Semifinala WOA Battle Romania 2012

by | Apr 19, 2012 | Articole

WOA Metal Battle Romania este concursul in urma caruia formatia castigatoare din Romania participa la finala internationala din cadrul festivalului Waken Open Air Germania, avand sansa de a castiga un contract cu casa de discuri Nuclear Blast. Pana acum formatiile castigatoare din Romania au fost: X-plod(2009), Altar(2010) si Bucovina (2011).

Datorita numarului tot mai mare de trupe care se inscriu pentru faza nationala a concursului WACKEN Metal Battle echipa de organizare din Romania a decis ca, incepand din acest an, sa includa si o faza de semifinale.

„Vrem prin organizarea acestor semifinale sa dam ocazia cat mai multor trupe de a se prezenta live in fata juriului. Stim ca este greu pentru formatiile tinere sa realizeze inregistrari profesionale. Prin aceste semifinale regionale ele pot sa demonstreze juriului valoarea muzicala pe care o au”, a declarat Laurentiu Straut, coordonatorul proiectului.

Pentru a fi acoperit intreg teritoriul Romaniei vor exista patru zone:

Zona I, semifinala in Bucuresti : Tulcea, Constanta, Ialomita, Braila, Buzau, Bucuresti/Ilfov, Prahova, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Calarasi
Zona II, semifinala in Timisoara: Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Timisoara, Arad
Zona III, semifinala in Cluj: Bihor, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Covasna, Mures, Bistrita, Cluj, Salaj, Maramures, Satu-Mare
Zona IV, semifinala la Iasi: Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani

Din cauza acestor modificari programul concursului va fi modificat astfel:
Inscrieri preselectie: data limita – 15 aprilie 2012
Anuntarea trupelor semifinaliste: 20 aprilie 2012
Semifinala zona I – tba, Bucuresti
Semifinala zona II – tba, Timisoara
Semifinala zona III – vineri 4 mai, Irish Music Pub Cluj
Semifinala zona IV – tba, Iasi

Trupele castigatoare din cele patru semifinale nationale nu vor mai putea participa la urmatoarea editie a concursului WOA Metal Battle Romania. O alta noutate a acestei editii consta in faptul ca, atat la semifinale cat si la finala de la Sibiu, publicul va putea vota formatia preferata – votul publicului fiind considerat echivalentul unui vot al unui membru al juriului.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This