BattleLab Robotica

by | Mar 14, 2011 | Articole

Catedra de Măsurări Electrice a Facultăţii de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca, organizează în perioada 19-20 Martie 2011 “BattleLab Robotica”, un concurs de robotică adresat studenţilor politehnişti.

Tema competiţiei din acest an o reprezintă implementarea de roboţi de sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”. Concursul se adresează tuturor studenţilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi din universităţile cu profil tehnic din România, indiferent de specializarea sau anul de studiu din care fac parte. Se admit echipe de până la 4 studenţi, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii vor trebui să respecte prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Un robot de sumo reprezintă un proiect complex care îmbină cunoştinţe din diverse ramuri tehnice cum ar fi: Inginerie Electrică, Automatică, Electronică sau Mecanică. Pentru a veni in ajutorul echipelor participante, colectivul catedrei de Măsurări Electrice din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică va oferi consultanţă tehnică şi acces în laboratoarele de specialitate tuturor studenţilor înscrişi în competiţie, pentru a-şi putea construi robotul.

Cele mai bune echipe vor participa la etapa naţională a concursului Robochallenge 2011, organizat de Universitatea Politehnica Bucureşti.

Concursul BattleLab Robotica reprezintă o bună ocazie pentru studenţi de a-şi valorifica abilităţile practice pe baza conceptelor teoretice asimilate pe durata facultăţii. Se doreşte încurajarea spiritului de echipă, dezvoltarea capacităţii de organizare şi de management a unui proiect concret şi stimularea individuală a studenţilor prin participarea la o competiţie cu public, echipele clasate pe primele locuri fiind premiate.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite la adresa: blr.utcluj.ro

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This