Speak Floyd @ Gambrinus Pub

by | Apr 11, 2012 | Articole

Concert: Speak Floyd – singurul tribute-band Pink Floyd din Romania

Pret intrare: 25 lei (numar limitat de bilete: 300)

Speak Floyd este singurul tribute-band Pink Floyd din Romania si s-a infiintat in ianuarie 2010 la Cluj avind in componenta muzicieni cu experienta si cunoscuti din alte proiecte:

-David Bryan (Hotel FM)-vocal
-Sandy Deac(Kappa,Desperado si alti artisti)- clape, voce, acoustic & electric guitars, lap steel guitar
-Kovacs”Kovi” Laszlo(Kappa,Desperado si alti artisti) – electric & acoustic guitars
-Razvan”Vava” Rotis( Razvan Krivach band) – tobe si percutie
-Kolumban Zoli(De La Funk,Yesterdays) – bass
-Edi Raita(LeeQuid) – clape
-Lazar Rudy(Gaio Jazz Band) – saxofon

Proiectul a pornit ca o expresie a pasiunii membrilor sai pentru muzica si mesajul maestrilor muzicii progresive,Pink Floyd.
Dupa o perioda de circa 6 luni,timp in care au avut loc repetitii zilnice si o definire a repertoriului de interpretat,trupa Speak Floyd debuteaza la Motor Bike Party de la Bacau unde creeaza o mare surpriza.
Toate concertele Speak Floyd care au urmat au trezit un amplu interes la public in special la cel tinar(16-25 ani),lucru extrem de interesant si de imbucurator pentru o societate care parea a fi condamnata la autodistrugere prin perpetuarea non-valorilor.
Dupa 30-35 de ani,muzica celor de la Pink Floyd este in continuare savurata de un public numeros ceea ce a facut ca toate concertele tribute-bandului Speak Floyd sa se desfasoare pina acum cu casa inchisa.
Speak Floyd a mai concertat la Oradea,Cluj,Suceava,Baia Mare,Tg.Mures si Bucuresti.
Fiind o trupa tribut,Speak Floyd nu isi propune decit sa diversifice spectacolul prin inserarea unor elemente vizuale deosebite iar pe viitor,show-urile vor fi structurate pe albume apartinind diverselor perioade.
Un spectacol al trupei Speak Floyd se desfasoara pe parcursul a aproximativ 1 ora si 45 minute si cuprinde piese de pe albumele “Dark Side of the Moon”,”Wish you were here”,The Wall”,’Momentary Lapse of reason” si “Division Bell”.
In tot acest timp, are loc o proiectie video sincrona,creata de artistul clujean Calin Chiorean care este responsabil si de elaborarea ID-ului vizual Speak Floyd.
Incepind cu spectacolul din 2 decembrie,Speak Floyd introduc in playlist si piesa “Hey You”.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This