sosete de fotbal?! Uimeste, dar le mai si nimereste.

Betsey Johnson – Coloreaza atmosfera si ma duce cu gandul la banditii din Vestul salbatic si ceva prostituate prea imbracate. In rest suprapunerile aparent fara nici o noima n-ar trebui sa ne mire… Si mai avem un “nebun” de pus pe lista asta, doar ca abia cu colectia din primavara-vara – Richie Rich.

Mens wear by Roberto Cavalli – Pe asta am urmarit-o extrem de atent si mi-a placut la nebunie tweedul folosit – patratele, patratele. Ciudat materialul lucios folosit pt pantaloni, dar unele combinatii, mai ales la costume, merg bine de tot. Interesant ca si aici observ aceasta lungime de panataloni, ¾ si bocanci. Dare to try?

And here comes my fav collection: Blugirl – Blumarin – Pune accentul pe niste detalii superbe, fuzzy, furry, warm si in tonuri de alb-crem cald.

Ce imi place mie din tot amalgamul asta si le-as adopta ca si tendinte pentru lunile ce urmeaza? Pangliciile, funditele – fie ca si accesorii, fie ca si cordoane. Si inca se poarta fermoarele! Ciorapii cu multi deni, diferite modele si culori cat mai interesante.
Sosetele de toate lungimile, mai scurtute, mai sub genunchi, mai peste genunchi se poarta in continuare cu sandale sau pantofi inchisi, sau orice. Oare ne obisnuim in toamna asta? Mie incepe sa-mi placa, I’ll try it more often.

Mi-a placut incercarea de a amesteca masculinul cu femininul – sacou peste rochite. Tot la Vera Wang e interesant si tulul folosit, rochitele de genul salveaza orice seara banala.

Make it shiny!

Beigurile, albul, negrul toate sunt scoase in evidenta de ceva stralucitor: fie ele paiete, pietre, sclipici sau insasi textura materialului, cat mai matasos. Trebuie doar sa straluceasca – poate fi foarte disco si foarte elegant in acelasi timp- depinde poate doar de cantitatea de luciu si unde alegi sa-l pui. Cred ca in mai nici o colectie n-a lipsit vreo o tinuta de acest fel. Propuneri mai compacte – 5 stiluri de incercat de la refinery 29.

Urmeaza alte fashion weekuri importante: Londra, Paris si Milano. Iar pe Cluj Life vor urma articole despre aceste tendinte de primavara-vara de acolo si de la NY. A aparut cate ceva deja si de la Londra.

Critical SocialButterfly

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!