Skateboarding la Street Heroes 2011

Home $ Festivaluri $ Skateboarding la Street Heroes 2011

by | Aug 17, 2011 | Festivaluri, Știri Cluj

Dacă în 2010 cei care au fost prezenţi la prima ediţie Street Heroes au avut ocazia să urmărească un adevărat show pus în scenă de cei mai tari skateri din Europa şi din România, pentru 2011 se anuntă un adevărat style battle care va da naştere celui mai intens concurs de skateboarding pe care l-a avut România!

Ca să meargă totul la maxim de la bun început, ambele zile de concurs ale Street Heroes 2011 vor fi deschise de competiţia dedicată skateboarderilor. Concursul este de tip “Invitaţional”, ceea ce înseamnă că doar skaterii invitaţi vor avea dreptul să participe în sesiunea de calificări, respectiv finală.

Formatul de concurs reprezintă o adaptare a celui mai nou şi apreciat format competiţional (“Street League”), reţeta adoptată fiind următoarea: vor fi invitaţi 8 skateri străini şi 28 de skateri români. În timp ce skaterii străini vor fi automat calificaţi în rundele finale, skaterii români vor trebui să îşi dispute pe parcursul calificărilor de Sâmbătă cele 7 slot-uri libere şi 1 wildcard care îi vor duce în Marea Finală de Duminică.

Printre skaterii străini care vor semna de prezenţă la Street Heroes 2011 se numără Bram de Cleen, Miha Vogrincic, Jan Solenthaler, Mario Wirnsberger şi Muki Rüstig (toţi componenţi ai echipei Carhartt Europe).

Bram De Cleen este născut-crescut în Belgia, are 26 de ani şi 2 săptămâni (născut pe 1 August), şi de ceva timp s-a relocat în ceea ce unii numesc “Mecca Skateboardingului European”, adică în Barcelona.

Mario Wirnsberger, austriac din Möllbrücke de 28 de ani vechime, este unul din partenerii de skateboarding ai lui Bram de Cleen în Barcelona.

Miha Vogrincic s-a născut în Sempeter (Slovenia) în 1982. A preferat să rămână la el in ţară, schimbând doar oraşul: când nu e în vreun trip, dă talpă prin Nova Gorica.
Elveto-cehul Jan Solenthaler este mezinul skaterilor Carhartt. Info: 21 de ani, trăieşte viaţa sănătos, dă talpă cu piciorul stâng, locuieşte-n Muhen, Elveţia.

Muki Rüstig este “şeful de trib”. Născut în ’77 în Germania, s-a transformat în austriac odata ce şi-a mutat domiciliul la Viena. Gura lumii spune că Muki ar fi printre acei skateri old-school care încă impun ritmul.

Din comisia care va sta cu ochii pe concurenţi şi-i va nota in funcţie de evoluţii îi desecretizăm pe Nicolae “Nicky” Anghel (Eroilor Mafia, Bucureşti) şi Florin “Tinerică” Cucuruzac (Braşov). Al treilea membru al juriului va fi anunţat în scurt timp.
Premiile puse la bătaie în competiţia de Skateboarding totalizează 1500 Euro cash, cărora li se adaugă premii în produse din partea sponsorilor.
După o primă ediţie Street Heroes pe parcursul căreia peste 12.000 de persoane s-au bucurat de menu-al urban pus la cale de organizatori, cel mai puternic festival de cultură urbană din Sud Estul Europei revine într-o variantă tunată!

Street Heroes 2011 va avea loc între 16 şi 18 Septembrie în Parcul Tineretului din Bucureşti si va aduna la un loc tot ce-ţi trece prin cap când vine vorba de cultură urbană: Skateboarding, BMX, Bboying Battle, Graffiti & Collage, muzici bune şi alte surprize.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!