Dubioza Kolektiv @ IRAF

by | May 9, 2011 | Festivaluri

International Romani Art Festival iti aduce in prima seara a evenimentului una dintre cele mai explozive trupe live din Balcani, Dubioza Kolektiv.

Recent nominalizati de catre IMPALA (Organizatia Companiilor de Muzica Independente Europene) pentru Cel mai bun album independent al anului, alaturi de nume mari ca Skunk Anansie, Underworld sau The National, Dubioza Kolektiv este poate cel mai in voga live act balcanic din ultima perioada.

Recunoscuti de BBC si Time Magazine ca o adevarata “voce” a Bosniei, Dubioza Kolektiv sunt intr-adevar o trupa care ia muzica in serios. Atat soundul lor plin de forta cat si versurile politice explicite exprima o revolta impotriva coruptiei si ingradirii libertatii personale dar si un strigat pentru pace, razboiul fiind o realitate traita in fapt de toti membrii trupei. Daca atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncarele din pivnite unde artistii repetau (atunci cand aveau curent), astazi ea este o portavoce cu care au reusit sa atraga atentia intregii Europe.

Cu peste 100 de concerte anual, 5 albume si un al saselea in lucru, DK s-a facut auzita pe scenele celor mai mari festivaluri europene in ultimii 8 ani. Sziget Festival, Exit Festival, Eurosonic Festival, Balkan Trafik Festival, Socha Reggae Riversplash Festival , Real Beat Festival, Dirty Old Festival, Fusion Festival, Topvar Rock Festival sunt doar o mica parte din locatiile in care fenomenul Dubioza Kolektiv a adunat mase.

Soundul lor, o combinatite reusita de dub, reggae, hard core si etno bosniac dar si prestatiile lor live incediare au facut ca DK sa fie una dintre cele mai de success si cerute trupe din zona.

Programul oficial al zilei de joi, 16 iunie:
# 11:00 Targ Mestesugari – Asociatia Mestesugarilor Traditionali Romi (RO) – Strada Potaissa (zidul cetatii) *
# 17:00 Lectura Teatru – Ella Veres (RO) – Irish Music Pub *
# 18:00 Spectacol de dans – Ansamblul Romano din Cluj (RO) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 19:00 Concert Chilli Familli (RO) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 20:15 Concert Nadara (FR, RO) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 21:15 Spectacol de foc – The Serious Road Trip Romania – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 21:30 Concert Dubioza Kolektiv (BIH) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 00:00 Afterparty – Dj No Sikiriki (CH) – Irish Music Pub

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This