Traviata @ Opera Nationala

Home $ Articole $ Traviata @ Opera Nationala

by | May 16, 2011 | Articole

Giuseppe Verdi – Traviata
Operă în trei acte.
Spectacol interpretat în limba italiană

Spectacolul este onorat de participarea tenorului Ștefan Pop, cel care îl va interpreta pe eroul Alfredo Germont, rol cu care a debutat la Teatro dell’Opera di Roma, în anul 2009.

O creație verdiană desăvârșită, ”Traviata” este o veritabilă capodoperă universală care ne va introduce în Parisul burghez, unde seducția, dragostea, suferința și sacrificiul se împletesc în celebra poveste de iubire a fermecătoarei Violetta Valéry și a tânărului Alfredo. Libretul devine cu atât mai captivant pentru public cu cât la baza lui stă înflăcărata poveste de dragoste dintre scriitorul Alexandre Dumas- fiul și curtezana Rose Alphonsine Plessis, care a inspirat puternicul roman autobiografic ”Dama cu camelii”. Opera verdiană a avut premiera absolută cinci ani mai târziu, fiind recunoscută pentru istoricul său palpitant și lansarea puternic influențată de cenzura anilor 1800, care nu i-a permis compozitorului Giuseppe Verdi să plaseze acțiunea în contemporan, acesta fiind obligat să o transpună în ”păcătoasa” perioadă medievală. În pofida dificultăților, spectacolul a avut un succes triumfal, pe care îl reactualizează cu fiecare nouă reprezentație internațională.
Miercuri, 3 iunie, ”La Traviata” va impresiona cu o distribuție de top: Diana Țugui, în rolul protagonistei Violetta Valéry, Ștefan Pop – invitat, în rolul lui Alfredo Germont, Florin Estefan îl va interpreta pe Giorgio Germont, Iulia Merca, Corina Păștean, Florin Pop, Bogdan Nistor, Cristian Hodrea, Petru Burcă, Andrei Șofron și Corneliu Huțanu, alături de soliștii balerini Dorina Lucaciu, Gabriel Sima, Daniela Drăgușin, Mircea Barițchi și Valentin Mihăilă, acompaniați de Orchestra Operei clujene, aflată sub bagheta dirijorului Horváth József. Regia artistică este semnată de Emil Strugaru.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!