REY – Bar, coffee & drinks

Home $ Articole $ REY – Bar, coffee & drinks

by | Mar 26, 2012 | Articole

De putin timp a venit primavara cu acte in regula si pe meleagurile noastre, asa ca toata lumea a iesit din vizuine, la plimbare si terase, pe Strasse! 🙂 Nu vreau sa fac rime acum, doar ca au iesit natural, tot primavara e de vina pentru inspiratie.

Imbracata cu rochita si haine mai lejere fata de cojoacele din timpul iernii, am iesit si eu pe “bulevard” cu o prietena ce se afla in vizita in aceasta saptamana in Cluj-Napoca. Am tot dus-o cam peste tot, insa nu am apucat sa investighez si noul local REY, de pe Eroilor.

Intr-un gang, mai precis pe Eroilor 15, se afla cafeneaua aceasta noua. Mie una mi-a placut ca este mai ascunsa, mai intima. Recunosc ca mereu mi-au placut curtile interioare ale vechilor case din centrul oraselor, deoarece de indata ce intri pe culoar dispare sunetul obositor al urbei, galagia facuta de catre baietii care admira fetele frumoase, masinile care se inghesuie pe strada ingusta sau vocile copiilor care tipa in joaca.
Intram pe usa cafenelei, dornice sa vedem ce ambient gasim… Cum intram, dam de un bar micut, incarcat cu bauturi colorate, de care se ocupa vestitul barman Ion, deci din start imi place locul:) Ne salutam, intrebam de sanatate fiecaruia si noi doua mergem in urmatoarea camera unde se gasesc cateva mese si canapele confortabile alaturi de mese micute. Evident ca alegem canapelele si ne comandam cate o cafea, care a si venit foarte prompt, decorata cu spuma de lapte si desene facute de Ion.

Stam la povesti picante, de fete, dar in acelasi timp admir si designul locului. Totul se completeaza perfect prin elemente atat de simple si de bun gust: piatra, lemn si metal. Cativa pereti sunt acoperiti cu un tapet galben care imita niste mari containere, iar podeaua este extrem de interesanta, intrucat reprezinta harta a unui oras, New York mai exact. As fi vrut sa fie harta Clujului…


Sunt fericita ca nu trebuie sa mai fac fata unor candelabre obositoare si neadecvate locului, sau unui kitch molipsitor prin Cluj. Aici NU, aici te poti concentra asupra povestilor, cafelei si drink-urilor.
REY s-a gandit totusi si la cei care prefera terasele si, de cum se va mai incalzi un pic, va pune cateva mese si afara. Terasa va fi mai mult decat incapatoare (150 de locuri disponibile) si se anunta si o bucatarie. Preparatele raman surpriza, deocamdata, dar cu siguranta va fi ceva deosebit. Totusi, eu una prefer, cand e foarte cald afara, aerul conditionat din interiorul localului.

Am parasit localul si am ajuns din nou in galagie si agitatia de afara care se asemana zumzetului facut de catre insecte, dar cu siguranta voi reveni daca nu ziua, poate seara pentru ca am auzit ca vor fi si seri tematice. Nu degeaba REY inseamna coffee & drinks.
Programul este de la h10.00 dimineata (asa, ca sa puteti sa beti o cafea buna) si pana la h02.00 noaptea, teoretic (pentru drinkuri cu prietenii sau perechea). Iar daca doriti sa va rezervati o masa, doua sau tot localul, puteti sa sunati la acest numar de telefon: 0757 975 806.

Pe scurt, recomand REY celor care vor ceva de calitate, intr-un ambient simplu si placut, intr-o locatie mai ferita de ochii lumii. Noi ne-am simtit excelent! O primavara frumoasa sa aveti!

REY are si fanpage, unde va puteti conecta si afla noutatile.

Teodora

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!