Adrian Naidin @ Piano Cazola

Home $ Articole $ Adrian Naidin @ Piano Cazola

by | Feb 17, 2012 | Articole

O seara alaturi de Adrian Naidin – o incursiune muzicală menită să ne releve prezenţa sentimentului suprem în clasic, jazz sau tradiţional

“Muzica este o aspiraţie către mântuire, o cerere de iertare a omului faţă de Dumnezeu şi faţă de copacul tăiat pentru a fi transformat în instrument muzical.
Nu există muzică fără iubire şi nu există iubire fără iertare.”
Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaş şi decisiv în formarea lui ca violoncelist, iar mai apoi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secţia Violoncel şi Muzică de Cameră. S-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti.

Înzestrat cu un talent de excepţie, dar şi cu neastâmpărul descoperitorului de vocaţie, Adrian Naidin se manifestă şi afirmă ca artist instrumentist, solist vocal şi compozitor, sondând forme şi maniere de expresie muzicală extrem de diverse, întruchipându-se astfel în artistul ce abordează cu uşurinţa orice gen, de la clasic la tradiţional.
Colaborările cu Teatrul Naţional Bucureşti şi Teatrul Alekton din Atena, au prilejuit, dincolo de experienţa artistică excepţională, întâlniri cu personalităţi marcante precum actriţa Maia Morgenstern şi poetul Kostas Kartelias, ce au dezvoltat şi rafinat spiritualitatea artistului, deschizând noi orizonturi de abordare, fructificate ulterior muzical.
Concertele alături de Damian Drăghici, interpretul de folclor grec Thanassis Polikandriotis, cele de flamenco cu Lucas Molina si Alexandra Toader, mai apoi cele proprii de muzică tradiţională, culminate la Zilele Bucureştiului în 2008 şi 2010, n-au fost altceva decât tot atâtea momente de pregătire a viitorului compozitor ce îşi culege răsplata în anul 2010 la Sala Radio România, cu ocazia Concertului de compozitii proprii “Let’s Vibe”, susţinut de soliştii Alexandru Tomescu (vioara) şi Adrian Naidin (violoncel acustic, violoncel electric, voce), alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de dirijorul Jin Wang.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!