Iluzionistul deschide Anim’est 2010

Home $ Festivaluri $ Iluzionistul deschide Anim’est 2010

by | Sep 29, 2010 | Festivaluri

Hiturille Anim’est vin la Cluj-Napoca!

Programat între 22 şi 24 octombrie 2010 la Cinema Victoria şi Centrul Cultural Francez, follow-up-ul Anim’est aduce în acest an la Cluj-Napoca o parte dintre cele mai “vânate” titluri de la a cincea ediţie a celui mai important festival de film de animaţie din România, precum şi scurt metrajele din palmaresul festivalului din acest an.

Iluzionistul / L’illusionniste (r. Sylvain Chomet, Franţa-Marea Britanie, 2010), proaspăt nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun film de animaţie şi unul dintre titlurile-hit din selecţia Anim’est 2010.

Proiecţia Iluzionistului la Cluj-Napoca este prezentată de Centrul Cultural Francez.

La doar o săptămână de la acordarea premiilor Anim’est în cadrul Galei de închidere a festivalului de la Bucureşti, toate filmele premiate la cea de-a cincea ediţie a festivalului încheie follow-up-ul de la Cluj-Napoca, în cadrul unei proiecţii speciale la Cinema Victoria.

În premieră la Cluj-Napoca, Anim’est aduce un program de scurtmetraje din cadrul Creepy Animation Night 2, un eveniment unic în peisajul festivalier românesc. O parte dintre cele mai îndrăzneţe, mai neobişnuite şi mai provocatoare scurtmetraje de animaţie bizare prezentate în programul Creepy Animation Night 2 vor electriza şi vor pune la încercare minţile şi inimile publicului din Transilvania.

Anim’est mai aduce la Cinema Victoria o cuprinzătoare selecţie Best Of din producţia prestigioasei Universităţi de Artă şi Design Moholy-Nagy – MOME din Budapesta.20 dintre cele mai bune scurt metraje şi videoclipuri realizate de-a lungul istoriei de trei decenii a secţiei de animaţie din cadrul universităţii, premiate la cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa (Annecy, Zlin, Anima – Bruxelles, Animafest – Zagreb), vor rula în cadrul programului dedicat MOME Budapesta la Anim’est.

Clujenii vor intra în atmosfera Anim’est urmărind filmele premiate la ediţia din 2009 a celui mai important festival de film de animaţie din România la Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, în cadrul Zilei Porţilor Deschise, organizate în pre-ziua festivalului, pe 21 octombrie. Din programul proiecţiei speciale Anim’est nu vor lipsi emoţionantul Poşta!/ Post! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008), favoritul publicului la ediţia a patra a festivalului, tensionatul Să nu conduci niciodată când eşti mort / Never Drive a Car When You’re Dead (r. Gregor Dashuber, Germania) – cel mai bun film studenţesc, sau electrizantul Fantoma de la Cinema (r. Erik van Schaaik, Olanda), câştigătorul Trofeului Anim’est 2009.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est vine la Cluj-Napoca în perioada 22-24 octombrie 2010. Proiecţiile şi evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Victoria şi Centrul Cultural Francez.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!